Dodaj do ulubionych

Split czy Dubrownik?

03.06.06, 22:10
Witajcie

lecę na 10 dni do Chorwacji ląduję w Dubrowniku a wracam ze Splitu.
Poradziecie mi ile czasu powinam poświęcić na te dwa miejsca. Czy jak
podzielę czas pobytu po 5 dni na te dwa miejsca czy będzie ok. Czy lepiej w
którymś z miejs zostać dłużej?

Pozdrawiam Lanza
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Split czy Dubrownik? 04.06.06, 14:17
      Dubrovnik jest mniej wielkomiejski od Splitu i ma zdecydowanie ladniesza i
      czystsza okolice (szczegolnie wode). Ja chyba na Split zarezerwowalbym max 2-3
      dni, a reszte poswiecil Dubrovnikowi o jego okolicom.
      • citisus Re: Split czy Dubrownik? 04.06.06, 18:18
        Na Split wystarczy z górą 1 dzień - na starówkę z pałacem Dioklecjana.
        No chyba że chcesz zwiedzać port, stocznię lub dzielnice mieszkaniową
        w stylu późny Gierek.
    • Gość: zula Re: Split czy Dubrownik? IP: *.bdo.pl 05.06.06, 10:43
      Cześć,
      mam podobny plan wakacyjny. Lecę z Krakowa do Dubrownika, a z powrotem ze
      Splitu. Kiedy lecisz? ja wybieram się dopiero pod koniec lipca. Może wrócisz
      wcześniej i podzielisz się wrażeniami z pobytu na forum? Zaraz po przylocie
      chciałabym zostać na dwa, góra trzy dni w Dubrowniku, tylko nie wiem jak daleko
      jest do miasta z lotniska. Poza tym mam wrażenie, że ciężko jest znleźć fajny
      nocleg w samym Dubrowniku i zastanawiam się, czy nie zarezerwować czegoś tuż
      pod. Jednocześnie musiałoby być to miajsce dobrze skomunikowane z Dubrownikiem
      ( wktórym chcę spędzić całe 2-3 dni na zwiedzaniu). Masz może jakieś
      informacje na ten temat.
      pozdrawiam
      • lanza2 Re: Split czy Dubrownik? 05.06.06, 13:08
        ja lecę do Chorwacji na samym początku lipca, więc jak wrócę mogę podać Ci
        kilka informacji.
        Lotnisko w Dubrowniku jest w odległości 18 km, jeżdzą tam autobusy nawet dość
        często.
        Na razie jestem na etapie szukania noclegu, zobaczymy jak tam ceny. Wiem iż
        bardzo ludzie polecają miasteczko obok Dubrownika Cavtat jest podobno dużo
        tańsze.
        • Gość: zula Re: Split czy Dubrownik? IP: *.bdo.pl 05.06.06, 14:17
          Byłoby super jabyś mogła podzielić się wrażeniami i informacjami po powrocie i
          przed moim wyjazdem. Zostawiam maila: nana2o2.pl A z tego miasteczka jest dobre
          połączenie do Dubrownika? I jeszcze mam dylemat (widzę, że na forach jest na
          ten temat nierozstrzygalna dyskusja;), czy robić rezerwację wcześniej, czy
          jechać w ciemno. A Ty?
          • lanza2 Re: Split czy Dubrownik? 05.06.06, 14:56
            Ja zrobię rezerwację wcześniej, zawsze tak robię. Jak bym jechała poz sezonem
            pewnie bym się zastanawiała ale tak bedzie wygodniej bez nerwów itp. Jadę z
            dzieckiem i muszę to brać pod uwagę.

Jak będę coś ciekawego wiedziała napiszę
            • Gość: zula Re: Split czy Dubrownik? IP: *.bdo.pl 05.06.06, 15:21
              też sie skłaniam ku rezerwcji ze względu na brak samochodu i termin wyjazdu.
              Pozdrawiam i czekam na newsy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka