Dodaj do ulubionych

Pierwszy wyjazd do Chorwacji

IP: *.mcon.pl 11.01.06, 21:50
Proszę o podpowiedź gdzie najlepiej wybrać się aby pogodzić interesy dwóch
pokoleń tzn. rodziców po czterdziestce (lubiących morze, góry, przyrodę ale
również architekturę) oraz nastolatków chętnych przede wszystkim do pławienia
się w morzu i wypatrywania osobliwych pamiątek. Wszyscy natomiast jesteśmy
zgodni co do mieszkania na campingach, najlepiej nad samą wodą.
Obserwuj wątek
    • arwena Re: Pierwszy wyjazd do Chorwacji 12.01.06, 08:40
      ja bym polecala plw. Peljesac, ew. wyspy - Hvar, Korcule

w Dalmacji jest sporo miejsc do zwiedzania (na polwyspie ciekawe mury obronne
      Stonu, blisko Korcula, Dubrownik, Mostar nawet, inne miasteczka sa tez bardzo
      urokliwe)
      nurkowac mozna wszedzie, z tym ze byc moze Hvar, Mutar (?) bylyby tu lepsza
      koncepcja
      Peljesac z kolei jest swietna baza windsurfingowa

pozdr
      • Gość: zbynek Re: Pierwszy wyjazd do Chorwacji IP: *.plock.mm.pl 12.01.06, 09:32
        wszystkie te warunki spełnia np.Orebic na Peljesac lub okolice Primosten-Trogir.
        • Gość: Zuzanna Re: Pierwszy wyjazd do Chorwacji IP: *.mcon.pl 12.01.06, 22:48
          Dzięki za sugestie.Na pewno będzie to południe.A czy możecie mi jeszcze polecić
          w tych okolicach jakiś naprawdę dobry camping(taki,żeby spełniał podstawowe
          wymogi higieny,był spokojny i ładnie usytuowany).
          • Gość: zbynek Re: Pierwszy wyjazd do Chorwacji IP: *.plock.mm.pl 13.01.06, 18:13
            przy wjeżdzie do Orebica jest taki camping jest i drugi w Orebicu .Ale ten
            drugi usytuowany jest już w pobliżu promenady i dyskoteki/choć z pięknym
            widokiem/.Włąsciwie to aba mogą spełniać twoje warunki.Ja w Orebicu byłem
            dwukrotnie - tylko, że korzystałem z apartamentów a campingi tylko widzialem
            przelotnie,obok tego drugiego przechodziłem codziennie.Oba na mnie wywarły
            bardzo dobre wrażenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka