Dodaj do ulubionych

zameldowanie????

30.08.05, 09:05
Właśnie przeczytałam coś takiego:
pl.croatia.hr/misc/news.php?id=618
Czy postepujecie tak jak jest to opisane?
Obserwuj wątek
    • Gość: gušterica Re: zameldowanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:37
      Hej! W tym roku byłam na prywatnej kwaterze i zostawiłam właścicielom paszport
      a oni załatwili wszelkie formalności. Dostałam papierek, że przebywam tam od do
      i wszystko było OK. Zauwazyłam, że bardzo im na tym zależy, bo mogą mieć
      niezpowiedzianą wizytę tzw. Kontroli Turystycznej (czy czegoś w tym guście) -
      podobno chodzą po domach i sprawdzają, czy Chorwaci mają jakiś turystów i czy
      ich zarejestrowali.
    • Gość: dzik Re: zameldowanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:01
      Witam byłem wiele razy w Chorwacji, tylko na Istrii nasza gospodyni meldowała
      nas, a byliśmy tam 3 razy, zmała wiec nas. Mówiła, że najbliższy sąsiad może
      ją "podkablować" (szwagier)-taka zazdrość. W innych rejonach nie spotkałem się
      z tym obowiązkiem, ale to chyba sprawa ludzi, nie przepisów. Ciekawe jak będzie
      w tym roku, jadę po 20 września. Pozdro
    • Gość: kamil99 Re: zameldowanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:58
      Na kampingach w HR bylem juz kilka razy. Paszporty, owszem, zabieraja, ale zeby
      cos takiego wydawali to nie przypominam sobie.

pzdr
    • Gość: cro-expert Re: zameldowanie???? IP: *.dialin.iskon.hr 30.08.05, 21:51
      dla wszystkyh ktorzy nie maja zameldowaanie stałe w mijescu pobytu(nawet
      chorwaci turysci), opłata klimatyczna- obawiazkowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka