Dodaj do ulubionych

jade do chorwacji, help!! :)

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 14:05
na poczatku sierpnia jade z facetem i para znajomych na tydzien do chorwacji.
chcemy pojechac samochodem i znalezc kwatere na miejscu. nigdy nie bylismy w
chorwacji wiec nie mam pojecia o cenach mieszkania i zywnosci tam, na
miejscu. czy ktos moglby mi poradzic ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal
tygodniowy pobyt tam? chodzi mi o koszty dla pary, dokladnie o pieniadze na
mieszkanie i wyzywienie, benzyna, wiadomo, zalezy ile samochod pali, wiec
sami to policzymy :)
bede wdzieczna :)
Obserwuj wątek
    • Gość: haha Re: jade do chorwacji, help!! :) IP: *.spray.net.pl 08.07.05, 14:09
      wyszukiwarką się posłuż
    • monikaa13 Re: jade do chorwacji, help!! :) 08.07.05, 14:18
      byliśmy w zeszłym roku z mężem samochodem na Istrii, na tydzień, ale nocleg
      załatwialiśmy przez biuro, wyszło to nas 3.000zł, ale jak jedziecie w ciemno to
      wyjdzie was taniej, zalezy jeszcze gdzie jedziecie czy na północ czy na
      południe.
      Piwko 9zł, frytki 6zł, obiad z piwkiem w normalnej knajpce 60zł, za osobę.
      Ceny nie sa za niskie ale warto, chyba na południu jest taniej niż na północy,
      a najtaniej jest jechac pod namiot!!!
    • Gość: jurek Re: jade do chorwacji, help!! :) IP: *.NET / *.stella.net.pl 09.07.05, 17:17
      warto wziąć z Polski trochę żywności. mają tam koszmarnie pieczywo (pompowane
      powietrzem), bardzo drogie jest mięso i przetwory, więc nie zaszkodzi parę
      konserw, jajka, jakiś nabiał. na miejscu nie warto kupować w małych sklepikach
      przy plażach, ale szukać hipermarketów. W większych miastach lub obok nich
      (Zadar, Split, dubrownik) funkcjonują sieciowe markety GETRO oraz (Split) dość
      luksusowy Mercator. Są one blisko magistrali, warto tam się zaopatrywać np. w
      wodę mineralną, która jest koszmarnie droga przy plażach, a tu nawet 3 razy
      tańsza. Szukając kantorów wymiany walut nie kierujcie się tylko kursem wymiany
      (może byc nieraz bardzo korztysny), ale też prowizją (może być bardzo wysoka).
      Warto wymieniać pieniądze na pocztach. paliwo po drodze najlepiej natankować do
      syta na Slowacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka