Gość: Kamil IP: *.plock.mm.pl 15.08.06, 11:02 wrażenia,apartamenty,ceny,trasa,pogoda itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: Orebic - kto wrócił IP: *.streamcn.pl 15.08.06, 15:39 Przeczytalam na forum ze Panie Karolina i Monika wrocily zOrebiczai polecaja Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Orebic - kto wrócił 31.08.06, 18:00 Omijajcie hotel Komodor. Obskurny, poza tym jedzenie wydzielane na porcje, bez możliwości dokładki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelus Re: Orebic - kto wrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:48 Wlasmnie wrocilem z okolic Orebicza...pare kilometrow za jest miejscowosc Viganj,spokojne i urokliwe miejsce. Polecam ,mam namiar na fajne kwatery. Pozdrawiam wszystkich plywajacych na surfach. Angelus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Orebic - kto wrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:50 jaki mnie wpieniaj takie narzekania....placisz grosze za hotel i wymagasz cudow!!!!zaplac 10 razy tyle i miej Hiltona w Dubrovniku!!!typowo polskie podejscie.... Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: do Blanki 01.09.06, 23:04 Co innego jak wybierasz hotel samemu, a co innego jak kwateruje Cię biuro podróży, któremu zapłaciło się wcale nie małe pieniądze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stejal Re: Orebic - kto wrócił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:54 Wszystko super.Weż deskę serfingową,są też na kempingu obok hotelu Komodor do wypożyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Orebic - kto wrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:24 Właśnie wróciłem. Polecam jazdę "w ciemno". Ogromny wybór kwater bo jest właściwie po sezonie. Wszystko zależy od grubości Twojego portfela. Uważaj na starszą kasjerkę w KONZUM'mie (chyba Maria) nabija dwa razy towary, na które ma ochotę i jeśli będziesz gapa to za wszystko płacisz. Koniecznie popłyń promem do Korculi. Co do drogi to jazda ze Sląska do Orebicia przez Czechy, Słowację,Węgry,Słowenię zajęła mi 24 godz.(z przerwą na obiad w Bratysławie i 2 godz. drzemka w okolicach Splitu). Rano jesteś na miejscu i sobie przebierasz w kwaterach jak w ulęgałkach. Miałem w ofercie cały dom z ogrodem za 50 euro, apartament z basenem za 30 euro i kwatery typu "przytułek dla bezdomnych" za 20 euro,wszystko zależy od tego jakie masz wymagania(odległość od plaży, ulicy, widoku z okna, okolicy) Jak nie pojedziesz to się nie przekonasz. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam23 Re: Orebic - kto wrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:41 Wczoraj wróciłam i ogólnie jestem zadowolona , ale pogoda była delikatnie mówiąc nieszczególna, 3 dni padało dwa dni były bez słońca i raczej chłodno, no i było z tydzien dobrej pogody . Co do kwater to przyjechaliśmy 22 sierpnia i naprawdę z kwaterą było bardzo ciężko , trzeba było chodzić po domach i pytać , no wszystko było zajęte zawsze jeździliśmy w Okolice Makarskiej i tam przy drodze czy w mieście dużo osób stało i czkekało na klienta , w Orebicu wogóle tego nie widziałam, nawet już we wrześniu !!!!!! Plaże w porównaniu z tymi z riwiery makarskiej ,bardzo mnie rozczarowały niezbyt łądne , sporo kolek i jakiś cząstek organicznych przypominających suche liście pomiędzy kamieniami. Do tego jeszcze da sie zauwazyć jakieś malutkie cząstki smoły ! Skały przy promenadzie całe czarne, powiem że z lekka mnie to przeraziło. Polecam raczej plażę jakies 2km przed Orebiczem ładna i czysta. Sama miejscowość bardzo ładna,i raczej taka typowo kurortowa. Odpowiedz Link Zgłoś