Dodaj do ulubionych

Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa

17.05.06, 14:24
Witam,
wybieram się w tym roku na wczasy z biurem Wędrowiec do Neum w Bośni. Czy
macie jakieś informacje na temat tego miasteczka lub biura podróży? Ja
ustaliłam tyle, że Neum to typowa tyrystyczna mieścina i nci tam wielkiego
nie ma, jedynie miejsce na leniuchowanie...;-) O Wędrowcu dobre rzeczy
słyszałam i oferta jest całkiem interesująca cenowo...gdybyście coś wiedzieli
to piszcie.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: almal1 Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.rect.uni.torun.pl / *.rect.uni.torun.pl 17.05.06, 14:38
      Poszukaj parepostów wcześniej. Ktoś pisal ze wszedzie by pojechal tylko nie do
      Neum.
      • arwena Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa 17.05.06, 15:17
        Neum jest malo interesującą miejscowoscia, bardzo zatloczona / zabudowana (to
        jedyna nadmorska miejscowosc calej BiH), z malo ciekawa plaza.
        Jesli masz jeszcze mozliwosc to zastanow sie nad zmiana miejscowki. Chyba ze
        planujesz sporo zwiedzania, to jest to dobre miejsce wypadowe. Albo nie
        przeszkadza ci mieszkanie w wakacje w miescie.
        pzdr
    • Gość: JP Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.streamcn.pl 17.05.06, 15:33
      Jadac do Orebicza na Peljesaczu luub do Budwy przejezalam przez Neum Wedlug
      Wgmie ale tez mojego meza malo ciekawe polozenie nad ztoka slaba plaza .
      Ja nie wybralabym tej miejscowosci bo dla mnie walory krajobrazu plaz i czysta
      woda to najwazniejsze warunki. Hotele wygladaja dobrze poza ttm w Bosni jest
      taniej niz w Chorwacji . Sama musiz zdecydowac czy jechac tam czy dalej a nawet
      bjizej ale wybrac bardziej urokliwe miejsce . Zalezy czego oczekujesz i co
      preferujesz na urlopie.Przesledz dyskusje na forum bo wiele jest opisoow miejcs
      i biur z wyjazdami do Chorwacji.Ja wybieram piekne miejsce kosztem np klasy
      hotelu.
      • Gość: Tadek Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:00
        Neum i Klek to nagorsze miejscowości w Chorwacji.Szczerze odradzam.
    • bah77 Re: Neum... 18.05.06, 07:57
      > ustaliłam tyle, że Neum to typowa tyrystyczna mieścina i nci tam wielkiego
      > nie ma, jedynie miejsce na leniuchowanie...;-)

Rozumiem więc, że Forum już przejrzałaś?

Cóż, mnie nie udało się znaleźć brzydszego miasteczka od bośniackiego Neum -
      na całym lądowym wybrzeżu Chorwacji...

Pzdr

bah77
      • barbarbarka Re: Neum... 18.05.06, 09:11
        Faktycznie przeglądnęłam całe forum, ale Neum pojawia się sporadycznie i zawsze
        w tym samym kontekście ;-) Ale chyba faktycznie jest dobrym miejscem wypadowym,
        blisko do Dubrovnika, wysp i Medjugorje...

No i dzięki za stwierdzenie, że brzydkiego miasteczka na wybrzeżu chorwackim
        nie ma...aż mi się chce jechać:)
    • Gość: Ewa Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:18
      Potwierdzam opinie moich poprzedników. Omijajcie szerokim łukiem Neum (BiH). 2
      lata temu spędziłam tam wakacje. Cóż z tego że może wypadło to trochę taniej
      niż w Chorwacji, skoro samo Neum to mała, nudna mieścina składająca się z
      plaży, kilku rzędów hoteli (głównie molochy), knajp i przelotowej trasy. 0
      zabytków. Gdyby nie wypady do Dubrownika (super miasto), Korculi (też polecam)
      cały wyjazd uznałabym za porażkę.
      • Gość: Tadek Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:19
        Jak chcesz zwiedzić Dubrownik i Medjugorie to ja byłem w Gradac na kwaterze u
        uroczych gospodarzy,albo jest oferta Adriatyku.Gradac ma jedną z najdłuższych
        plaż ale musisz być autem,bo autobusy do Dubrownika są często,ale Medjugorie
        nic.Ja byłem tydzień w Biogradzie w hotelu /rewelacja/i 10 dni w Gradac-stamtąd
        90 km Dubrownik i 60 Medjugorie.Mogę ci coś poradzić.Jak zobaczysz po drodze
        Neum to zobaczysz jaka dziadowina.
    • wiktoryna25 Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa 21.05.06, 19:55
      byłam w Neum 4 lata temu....nic specjalnego, ale tez nie tak tragicznie,hotel
      bardzo przyzwoity,dobre jedzenie,basen,siłownia itd...czas płynał leniwie...nie
      bylo tam wiele rozrywek..knajp,dyskotek...ale to zalezy kto na co sie
      nastawia...duzy plus ze do dubrovnika niedaleko, a tam warto pojechac...
    • barbarbarka Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa 03.06.06, 12:39
      No to ładnie, pozostaje mnie dużo czasu nie spędzać w Neum, a za to zwiedzać
      okolice. Z tego co mi wiadomo, dużo biur na miejscu oferuje wycieczki do
      Dubrovnika, Medjugorje...a nie wiecie jaka jest komunikacja między tymi
      miastami? Może lepiej po prostu wsiąść w autobusy (o ile takie tam są) i samemu
      pozwiedzać?
      • Gość: pocieszyciel Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.tvgawex.pl 03.06.06, 22:34
        są autobusy neum - dubrovnik, neum-medjugoie nie martw sie nie bedzie zle neum
        nie jest zle choc sa milsze miejsca spedziszmile czas!
        • tt76 Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa 06.06.06, 21:11
          dzieki pocieszycielu :). Dzisiaj wlasnie wyslalam zaliczke do Neum. Jadziem w
          lipcu. Najwazniejsze zeby cieplo bylo, bo tutaj to sie juz normalnie nie da
          wytrzymac...
          • Gość: izka Re: Neum z biurem Wędrowiec z Krakowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.06, 09:05
            Byłam w Neum w 2004 roku, mieścinka wioskowata, nie jest najgorzej to co dla
            mnie nie było fajne to plaża , wąska (na kamienie byłam przygotowana) i mała a
            ochotników od groma i ciut ciut. Ogólnie przeżyłam tam 2 tytgodnie i nie było
            najgorzej choć na poczatku niekoniecznie mi się tam podobało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka