Dodaj do ulubionych

Tylko nie CHORWACJA !!!

IP: *.mm.com.pl 02.07.01, 14:26
Odradzam wyjazd w tzw. katalogowe modne miejsca - w tym wypadku Chorwacja. Narodowy tlok, a na
kazdym kroku slychac albo "Mietek, zaczekaj !!!", albo "Kurwa, jak goraco", tudziez "A wy mata
klime?". Chyba, ze komus to odpowiada.
Obserwuj wątek
    • Gość: kulka Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 10.10.70.* 02.07.01, 15:16
      Masz rację Snake. Ale pomyśl , że jeśli ci wszyscy Polacy nie byliby w Chorwacji to może trafiliby w to
      fajne miejsce gdzie Ty czy ja spędzimy wakacje. A tak mamy święty spokój.
      • Gość: Snake Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 18:08
        Święte słowa, stary.
    • Gość: maciej Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.radio-merkury.poznan.pl 02.07.01, 18:45
      Też nie lubię tłumów polskich wycieczkowiczów, ale problem czy może szczęście
      polega na tym ze nasi kochani rodacy o Chorwacji zaczynają sobie dopiero
      przypominać i w większości są to osoby wyjeżdżające na własną rękę czyli nie
      tzw. przysłowiowe "misie"(i stąd taki tłok na chorwackim forum). Najgorszy typ
      polskich turystów nadal wybiera "bardziej prestizowe" w ich mniemaniu
      katalogowe: Hiszpanię, Włochy, Grecję czy o zgrozo Tunezję.
      Poza tym praktycznie w każdym atrakcyjnym turystycznie kraju są miejsca
      zadeptane przez turystów-wszędzie tez można znaleźć takie gdzie jest spokój.
    • Gość: Piotr CHORWACJA 18-stym wojewodztwem!!!! IP: *.*.*.* 04.07.01, 17:17
      Tak jak Malorca Kolejnym niemieckim landem !!!!
    • Gość: gora Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.eds.de 04.07.01, 17:29
      Gość portalu: Snake napisał(a):

> Odradzam wyjazd w tzw. katalogowe modne miejsca - w tym wypadku Chorwacja. Naro
      > dowy tlok, a na
      > kazdym kroku slychac albo "Mietek, zaczekaj !!!", albo "Kurwa, jak goraco", tud
      > ziez "A wy mata
      > klime?". Chyba, ze komus to odpowiada.

Tak. tylko kiedy mam jejac i zobaczyc ten kraj? Polacy zawsze tam beda przyjezdzac
      • Gość: kulka Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 10.10.70.* 05.07.01, 13:14
        Nieprawda , że Polacy zawsze będą odwiedzać ten czy jakikolwiek inny kraj.
        Ja trzy lata temu spędziłem 3 tygodnie we wrześniu, podróżując po całej Dalmacji i spotkałem jedną polską
        rodzinę. Po moim pwrocie wszyscy pukali się w czoło po co tam jechałem. Ci "wszyscy" właśnie tam siedzą w tej
        chwili bądż wybierają się w te wakacje. Ale wystarczy , że zacznie się jakaś ruchawka w Czarnogórze, zdaży
        się powódż albo małe trzęsienie ziemi i całe to stado pojedzie na wakcje do Tunezji , na Costa Brava czy inne
        Kanary.
        I WŁASNIE WTEDY TY JEDŻ DO CHORWACJI.
        Ludzie w swoim stadnym myśleniu są nieobliczalni. Pamiętam jak kilka lat temu ludzie przestali jeżdzić w Kotline
        Kłodzką bo myśleli , że powódż zmyła ją z powierzchni ziemi. A właśnie wtedy ludzie tam mieszkający
        najbardziej czekali na turystów oferując im wakacje za małe pieniądze. Podobnie było z Chorwacją 3-4 lata temu.
        Nie życzę oczywiscie ani Chorwatom ani innemu narodowi żadnego nieszczęścia, ale radzę Tobie wybieraj
        kierunki dziś niemodne - Krym , Ltwę, Rumunię, Białoruś , po to abyś za kilka lat znowu nie musiał zapytać:
        " to kiedy ja mam tam jechać ?"
        • Gość: siwy Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 19:17
          Gość portalu: kulka napisał(a):

> Nieprawda , że Polacy zawsze będą odwiedzać ten czy jakikolwiek inny kraj.
          > Ja trzy lata temu spędziłem 3 tygodnie we wrześniu, podróżując po całej Dalmac
          > ji i spotkałem jedną polską
          > rodzinę. Po moim pwrocie wszyscy pukali się w czoło po co tam jechałem. Ci "wsz
          > yscy" właśnie tam siedzą w tej
          > chwili bądż wybierają się w te wakacje. Ale wystarczy , że zacznie się jakaś ru
          > chawka w Czarnogórze, zdaży
          > się powódż albo małe trzęsienie ziemi i całe to stado pojedzie na wakcje do Tun
          > ezji , na Costa Brava czy inne
          > Kanary.
          > I WŁASNIE WTEDY TY JEDŻ DO CHORWACJI.
          > Ludzie w swoim stadnym myśleniu są nieobliczalni. Pamiętam jak kilka lat temu l
          > udzie przestali jeżdzić w Kotline
          > Kłodzką bo myśleli , że powódż zmyła ją z powierzchni ziemi. A właśnie wtedy lu
          > dzie tam mieszkający
          > najbardziej czekali na turystów oferując im wakacje za małe pieniądze. Podobnie
          > było z Chorwacją 3-4 lata temu.
          > Nie życzę oczywiscie ani Chorwatom ani innemu narodowi żadnego nieszczęścia, al
          > e radzę Tobie wybieraj
          > kierunki dziś niemodne - Krym , Ltwę, Rumunię, Białoruś , po to abyś za kilka
          > lat znowu nie musiał zapytać:
          > " to kiedy ja mam tam jechać ?"

Zgadzam się w pełni, też byłem 3 lata temu w Dalmacji, i wtedy było tam w miarę
          pusto. Ale rok temu na Krku, były już dzikie tłumy. Dlatego teraz jadę do
          Czarnogóry
          • Gość: bimp Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 212.106.180.* 24.05.02, 10:15
            Gość portalu: siwy napisał(a):
            > Zgadzam się w pełni, też byłem 3 lata temu w Dalmacji, i wtedy było tam w miarę
            >
            > pusto. Ale rok temu na Krku, były już dzikie tłumy. Dlatego teraz jadę do
            > Czarnogóry
            Byłem rok temu w Czarnogórze, i tam właśnie tam w porównaniu do Chorwacji były
            dzikie tłumy. (Budva, Kotor) Nie ma się co dziwić, w do początku lat 90-tych cała
            serbia jeździła na Chorwackie wybrzeże, teraz wszyscy muszą się zmieścić w małej
            Czarnogórze.
            bimp

• Gość: Kicur Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.bielsko.msk.pl 24.05.02, 11:43
              Gość portalu: bimp napisał(a):

> Gość portalu: siwy napisał(a):
              > > Zgadzam się w pełni, też byłem 3 lata temu w Dalmacji, i wtedy było tam w
              > miarę
              > >
              > > pusto. Ale rok temu na Krku, były już dzikie tłumy. Dlatego teraz jadę do
              > > Czarnogóry
              > Byłem rok temu w Czarnogórze, i tam właśnie tam w porównaniu do Chorwacji były
              > dzikie tłumy. (Budva, Kotor) Nie ma się co dziwić, w do początku lat 90-tych ca
              > ła
              > serbia jeździła na Chorwackie wybrzeże, teraz wszyscy muszą się zmieścić w małe
              > j
              > Czarnogórze.
              > bimp

No..., niestety (dla wyjeżdżających do Cz.), ale to się zgadza: dzikie tłumy -
              przede wszystkim różnego rodzaju Serbów. Na plaży (szerokiej w porównaniu z HR) -
              TŁOK!!!!
    • Gość: ujek Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.clan.pl 10.07.01, 14:08
      właśnie wróciłem z kempingu we Vranicy k/ Trogiru w czerwcu jeszcze jakos, a od
      początku lipca to 3/4!!! to Polacy, z tym że zaznaczam kempingowcy to jednak
      inna rasa
    • vlatka.jurcic Re: Tylko nie CHORWACJA !!! 13.07.01, 11:38
      Jesli nie chesz sie przeciskac przez tlumy turystow, radze jechac we wrzesniu,
      najlepiej w drugiej polowie. Nie dosc, ze luzniej (przede wszystkim nie ma
      rodzin z dzieciakami w wieku szkolnym), to dodatkowo jest taniej, bo juz poza
      sezonem.
      • Gość: Robi Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 21:08
        Jesteście dziwni.Sami jesteście Polakami, ale uważacie się za kogoś innego,
        lepszego? W każdym gronie znajdzie się czarna owca ale nie generalizujmy.Byłem
        w ubiegłym roku w Chorwacji i spotkałem wielu Polaków.Nie zauważyłem żenującego
        zachowania rodaków. Pozdrawiam.
    • Gość: MarcinM Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 195.187.35.* 17.07.01, 14:30
      Chorwacja jest cudowna - wlasnym samochodem. Bylem tam 2 razy, ostatnio w maju
      i nigdy, NIGDY!!! nie pojechalbym na "wczasy". podobnie rzecz sie ma z
      wiekszoscia krajow europejskich. Wycieczka samolotem niestety bardzo ogranicza.
      Autem bylem tez w Portugalii i Hiszpanii, teraz mysle o Grecji. Dla wielu osob
      sama droga bylaby meczaca, ale ja traktuje ja jak element wakacji a nie zlo
      konieczne. Pozdrawiam
      • Gość: Joanna Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.wroc.zigzag.pl 18.07.01, 15:45
        Sami jesteście sobie winni. Bo sami się drzecie i rzucacie kurwami a później
        mówicie, że to inni i że wam przeszkadza.
        Ja byłam pierwszy raz w Chorwacji w 1997r. i jak mogę to tam jadę. Nigdy nie
        spałam pod namiotem( w Polsce tego nie zrobie) ale tam wręcz zachęcam.
        Jest to cudowny kraj i widać jak się odbudowuje. A ceny jak nad naszym morzem
        tylko zawsze ciepło i cudownie czysta woda.Najchętniej jeżdżę w czerwcu to jest
        mniej ludzi ale wrzesień to też jest pora.
        • Gość: driver Re: Tylko nie CHORWACJA !!! - zgadzam sie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 13:04
          > Ja byłam pierwszy raz w Chorwacji w 1997r. i jak mogę to tam jadę. Nigdy nie
          > spałam pod namiotem( w Polsce tego nie zrobie) ale tam wręcz zachęcam.

Ja wyleczylem sie z Chorwacji na kilka(nascie) lat. Uważam, ze jest mocno
          przereklamowana. Ośrodki i hotele typu "poźny Gierek", kiepska infrastruktura
          komunikacyjna (nie dziwi mnie wcale ostatni wypadek polskiego autokaru) i
          turystyczna.

> Jest to cudowny kraj i widać jak się odbudowuje. A ceny jak nad naszym morzem
          > tylko zawsze ciepło i cudownie czysta woda.

Podobnie cudowne widoki są we Włoszech (co nie dziwi, bo większość budowli
          zabytkowych w Chorwacji pochodzi z czasów Italii lub Autro-Węgier), Hiszapanii,
          Grecji itp. Ceny wcale nie są niższe niż np w Hiszapanii (no ale skoro większość
          np. produktów żywnościowych się sprowadza to nie dziwi - spotkałam np. ketchup i
          gume do żucia Made in Poland). Morze? Jeśli ktoś lubi duże jeziora i wylegiwanie
          niczym foka lub jaszczurka na kamieniach lub betonie to ok. A co w wodzie? To co
          niepotrzebne - opony, materiały budowlane, wzszystko to co niepotrzebne (woda
          przejrzysta wiec nawet jak ktoś nie nurkuje to widać). Czy się odbudowuje?
          Polacy, których spotkałem w czasie pobytu, byli w tych samych miejscach
          kilkanascie lat temu i mówili, że się nic nie zmieniło (stagnacja). Pozdrawiam
          wszystkich "napalonych" na Chorwacje

• Gość: Inka Re: Tylko nie CHORWACJA !!! - zgadzam sie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:03
            Pierwszy raz bylam w Chorwacji w 1996. Od tego czasu jezdze co rok. Jakos nie
            widzialam opon ani materialow budowlanych w morzu, a zwiedzilam cale wybrzeze.
            Ciekawe dlaczego Chorwacja (i Egipt tez) sa Mekka pletwonurkow? Masz racje, ze
            istnieja tam tez hotele typu "pozny Gierek". Znajomi, ktorzy zawsze jezdzili z
            nami pod namiot w tym roku nagle zapragneli poczuc sie lepiej(?) i pojechali z
            biurem podrozy do apartamentow na Krk. Odradzam takie wyjazdy - bardzo
            zalowali. Ja jezdze z namiotem, czego nie robilam przedtem przez 15 lat. Daje
            to mozliwosc zwiedzenia miejsc, ktore nie sa narazone na zadeptanie przez
            turystow. W tym roku bylam w miejscu (na niedalekiej od ladu wyspie), gdzie na
            campingu na ok. 30 namiotow byla 1 polska rodzina. I znajomi Polacy na
            zgrupowaniu pletwonurkowym. Nie powiem gdzie.
            W Chorwacji czuje sie jak w domu i nie marze o wyjezdzie do Wloch lub
            Hiszpanii - chyba, ze w celu zwiedzania. Trzy lata temu dalam sie namowic
            rodzinie, aby na tydzien pojechac z nimi do apartamentow we Wloszech (Bibione).
            Pozniej mialam jechac do Chorwacji. Od drugiego dnia pobytu w Bibione czekalam,
            az ten tydzien sie skonczy i znajde sie w Chorwacji. Bibione bylo brudne,
            zadeptane, miejsce plazowe w dwudziestym osmym rzedzie lezakow od morza, aby
            dojsc do wody trzeba bylo poparzyc sobie nogi, wieczorem nie bylo oddechu od
            upalu, bo apartament w miejskich murach, woda jak mleko. Co ciekawe po drugiej
            stronie tej samej zatoki (Weneckiej) w Chorwacji, woda byla przejrzysta -
            widocznosc 20 m, a wieczorem na campigu orzezwiajacy wiatr od morza.
            Drogi w Chorwacji wedlug mnie nie sa zle - porownaj jakosc nawierzcni chocby w
            Polsce, Czechach czy Slowacji. Pamietaj, ze jest to kraj gorzysty, gdzie
            zbudowanie kawalka drogi kosztuje koszmarnie drogo. Nie wiem czy
            jechales "Jadranska Magistrala"? Niezapomniane przezycie. Jechalam tamtedy 3
            razy i podziwiam kunszt budowniczych. Abstrahujac od mojego leku wysokosci,
            jest to przepiekna trasa. A tunele wykute w skalach?
            Chyba jakos zle trafiles. Moze pojechales do bezsensownego apartamentu lub
            hotelu? Sprobuj jechac na poludnie, do Dalmacji i niekoniecznie do duzego
            kombinatu wypoczynkowego oferowanego prze biura podrozy.
            Ja w kazdym razie w przyszlym roku znow jade do Chorwacji.
            Pozdrawiam
            Inka
      • Gość: loco Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.joint.eu.org 19.07.01, 22:46
        Koniecznie jedz do Grecji,jest niesamowita, polecam szczególnie tzw. riwiere
        olimpijska ale tylko małe miejscowosci, im dalej na pd tym lepiej, a jezeli
        masz sporo $ to TYLKO WYSPY SPORADY!
        a ja jade do Hrvatska!
        • Gość: Snake Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 212.191.129.* 31.07.01, 12:37
          Bylem tam i mam odmienne odczucia. Okolice Olimpic Beach-Paralia-Katerini wspominam jako ok
          gdyby nie brud, rozgrzebane budowy wzdluz glownych ulic no i nieliczne palmy. Peloponez czy Kreta to
          dopiero Grecja.
          Pozdr.
          Snake
        • Gość: Ksi Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 217.67.196.* 06.08.01, 15:13

> a ja jade do Hrvatska!

po chorwacku "Hrvatska" sie odmienia. Poprawnie: idem u Hrvatsku. Chorvatsko jest
          po czesku. Poprawnie po czesku: jdem do Chorvatska.
          Pozdrowienia dla wszystkich kroatofili, do których na marginesie też się
          zaliczam. Własnie jestem w trakcie dochodzenia do siebie po Dubrovniku...To
          miasto zawsze doładowuje mi baterie i mogę przez calą zimę pracować z myślą, że
          znów tam pojadę.

• Gość: Chaladia Re: A właśnie że CHORWACJA !!! IP: 194.139.172.* 10.08.01, 15:33
            Popieram Kroatofili.
            Od pierwszego pobytu w 1993 roku (na Krku w Basce, a w Kninie byli jescze
            Serbowie, dobrze, że ich działa donosiły tylko do mostu w Maslenicy) zakochałem
            się w Dalmacji. Zagrzeb to też wspaniałe miasto. Oby polskie miasta były takie
            czyste i sympatyczne.
            A co do naszych rodaków, to problem nie jest tylko chorwacki. W Turcji,
            Austrii, Grecji i gdziekolwiek się nie pojedzie, trzeba się wstydzić za naszych
            współziomków. O dziwo, w Chorwacji chyba mniej niż gdzie indziej. Może dlatego,
            że jadą tam bardziej kulturalni ludzie. Dla snobów są Majorka, Kanary i
            Karaiby. Mnie na to nie stać i specjalnie mnie tam nie ciągnie, ale z opowieści
            znajomych wiem, co tam się dzieje.
            Na pocieszenie - znając dobrze parę języków europejskich mogę stwierdzić, że
            chamstwo w mowie (i w czynie)nie jest polską specjalnością. Wystarczy
            zobaczyć "w akcji" Niemców, Anglików, Szwedów lub Holendrów.
            Do zobaczenia w Dalmacji!
            • Gość: Dd Ludzie, nie przesadzajcie..... IP: 62.149.164.* 11.08.01, 12:34
              Co niektorzy przesadzili, odstaraszajac tych, ktorzy maja ochote wybrac sie do
              Chorwacji. Sama sie tam wybieram po raz pierwszy, i nie wierze w to, ze bedzie
              tak zle. Wrecz przeciwnie. Duzo podrozuje, i odrobina sprytu, a takze
              samodzielnosci wystarczy, by w kazdym kraju zobaczyc to co najlepsze i dobrze
              odpoczac. Wystarczy tylko zorientowac sie w cenach, w tym, co oferuje dany
              region, i mozna wspaniale spedzic czas. Nawet w Bostonie mozna wybrac sie
              statkiem na wycieczke w miejsce, gdzie wieloryby plywaja dookola po oceanie i
              przezyc wspaniala przygode.
              Co do zachowania Polakow to inna sprawa. Tylko ze to niektorzy maja juz we
              krwi. Na uczelni, pod kosciolem czy w pracy wiekszosc przeklina, jak tylko
              moze. A im wulgarniej, tym ponoc lepiej. Potem nie dziwcie sie, ze to tak razi,
              gdy nagle czlowiek spotka Polskich napitych gosci i ma obrzydzenie do calego
              narodu przez nastepnych kilka miesiecy. Ale to kwestia kultury wyniesionej z
              domu. I najczesciej przystajemy z tymi, ktorych akceptujemy. jesli komus nie
              odpowiada jakies towarzystwo, to zawsze mozna przeniesc sie gdzie indziej.
              Chyba nie sadzicie ze nad Baltykiem bedzie czysciej, bardziej nowoczesnie i bez
              przeklanstw? Mozecie jeszcze ewentualnie zobaczyc glupia mine Czarusia Pazury,
              co uatrakcyjni Wam baltycki wypoczynek.
              Ja wybralam Chorwacje i mam zamiar dobrze sie bawic. Pozdrawiam wszystkich,
              szczegolnie tych pozytywnie myslacych... Siemanko...
          • karol1959 Re: Tylko nie CHORWACJA !!! 22.08.01, 18:37
            Gość portalu: Ksi napisał(a):

>
            > > a ja jade do Hrvatska!
            >
            >
            > po chorwacku "Hrvatska" sie odmienia. Poprawnie: idem u Hrvatsku. Chorvatsko je
            > st
            > po czesku. Poprawnie po czesku: jdem do Chorvatska.
            > Pozdrowienia dla wszystkich kroatofili, do których na marginesie też się
            > zaliczam. Własnie jestem w trakcie dochodzenia do siebie po Dubrovniku...To
            > miasto zawsze doładowuje mi baterie i mogę przez calą zimę pracować z myślą, że
            >
            > znów tam pojadę.
            >
            Do zobaczenia w dubrowniku ksi
            • Gość: Ksi Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 217.67.196.* 23.08.01, 09:18
              do zobaczenia!

Niestety dopiero w przyszłym roku...
              Ty też już byłeś czy dopiero się wybierasz?

pozdrawiam
    • Gość: Kuba Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.multicon.pl 11.08.01, 22:51
      Bzdura! Totalna bzdura!!!
      Byłem w Makarskiej i nigdy nic takiego nie słyszałem.
      Wręcz przeciwnie. Poznałem kliku rodaków, którzy byli
      w porządku. Bedąc w Chorwacji czułem się jak w bajce.
      Żadnego chamstwa nie spotkałem na ulicach. Polacy,
      którzy tam przyjeżdżają to ludzie kulturalni. Takie
      prostaczki po prostu nie mają kasy na to aby tam
      pojechać. To chyba dobrze, bo w Chorwacji jesteśmy
      bardzo lubiani i nie chciałbym aby to sie zmieniło.
      Polecam wszystkim ten piękny kraj i gwarantuję, że
      się nie zawiedziecie!
      • Gość: gobo Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 212.244.59.* 14.08.01, 11:46
        Bo Makarska jest bardzo na południe, a tam jak i do Dubrownika trepy nie jeżdzą
        bo za daleko. Na szczęście bydło kończy się na Splicie - żeby dotrzeć dalej
        trzeba mieć większe potrzeby niż disco, pizza i piwsko.
        • Gość: ANITA Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 212.76.39.* 23.08.01, 15:50
          wróciłam niedawno z wojaży po Bałkanach i do Chorwacji juz raczej nie pojade.
          To prawda,że mnóstwo tam Polaków( kulturalnych może i tak ale za to snobów )i
          jest drogo.Fakt,ze byłiśmy akurat w pełni sezonu ale nawet te 20% niższe ceny
          to żadna rewelacja. O wiele piękniej i taniej jest w Montenegro
          • Gość: Ksi Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 217.67.196.* 24.08.01, 09:08
            "Montenegro" po polsku nazywa się Czarnogóra. Nie wiem dlaczego mamy idiotyczny
            zwyczaj nazywania tego kraju Montenegro. Przecież nawet po serbsku to jest Crna
            Gora. Staram sie plenic te zwyczaje od dawna, chociaz wiem, ze to walka z
            wiatrakami... Czy jesli ktoś jedzie do Hiszpanii to mówi że był w Espana (ew.
            Spain), albo jeśli był Niemczech to był w Germany albo w Deutschland?
            pozdrawiam
            Ksi
            • Gość: mac Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 213.77.125.* 24.08.01, 09:55
              Masz zupełną rację. To chyba wynika z kompleksów i snobizmu. Może to lepiej
              brzmi - Montenegro a nie Czarnogóra. Na pewno autorka chciała pochwalić się tym
              że zna ten wyraz. Nie odkryła Ameryki, a ceny w Czarnogórze w dniu dzisiejszym
              wcale nie odbiegają od chorwackich. Zależy gdzie się kupuje (dyskont, targ lub
              Macro Cash).Pzdr. Mac z Polen (Myslowitz).
    • Gość: liliana Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.01.02, 17:20
      to slychac wszedzie gdzie sie pojawia grupa naszych rodakow
    • Gość: marekkw Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: 195.136.36.* 04.01.02, 15:58
      Tylko CHORWACJA !!!!

Byłem tam już 3 razy i w tym roku pojadę po raz czwarty.
      Byliśmy w zeszłym roku w Grecji w Paralii.
      Jest innaczej, nie tak czysta woda. Jest za to piasek na plaży.
      Polaków cała chamara !
      Spokojniej było w Chorwacji, a zwłaszcza na wyspie Hvar.

Marek Kwiatowski
      • Gość: Moni Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.devs.futuro.pl 08.01.02, 16:40
        :-) A ja kocham Chorwację! Bo jest tam o wiele mniej ludzi niż np. we Włoszech!
        Problem tylko w tym, drodzy Forumowicze, czy chce sie wam szukać czegoś innego
        niż sztampowe oferty biur podróży. Chorwacja może być naprawdę dzika i urocza.
        Trzeba się tylko postarać. Polecam, prócz wysp rzecz jasna, okolice Dubrownika
        ale od strony granicy z Albanią. Tam jest pięknie.
        Pozdrawiam
        PS. A apropos Majorki- byłam we wrześniu i było wiecej Anglików niż Niemców,
        cudowna pogoda, i spędziłam urocze dwa tygodnie z dala od ludzi.
    • Gość: MIHAU Re: Tylko nie CHORWACJA !!! IP: *.HZeeland.nl / *.HZeeland.nl 24.05.02, 17:39
      Tak Chorwacja jest juz przepelniona do bolu. Dlatego polecam Wam Krym - bylem
      tam w zeslym roku: cos wspanialego, duzo taniej niz w Chorwacji a Polacy sa tam
      wciaz rzadkoscia. Klimat jak najbardziej srodziemnomorski a zreszta co Wam bede
      wiecej mowil - zajrzyjcie na moja strone: ua2001.prv.pl

Pozdrawiam bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka