Dodaj do ulubionych

POMOCY- Którędy jechać?

IP: 81.15.181.* 22.07.06, 10:31
Bardzo prosze wszystkich o pomoc, mam do wyboru dwie trasy-jedną przez
Czechy, Austrię(Brno, Wiedeń...), a druga przez Słowację, Węgry (Bratysława,
Szombathely...) do miejscowości Pakostane-między Splitem i Zagrzebiem.

Którą trasę wybrać? Którędy przejadę szybciej? Chciałabym być w Chorwacji w
sobote rano, więc będę wyjeżdżać pewnie w piatek po południu (z miejscowości
Sieradz-niedaleko Łodzi) Gdzie są lepsze drogi i mniejszy ruch? Którędy
lepiej???
Obserwuj wątek
    • Gość: gerd Re: POMOCY- Którędy jechać? IP: 80.50.21.* 22.07.06, 13:43
      Spróbuj przez Białystok, dalej na Mszanę i Lidzbark a potem to już z górki -
      Wałkinia Mała i jesteś "NA CHORWACJI".
      Jest jeszcze druga opcja - dłuższa ale tańsza: przez Bangladesz, Pakistan i
      Serbię - tylko na trasie nie ma STACJI z LPG.
      PS.
      Uprzedzając kolejne pytania - w Chorwacji są bankomaty, morze, pomidory a i
      ziemniaki też kupisz. Waluta to kuny - UWAGA WAŻNE - nie mylić z tymi z LASU !

Pozdrawiam
      • Gość: KAMA Re: POMOCY- Którędy jechać? IP: 81.15.181.* 22.07.06, 13:57
        Nie rozumiem, dlaczego tak ironicznie potraktowałeś gerd moje pytanie. W
        chorwacji byłam nie raz i właśnie zawsze jeździłam przez Wiedeń, ale było to
        pare lat temu, jak jeszcze o chorwacji pewnie nie słyszałeś, bo była tam wojna
        i nikt tam nie jeździł,a my mielismy kolege na misji i wiedział, gdzie jest
        bezpiecznie. Natomiast od tamtego czasu trasa mogła ulec zmianie. Jeżeli sam
        nie wiesz, którędy jechac, to wstrzymaj się od komentarza. Poza tym nie wiem,
        czy wiesz, ale forum służy własnie do wymieniania się informacjami w stylu, czy
        warto w chorwacji wypłacac z bankomatu, czy wziąć walute krajową i w jakiej
        cenie są pomidory, więc zupełnie nie rozumiem, skąd ta ironia.
        Pozdrawiam
        • Gość: pidżi Re: POMOCY- Którędy jechać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:43
          Nie jestem adwokatem "gerda" ale mnie Twój post przypomniał trochę taki
          wcześniejszy: "chcemy jechać ale nic nie wiemy" czy jakoś tak.
          Ale do rzeczy. Ja pojadę tak jak w Twoim wariancie II - po 1. żeby zobaczyć coś
          nowego, po 2. żeby uniknąć tloku w Słowenii, po 3. najpierw jadę do Plitvic i
          ta trasa mi pasuje. Wracać być może będę p. Austrię.
          Pozdrawiam
          P
          p.s. jest dużym uproszczeniem umieszczać Pakostane między Zagrzebiem a Splitem:)
          • Gość: KAMA Re: POMOCY- Którędy jechać? IP: 81.15.181.* 22.07.06, 14:54
            Pomyślałam, że napiszę w skócie, którędy chcę jechac i bynajmniej nie wynika to
            z mojej niewiedzy, tylko zakładam, że ludzie korzystający z tego forum będa
            wiedziec, o jakie trasy mi chodzi. A połozenie Pakostane specjalnie tak
            opisałam, bo też raczej kazdy wie, gdzie jest Split i Zagrzeb, a nie kazdy wie,
            gdzie Pakostane.
    • Gość: mk Re: POMOCY- Którędy jechać? IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.06, 16:46
      informacje o roznych trasach:

www.cro.pl/forum/viewforum.php?f=4
      kolejki na granicy i korki na drogach w cro:

www.hak.hr/cpage.aspx?page=defaultnews2.aspx&pageID=3&lan=de
    • emes-nju Re: POMOCY- Którędy jechać? 22.07.06, 21:02
      Jezdzilem zawsze przez Czechy i Austrie. Jedyny klopotliwy odcinek, to Wieden,
      ale wobec planu Twojej podrozy, bedziesz tam w nocy czyli nie beda Cie
      dotyczyly korki. Jakby co, to mozesz lapac mnie na priv - podam Ci doskonaly
      przejazd przez Wieden. Dostalem go od jednego z tutejszych bywalcow i korzystam
      z niego za kazdym razem jak jade na poludnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka