IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 00:38
Kto byl w rogoznicy? ja bylam rok temu i sie zakochalam w tym miasteczku. a
wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maoo Re: rogoznica IP: *.protonet.pl / 192.168.1.* 26.03.03, 01:47
      dwa lata temu były tam wybory miss HR.
      no chyba jedyna miejscowość w okolicy gdzie idzie sie napić piwa o 4 00 rano
      i w knajpie jest klimat.:)

mnie sie też podobało
    • Gość: Emzet20 Re: rogoznica IP: *.bremultibank.com.pl 26.03.03, 15:12
      Ja byłam! W zeszłym roku. Było bardzo ładnie, przyjemnie i fajnie. Niewątpliwą
      atrakcją jest Marina Frapa, ale to raczej tylko do pooglądania.
    • Gość: malinowo Re: rogoznica IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 14:41
      w tym roku tez jade do rozgoznicy ciesze sie bardzo i nie moge sie doczekac.
      byl juz tam ktos w tym roku??? zmienilo sie cos??? 3majcie sie.pa
      • malini Re: rogoznica 06.05.03, 09:43
        A ja miałam chyba pecha..Jakas godzina policyjna się zaczynała ok.1 w nocy (jak
        się już człowiek rozkręcał, to f-sze policji wypraszali wszystkich z
        lokali).Zaprzyjaźliniśmy się z Chorwatami i kończyliśmy zabawę z ciepłymi
        bułeczkami w rękach w miejscowej piekarni, ale to było niedostępne miejsce dla
        pozostałych ludzi.
    • martra Re: rogoznica 06.05.03, 09:46
      Moi drodzy, napiszcie coś więcej o tej miejscowości. Planujemy wyjazd do
      Chorwacji i zastanawiamy się, gdzie jechać. Będę wdzięczny za info o
      Rogoznicy - kwaterach, rozrywkach, zatłoczeniu itd.
      Pozdrawiam
      • Gość: malinowo Re: rogoznica IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 00:32
        ja wlasciwie nie moge powiedziec zbyt wiele, bo mam dopiero 19 lat i moi
        rodzice zalatwiali wszystko. ja bylam na poczatku lipca i bylo troche ludzi -
        przewaznie Polakow. nawet znajomych sptkalismy!!! rozrywki? slyszlam ze jest
        dyskoteka, ale jakos nie moglam jej znalezc. a na glownym deptaku jest pelno
        kawiarni itp. a co do zakwaterowania to moi rodzice dowiedzieli sie od
        znajomych.wiec...ale do rogoznicy pojechac warto!!!!!!!!!!!!!!
        papapa
    • malini Re: rogoznica 12.05.03, 11:24
      Jak mi się nie chrzani i chodzi o Rozgoznice - malutką wysepke połaczoną z
      lądem mostem, to jest tam uroczo,ale i tłoczno.Nie znajdziesz tam miejsca na
      samotne leżenie nad wodą i wogóle trudno tam leżeć, bo skałki ostre jak
      jasna..Pozostają małe, betonowe plaże (coś wstrętnego z samego założenia),
      niestety na ogół bez prysznicy (woda słona-warto mieć choć butelke ze słodką
      wodą,żeby spłukać z siebie sól po kąpieli w morzu).Ludność przesympatyczna i
      niesamowicie wysoka (nawet dziewczyny mają po 180 cm wzrostu). Całe życie
      skupia się na nabrzeżu z promenadą kafejek. W zatoce cumują luksusowe łodzie i
      zwykłe motorówki rybaków.Bywają imprezy pod gołym niebem np. przyjazd lokalnej
      gwiazdy disco-polo o ustach wypełnionych kolagenem.Rogoznica zamienia się
      wówczas w wesoły jarmark pełen straganów i ludzi.Wyspę opanowali Polacy i
      wypierają Niemców,którzy przenoszą się ewidentnie do droższych miejsc (R.to
      taki standard na 3+). Ja byłam tam za posrednictwem mikroskopijnego biura
      podróży i nawet próbowałm zdobyc kontakt bezpośredni, ale Chorwaci podawali mi
      ceny nie do przyjęcia i generalnie informowali,że mają wszystko "obstawione"
      tj.że co roku przyjeżdżają do nich ci sami ludzie.Ale też nie szukałam uparcie
      (nie lubię jeździć w te same miejsca).Acha - na miejscu jest supermarket,poczta
      itp.udogodnienia.Raniutko można skoczyć na miejscowy bazar.Byłam tam w szczycie
      upału i naprawdę zdychaliśmy z gorąca (w domu,który nam przypadł w udziale nie
      było niczego chłodzącego powietrze). Do Splitu jest niedaleko -można wybrać się
      na własną rękę na wycieczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka