Dodaj do ulubionych

Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć?

IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.06, 22:24
Do Chorwacji jade pierwszy raz i zupełnie nie wiem od czego zacząc, wiem ze sa przewodniki i inne takie ale w nich wszystko wygląda pięknie a niekoniecznie musi tak być w rzeczywistości:)Może ktoś kto już tam był zechciałby podzielić się swoimi wrażeniami? z góry dzięki!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fosa Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.devs.futuro.pl 30.07.06, 22:47
      Zdecydowanie polecam Split i wyspę Rab, dopiero wróciłam, jeszcze jestem pod
      wrażeniem, naprawdę warto zobaczyć
      • Gość: facet85 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.despolnet.pl 30.07.06, 23:01
        - Split - historia na kazdym kroku, piekne miasto, cudowna atmosfera
        - Losinj i Cres - egzotyka, malo ludzi, spokoj, pieknie
        - Rovinj - polaczenie wszystkiego co w Chorwacji najlepsze
        wybor nalezy do Was :-)
        • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.06, 23:39
          A gdzie mozna zatrzymac sie w Splicie/Rovinj? Moze jakies godne polecenia hostele mlodziezowe albo kwatery prywatne?
      • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.06, 23:43
        A jak z noclegami w tych miejscowosciach?
      • Gość: Lipski Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:34
        Nooo rab jest po prostu za...sty
        tylko co tam robic powyzej jednego dnia ?
        moze w kierki grac ?
    • wp2007 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? 30.07.06, 23:15
      Uważam że na to pytanie NIE MA jednoznacznej odpowiedzi. Moze gdybyś ZAWĘZIŁ
      REJON CHORWACJI . Pozdrawiam Sas
      • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.06, 23:42
        Hmm..konkretnie chodzi o miejscowości w których mozna wiele zwiedzic i nie sa oddalone zbytnio od stacji kolejowych, bo tym srodkiem zamierzamy sie przemieszczac;)
        • Gość: facet85 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.despolnet.pl 31.07.06, 12:41
          nie spalem w samym Splicie, tylko 20 km stamtad, pod Omisem i znalazlem
          pensjonacik jadac w ciemno, podobnie z resztą jak w Rovinju, gdzie spałem w
          kwaterze na nowym osiedlu w kierunku kempingu Polari, wiec niewiele moge Ci
          pomoc w tym zakresie, ale to moze pomoc:
          www.tzgrovinj.hr/deu/adresar/index.asp?tipID=8
          a jestes pewna, ze do rovinja dojezdza pociag?
          • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 31.07.06, 23:14
            Dzieki za linka:) nie wiem jeszcze czy dojezdza, jestem w fazie planowania wyjazdu, a zapowiada sie on na przełom sierpnia i września, także na razie robie rozeznanie w temacie, bo o Chorwacji wiem na prawdę bardzo mało, a chętnie bym ją zwiedziła:) pozdrawiam
            • Gość: kuku forum DLA FANOW CRO:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 01:03
              www.cro.pl/forum

TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKIE INFO:)
        • bah77 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? 01.08.06, 08:13
          Witaj Asiu!

> Hmm..konkretnie chodzi o miejscowości w których mozna wiele zwiedzic i nie sa
          > oddalone zbytnio od stacji kolejowych...

Ogólne info:

przewodnik.onet.pl/1229,1601,238471,notka.html

W/g mnie, zdecydowanie najbardziej atrakcyjną trasą kolejową w Chorwacji jest
          podróż z Zagrzebia do historycznego Splitu - piękne widoki gwarantowane.

Po drodze masz m.in. możliwość zrobienia sobie ciekawych przystanków na
          zwiedzanie:

# (niedaleko trasy) cudowne Plitvice:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=20787947&a=21489502

# Szybenik - warto zwiedzić to miasto i udać się nad wodospady Krka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=42173850&a=42181238

# Trogir - urocze miasteczko niedaleko Splitu.

Pozdrawiam Sąsiadkę

bah77
          • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.06, 12:29
            Witaj Bah77!
            Dzieki za info:)Myslałam o Istrii, ale tam niestety sa nieciekawe polaczenia, wiec za Twoja rada skupie sie na Zagrzebiu i Splicie, moze jeszcze Dubrownik,albo Hvar i Korcula..mam duzo czasu na zwiedzanie wiec moze calkiem ciekawa trasa z tego wyjdzie. Również pozdrawiam:)
            P.S Czemu Sasiadke?:)
            • bah77 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? 01.08.06, 12:39
              Asiu, tu masz połączenia autobusowe ze Splitu:

www.ak-split.hr/EN/vozni.red/VozniRedOdlazaka.aspx

Z wymienionych miast bardzo Ci polecam Korćulę!

Pozdrawiam :)

bah77

P.S.: Wyświetla się Twój "IP". :)
              • Gość: asia Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.06, 12:52
                O, połączenia autobusowe sie przydadzą,dzięki. Z pociągami rożnie bywa, niby bezpieczniej ale wyjątkowo długo jadą, przynajmniej to co udało mi sie sprawdzić. Na Korculę chętnie się wybiorę bo byli znajomi i sobie chwalą. A masz może jeszcze jakies linki do w miarę tanich kwater prywatnych?
                P.S Skoro po IP, to ja również pozdrawiam Sąsiada:)
                • bah77 Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? 01.08.06, 23:22
                  Asiu, kwatery prywatne znajdziesz w Chorwacji na każdym kroku, szczególnie po
                  1.IX., np. na Peljeśacu:

www.peljesac.info/croatia_holiday_accommodation_peljesac.htm

Pozdrawiam

bah77
    • Gość: Tomek Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:32
      Witam.
      Warto zobaczyć miejscowość POREC na Istrii między Pulą a Umag bardzo ładne
      stare miasto świetne wąskie uliczki i piękne kamienice naprawdą warto oraz
      widok po drodze w miejscowości Rijeka na zatokę i wyspy polecam.
    • jita Re: Gdzie do Chorwacji?Co warto zobaczyć? 02.08.06, 10:13
      A może zainteresuje Cię któreś z tych miejsc
      www.naszepodroze.pl/galerie/Galeria_chorwacja/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka