Dodaj do ulubionych

w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!!

IP: 212.244.27.* 19.07.01, 13:50
Byłem w Chorwacji 2 lata temu i uważam że nie jest to najlepsze miejsce do
spędzenia wypoczynku. Jest to kraj raczej dla emerytów niz dla ludzi którzy
poza wypaczynkie potrzebuja jeszcze odrobinę zabawy.
Po 2 dniach jest tam smiertelnie nudno. Zadnej fajnej dyskoteki , zadnej knajpy
z fajna mlodzieżowa muzyka istne dnoo...
Lepiej pojechac na Mazury badz do Łeby
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / 195.94.205.* 19.07.01, 14:35
      I nie ma kumpli dresiarzy. Tylko usiąść i płakać.
      • Gość: X Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: 193.0.117.* 10.11.01, 13:03
        Gość portalu: jan napisał(a):

> I nie ma kumpli dresiarzy. Tylko usiąść i płakać.

Dokładnie!

• Gość: Maciej Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.radio-merkury.poznan.pl 19.07.01, 16:46
      I samochodów nikt nie kradnie i wogóle nie kradną-jak tu z kimś wymienić
      doświadczenia, wogóle fatalny kraj, same gówniane zabytki-mogliby je przerobic
      na jakiś klub techno...
      • Gość: Pete Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.*.*.* 22.07.01, 12:02
        Chyba nie zrozumieliscie Miszy. Dlaczego od razu dresiarze i zlodzieje
        samochodow. Spokojnie. Chorwacja jest o.k. piekne krajobrazy, zabytki,
        przyjazni ludzie, pogoda itp., ale rzeczywiscie po paru dniach moze byc nudno.
        Chociaz mnie bardziej od braku dyskotek (skoro one tak was odrazaja) doskwieral
        brak normalnej plazy i otwartego morza. Sorry, ale uwazam, ze Chorwacja to raj
        dla zeglazy i windsurfingowcow. Niestety nie uprawiam zadnego z tych sportow i
        na razie jestem z Chorwacji wyleczony. Krajobrazy, choc piekne, bardziej
        przypominaja gorskie jeziora niz prawdziwe otwarte morze i horyzont.
        Poza tym jakos nikt nie wspomina o sladach wojny, ktore widoczne sa nie tylko
        na bocznych szlakach, ale rowniez calkiem blisko kurortow. Na mnie zrobilo to
        duze wrazenie i troche zle sie z tym wypoczywalo.
        • Gość: driver Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 12:45
          Zgadzam się z Misza i Pete. Wyleczyłem się z wyjazdów do Chorwacji, którą
          uważąm za mocno przereklamowaną. No ale jak komuś wystarcza wylegiwanie się na
          kamienistej plaży (lub betonowrej) niczym foka lub raczej jaszczurka to jest
          cudownie (chyba).
        • Gość: Lover Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 12:11
          Pozwolisz, że porusze sprawe zniszczeń wojennych. Chorwacja zgodnie z prawem
          międzynarodowym nie może tykać przez 25 lat budynków, które należały do Serbów:)
          To na tyle
      • Gość: gobo Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 23.07.01, 18:50
        Nieprawda, atrakcje są - kradną. Tylko trzeba znależć kamping gdzie jest dużo
        Polaków - zaraz ktoś się skusi choćby na okulary przeciwsłoneczne(kamping Seget
        k. Trogiru). Nie było Polaków - nie było problemów (na innych kampingach)!!!
    • Gość: kicur Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 22:56
      To prawda: JEST nudno. Ale jest też tanio. W porównaniu z Włochami, Francją, a
      nawet Hiszpanią (najmniejsza różnica w porównaniu z H., ale tam jest najdalej).
    • Gość: Qba_S Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: 195.94.206.* 16.08.01, 15:04
      Moim zdaniem jest tak: Plaże są piękne, można pływać godzinami, a widoki pod
      wodą nie pozwalają się nudzić. W tym roku w drodze do Puli nie widziałem
      żadnych ruin (może za mało się rozglądałem). Z zabytków miałem czas obejrzeć
      jedynie koloseum.
      Co do "zabawy", to muszę przyznać, że faktycznie jest... no może nie nudno,
      ale... w apartamentach obowiązuje tzw haus ordnung (może inna pisownia). Po 22-
      ej należy zakończyć rozmowy i wyłączyć tv czy radio. Możecie mi wierzyć, że nie
      robiliśmy żadnych libacji połączonych ze śpiewami do rana - po prostu ludzie
      mają 2 tygodnie wakacji i chcą sobie pogadać tak do północy na tarasie przy
      wciąż ciepłym powietrzu. Właściciele posesji uprzejmie acz stanowczo przerywali
      nasze rozmowy o 22.30 pokazując na zegarek. Dodam jeszcze, że ich praca polega
      na siedzeniu przed domem, więc nie wchodzi w grę wstawanie o 5 rano do huty.
      Wszystkie restauracje i pizzerie zamykane są o północy.
      Poza tym Chorwacja jest na prawdę godna polecenia, ale nie należy się nastawiać
      na bogate nocne życie miasta.
      • Gość: Maja Re: To właśnie jest urok Chorwacji IP: *.fwfin.fwc.com 16.08.01, 15:58
        Gość portalu: Qba_S napisał(a):

> Wszystkie restauracje i pizzerie zamykane są o północy.

No co ty Kubuś pizzę albo rybkę chciałeś jeść po północy??? Wróciłam tydzień temu
        z Hvaru (Stari Grad) i muszę się trochę nie zgodzić z tym co napisałeś. W hotelu
        impreza kończyła się rzeczywiście o 23.30 no i dobrze bo w końcu nie każdy
        przyjechał, żeby tańcować do białego rana.Były rodziny z małymi dziećmi i oni
        pewnie mieli trochę inne nocne plany. W małych knajpkach w miasteczku można było
        posiedzieć do pierwszej drugiej przy drinku (niekoniecznie alkoholowym).
        Pewnie, że Ibiza to to nie jest, ale ja się cieszę, że nie musiałam oglądać
        wydzierających się Angoli, wyłażących na czworaka z knajpy i żygających zaraz za
        jej rogiem.
        Przez trzy lata jeździlam na wyspy greckie i uwierz mi na żadną z nich nie
        chciałabym wrócić tak bardzo jak do "nudnej"Chorwacji.
        Oj, chyba ja już stara jestem?
        pozdrówka

• Gość: Dejan V. Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 00:32
      To wypierdalac na Majorke,gluipie Polaki!!!
      • Gość: Maja Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.fwfin.fwc.com 17.08.01, 10:07
        Gość portalu: Dejan V. napisał(a):

> To wypierdalac na Majorke,gluipie Polaki!!!

A Dejan się wkurzył. Wyluzuj facet. Nie apeluj do wszystkich Polaków, bo jakbyś
        dokładnie poczytał wątek to zauważyłbyś, że niektórym (np.MI) w Chorwacji bardzo
        się podobało i dobrze się tam bawiłam.
        No, pozdrawiam i życzę miłego dnia :)))

• Gość: Dejan Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.01, 00:29
          :-))))))))))))
          Juz sie wyluzowalem. A naprawde Chorwacja to nie jest nudny kraj. Prawda
          jest,ze zaden kraj nie jest nudny,pozdrowienia,nie lubie nikogo denerwowac,ale
          czasami:-// Czesc!!! Milego dnia!!!
          • Gość: Tomo Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.dialup.surfeu.at 19.08.01, 22:05

Dejan,niekiedy najpierw nalezy pomyslec a nie reagowac
            impulsywnie.I nie z lacina bo Polaki tez ja znaja.
            Ale dobrze ze sie juz uspokoiles.
            Mnie tez odpowiada ten nudny kraj a bylem juz trzy razy
            i wybieram sie we wrzesniu znowu.Prawda jest iz Chorwacja to
            nie Ibiza gdzie Niemcy zachowuja sie okropnie ,Wlochy ze swoimi
            plazami ciagnacymi sie w nieskonczonosc i oprocz piasku,
            lozek i parasoli nic innego nie ma.
            Ale mnie odpowiada wybrzeze chorwacki gdzie mozna znalesc
            troche spokoju do wypoczynki a nie wysluchiwac sasiada klocacego
            sie z zona czy dziecmi.
            Mam nadzieje iz bedzie pogoda.Jak wroce to podziele sie wrazeniami.
            • Gość: Maja Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.fwfin.fwc.com 20.08.01, 11:38
              Tomo, Dejan już posypał głowę popiołem i obiecał się poprawić :)))
              Trochę mu się nie dziwię, że tak zareagował bo mnie też nieco skręca jak czasem
              czytam tu rozmaite opinie "wytrawnych turystów" np. o tym jaka to Chorwacja
              mało atrakcyjna i nudna. No ale "o gustach się nie dyskutuje".
              A Dejan chyba jest Chorwatem i tym bardziej ma powody do zdenerwowania.
              pozdrówka
              • Gość: :-)Dejan Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.01, 00:03
                Tak,Maja,obficie posypalem glowe popiolem,moja mama jest z Polski,glowa rodziny
                z Chorwacji stad ta eksplozia.
                Mieszkamy niedaleko Dubrovnika i sa to ( jak pewnie wiesz) piekne regiony, a
                wszyscy sie raduja kiedy przyjedzza duzo turystow,z roku na rok i przez to sie
                stara kazdy by jak najbardziej goscsinnie i milo pozostac w pamieci.
                Pewnie,nie trafi sie w wszystkie smaki i gusta,podejrzewam,ze nie dorownamy
                Ibizie ani Mallorca w party,nie bedziemy serwowac sangrii w wiadrze.
                Nie chcialem nikogo obrazic,tylko niektorzy powinni przad wyjazdem kupic
                solidny przewodnik.
                Pozdrowienia!!! D.V
                • Gość: Maja Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.fwfin.fwc.com 21.08.01, 14:15
                  Gość portalu: :-)Dejan napisał(a):

> Mieszkamy niedaleko Dubrovnika i sa to ( jak pewnie wiesz) piekne regiony, a
                  > wszyscy sie raduja kiedy przyjedzza duzo turystow,z roku na rok i przez to sie
                  > stara kazdy by jak najbardziej goscsinnie i milo pozostac w pamieci.
                  > Pewnie,nie trafi sie w wszystkie smaki i gusta.

BOG DV! Jasne, że byłam w Dubrovniku. I jeszcze wrócę (specjalnie w tym celu
                  nabiegałam się naokoło takiej studni na rynku). Czekam tylko, aż skończycie
                  budować most nad portem.
                  pozdrawienia
                • Gość: Ksi Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: 217.67.196.* 22.08.01, 13:05
                  Dejan - pricas li hrvatski?
                  Pitam jer trazim nekog da vjezbam jezik. Tesko je naci ovdje nekog za koga je
                  hrvatski materinski. kad odgovoris bit ce mi jako drago.
                  puno pozdrava

P.S. Dubrovnik je nevjerojatno krasan - bila sam tamo u srpnju treci put u
                  zivotu.
                • Gość: Ksi Dejan - ovo malo vise je za tebe IP: 217.67.196.* 22.08.01, 13:07
                • Gość: maniek Re: Zdenerwowaliście Dejana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 07.09.01, 07:50
                  Gość portalu: :-)Dejan napisał(a):

> Pewnie,nie trafi sie w wszystkie smaki i gusta,podejrzewam,ze nie dorownamy
                  > Ibizie ani Mallorca w party,nie bedziemy serwowac sangrii w wiadrze.
                  I dlatego nadal będzie tam przyjeżdżać coraz więcej ludzi! Tak trzymać!
                  Myślę, że obecnie każdy znajdzie tam to co mu odpowiada! A jeśli nie... Uważam,
                  że Chorwacja nie powinna "naśladować" innych nadmorskich krajów. Jest inna i
                  powinna zachować ten swój charakter.

Szkoda tylko, że ceny wariują... (np. wstępów do parków)
    • Gość: arek Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.*.*.* 21.08.01, 07:54
      czlowieku jak jedyna twoja rozrywka jest przebywanie w jekis glupkowatych
      klubach to nie wyjezdzaj z miasta
    • Gość: Chaladia Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: 212.69.73.* 15.09.01, 19:03
      Jak ktoś szuka dyskotek w nocy i ciągania na bananie w dzień - to istotnie
      szkoda jego czasu na podróż do Chorwacji. To samo można mieć nad Bałtykiem.
      Tyle, że tej pogody, koloru wody i nieba, widoków, zabytków z VI-VIII wieku, że
      o rzymskich nie wspomnę - to już nie. I dobrze, że tak jest. Jeżdżę do Dalmacji
      na urlop i wcale nie życzę sobie dyskotekowców za sąsiadów.
    • Gość: minia Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.nexus.pl 16.10.01, 13:00
      Biedy człowieku... Może faktycznie zostań w domku, a najlepiej wyjedź na
      zsyfiony kamping na Mazurach. Tam atrakcje są niebywałe: bezkresne jeziora aż
      po sam horyzont w odległości 200 metrów, roje komarów, deszcz co drugi dzień,
      brak toalet i łazienek, mnóstwo "miłych" knajpek (a najwięcej smażalni
      syfiących spalonym olejem), w każdej wsi dyskoteka w remizie z muzyką Disco
      Polo...

A co do twojego wyjazdu do Chorwacji, to jeśli wybiera się wczasy w hotelu na
      Istrii, to czego się spodziewać,

Normalnym ludziom polecam Dalmację, szczególnie Dubrovnik i Promosten. 100%
      przeciwieństwo Łeby i Mazur.
      No i brak złodziei i dyskoboli...

Pozdr.
    • Gość: Anka Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 19:47
      Koniecznie należy zabrać ze soba do Chorwacji sternika z ogromnym jachtem i
      jest naprawdę super. Foka
      • malena+ Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! 16.11.01, 18:38
        na jachcie to dopiero jest nudno..
        lepiej objazdowka land roverem
    • Gość: Karloo Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.krzemieniewo.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 11:12
      Od kilku lat odwedzam Chorwacje i dopiero w tym roku miałem pierwsze negatywne
      odczucia , pełno polaków oczekujących hiszpańskich kurortów za chorwackie ceny .
      Po prostu Chorwacja taka jest piękna i dzika i tego się nie zmieni albo trzeba
      zakceptować albo poszukać sobie innego miejsca . Co do życia wieczornego to
      chyba nie dobrałeś sobie odpowiedniego miesca , za każdym razem w każdej
      miescowości znalazła się fajna knajpka w której można było przesiedzieć do
      białego rana .
      • ula11 Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! 12.12.01, 05:26
        Jeszcze pare lat temu zastanawialam sie jak mozna jezdzic w te same miejsca
        kazdego roku? Przytrafilo sie tez to mojej rodzinie. Juz teraz (mieszkamy
        troche daleko)planujemy trzeci z rzedu wyjazd do Chorwacji. Upodobalismy sobie
        ta przepiekna i wcale nie tak cicha kraine. A co do zycia nocnego: do dzis
        wspominamy ogniska na plazy w miedzynarodowym towarzystwie, dlugie spacery
        noca, przewspaniale knajpki otwarte dluugooo, dluugggooo w nocy i jeszcze wiele
        innych ciekawostek. A plaze i ich roznorodnosc(mimo, ze jak na razie poznalismy
        tylko Istrie)sa niepowtarzalne. Kazdego roku zwiedzalismy rozne strony swiata,
        ale mam nadzieje, ze znowu powrocimy latem do Chorwacji.
        • Gość: Alex-D Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.12.01, 14:39
          Chorwacja jest nie tylko piekna, ale i z cala pewnoscia nie nudna. Jesli nie
          macie porownania to jedzcie do zasyfialej,brudnej i beznadziejnej ( aczkolwiek
          pieknej) Czarnogory.
          • Gość: aska Re: w Chorwacji jest strasznie NUDNO !!!!!!!!!!! IP: 195.136.95.* 20.12.01, 08:28
            Gość portalu: Alex-D napisał(a):

> Chorwacja jest nie tylko piekna, ale i z cala pewnoscia nie nudna. Jesli nie
            > macie porownania to jedzcie do zasyfialej,brudnej i beznadziejnej ( aczkolwiek
            > pieknej) Czarnogory.

No właśnie, też miałam wątpliwą przyjemność odwiedzić Czarnogórę. Jakby czas się
            zatrzymał w czasie wojny. Brud, smród i zardzewiałe ruiny w Boce Kotorskiej. Oraz
            policjanci z takim podejściem do turysty, że nasza drogówka mogłaby się wiele
            nauczyć w kwestii chamskiego naciągania na łąpówkę...Obłęd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka