Dodaj do ulubionych

Droga do dubrownika

IP: *.*.*.* 05.07.01, 12:04
Mam pytanie czy jechać do Dubrownika magistralą adriatycką czy lepiej
równoległą droga w górach ??? Podobno na magistrali sa straszne korki
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz.k Re: Droga do dubrownika IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 11:12
      Jeżeli jesteś miłośnikiem pięknych widoków, ale też jazdy z potwornym upale z
      prędkocią średnią 50 km/h - to polecam wspaniałą krętą, zapchaną Jadranską
      magistralę. Dla miłośników mocnych wrażeń polecam wyprzedzanie TIR-ów i
      traktorów z arbuzami na super krętej drodze.Dodatkową atrakcą są wraki
      samochodów leżące na zboczu stromo opadającym ku morzu.
      Jeżeli natomiast wolisz jechać szybko, w miarę prostymi drogami przez
      wyludnione /wciąż/ po wojnie wsie, kontemplując widok opuszczonych domów i
      spalonych zabudowań, kierując się pełnymi dziur po pociskach znakami drogowymi -
      radzę jechać przez góry.
      Poważnie - szybsza i bezpieczniejsza jest droga przez góry, ale i tak omija się
      tylko część magistrali adriatycjiej, a połowa drogi będzie prowadzić wzdłuż
      moerza. Jest to moim zdaniem lepsze rozwiązanie - widoki gór są piękne a i tak
      zobaczysz morze w drugiej części podróży.
      • vlatka.jurcic Re: Droga do dubrownika 12.07.01, 17:16
        W sezonie (lipiec - sierpien) w weekendy (piatk popoludniu - niedziela
        wieczorem) TIR'y maja zakaz porusznia sie po magistrali.
    • Gość: tomasz.k Re: Droga do dubrownika IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 11:14
      spalonych zabudowań, kierując się pełnymi dziur po pociskach znakami drogowymi -
      radzę jechać przez góry.
      morza. Jest to moim zdaniem lepsze rozwiązanie - widoki gór są piękne a i tak
    • Gość: tomasz.k Re: Droga do dubrownika IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 11:14
      radzę jechać przez góry.
      morza. Jest to moim zdaniem lepsze rozwiązanie - widoki gór są piękne a i tak
    • Gość: abel Re: Droga do dubrownika IP: 10.10.70.* 09.07.01, 11:58
      Tomaszu K. Czy mógłbyś powtórzyć?
      • Gość: yeyek Re: Droga do dubrownika IP: *.bbnplanet.com 10.07.01, 16:39
        A ktora to jest ta magistrala, a ktora droga przez gory?
        Skorzystalem z pewnego programu komputerowego, ktory pokazuje trase. No i z
        Polski do Dubrovnika pokazuje jedna opcje: przez Zagrzeb i dalej przez BiH -
        Bugojno, Jablanica. Musialem wymusic na programie inna droge wpisujac, ze chce
        jechac z Zagrzebia do Bihac i z Bihac do Dubrovnika. Ktora droga jest lepsza?
        Chodzi mi zarowno o natezenie ruchu jak i o jakosc nawierzchni, bo w dystansie
        chyba nie ma wielkiej roznicy.
        pozdrawiam i prosze o porade!
        dzieki
        • Gość: tomasz.k Re: Droga do dubrownika IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 15:23
          Sorry z tą powtórzoną 3 razy wiadomość powyżej, ale soś chyba nawaliło w moim
          komputerze.
          Z Zagrzebia kieruj się na Plitwickie Jeziora /zwiedzanie na max. 1 godzinę/ i
          dalej wzdłuż granicy z BiH.
          Unikaj BiH bo tam jak czytałem jest "dziki zachód" - zwłaszcza w zamieszkałej
          przez Serbów.
          • Gość: past Re: Droga do dubrownika IP: *.*.*.* 12.07.01, 09:54
            dzieki po studiowaniu mapy doszedłem do podobnych wniosków

past
    • Gość: anita Re: Droga do dubrownika IP: 212.76.39.* 12.07.01, 15:20
      w jakim terminie jedziesz do Dubrownika?Ja i mój chłopak wybieramy się
      3,08,2001.Czym jedziesz?Może moglibyśmy pojechać razem?? Wtedy moglibyśmy
      tranzytem przemknąć przez Bośnię i Hercegowinę.Co Ty na to?
      • Gość: yeyek Re: Droga do dubrownika IP: *.bbnplanet.com 12.07.01, 15:25
        Nie wiem czy do mnie bylo pytanie czy nie. Ale jezeli chodzi o mnie to jade ze
        swoja dziewczyna samochodem: wyjazd we wtorek 24 lipca wieczorem. A wiec szkoda
        bo sie nie zgramy. Ale swoja droga to niezly pomysl bo kupa razniej. Moze jest
        ktos inny kto jedzie w podanym przeze mnie terminie do Dubrovnika i chcialby
        zaryzykowac tranzyt przez BiH?
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka