Dodaj do ulubionych

Słowenia - dojazd

IP: *.ksw.edu.pl 19.01.06, 15:00
hejuu. super, że ktoś o tym pomyślał, to bardzo przydatne informacje.
wybieram się do słowenii i nie wiedziałam nawet jak się zabrać do ustalania
trasy, bo rzeczywiście nie ma żadnych bezposrednich połączeń.wielkie dzięki
za pomoc! =)) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jooka Re: Słowenia - dojazd IP: *.chello.pl 03.05.06, 10:34
      a jakby tak np. samolotem do triestu a potem jakimś autokarem czy koleją? byle
      to wyszło jak najtaniej...chyba jednak pozostanie mi pociąg...
      • Gość: BiLe Re: Słowenia - dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:57
        Mozna samolotem do Budapesztu a z tamtąd do Lublany - wszystko Malev'em...
    • Gość: procek Re: Słowenia - dojazd IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 02.06.06, 19:03
      dzieki za ten artykul. pomogl mi sie zorientowac co i jak, wczesniej
      bezskutecznie przeszukiwalem strony w poszukiwaniu bezposredniego polaczenia
      lotniczego.
      teraz juz wiem ze tylko kolej
    • Gość: k Słowenia - dojazd IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.09.06, 14:41
      super informacje, dzieki ze ktos zechcial sie nimi podzielic. wlasnie jade do
      slowenii i z ulga z nich skorzystam.:)pozdrowienia
    • Gość: Piotr Re: Słowenia - dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 08:11
      W artykule napisano:
      "Podróż autobusem.

Regularne połączenia do Chorwacji oferuje firma Wikiel z Warszawy; tel.: (0-22)
      620-93-71, 654-95-45, e-mail: wikiel@wikiel.pl www.wikiel.pl. Można
      wcześniej zadzwonić i zapytać, czy kierowca zgodzi się zatrzymać w Słowenii, i
      wtedy kupić bilet do jednego z chorwackich miast, np. Zagrzebia. To wszystko
      zależy jednak od dobrej woli przewoźnika. Latem można także dojechać do
      któregoś z chorwackich miast (Poree i Pula), a stamtąd do Lublany, również
      autobusem."

Przepraszam bardzo ale co ma do tego zgoda kierowcy? Jeżeli cennik firmy
      przewiduje taką opcję i sprzedadzą mi bilet do miejsowości pośredniej to
      kierowcy pozostaje tylko tak załadować moje bagaże żeby wysiadanie odbyło się
      sprawnie.
      Czy źle myślę?
      • Gość: tnt Re: Słowenia - dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:23
        firma bispol od lipca otworzyla nawe polaczenia z polski do włoch przez
        słowenie, wiem ze jest polaczenie z wrocka do lubliany wiec nie ma juz problemu
      • Gość: AB Re: Słowenia - dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:49
        Źle myślisz. Na wykonywanie przewozów międzynarodowych trzeba mieć koncesję.
        Koncesja dokładnie określa, gdzie przewoźnik może wysadzić pasażerów. Jeśli
        kierowca robi przystanki w innych miejscach, naraża to firmę na bardzo wysokie
        mandaty (w Polsce jest to stały mandat 3.000 zł)

Można też dojechać autokare do Udine (chociażby z cytowanego wyżej Wikela, bo
        do Udine widziałem, że jadą), a potem przesiąść się na pociąg
        (www.trenialia.com)do Słowenii. Inne warianty przesiadki to Klagenfurt i Graz.
    • nikagda Re: Słowenia - dojazd 24.09.06, 17:54
      Artykuł jest już trochę nieaktualny. LOT uruchomił właśnie połączenie z
      Warszawy do Lubany.
      Aktualnie w promocji przelot Gdańsk - Warszawa - Lubana i z powrotem Lubana -
      Monachium - Gdańsk kosztował mnie 1400 PLN.
      • Gość: Adam Dojazd do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 15:39
        Ten wspomniany Wikel ma jednak przejazdy do Słowenii. Zobaczcie na
        www.wikel.pl/slowenia.htm
        • Gość: kudowianka Re: Dojazd do Słowenii IP: *.server.ntli.net 10.02.07, 17:23
          mozna przekroczyc granice w KUDOWIE a nie w kudowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka