Dodaj do ulubionych

Pytanie o tani transport

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:34
W połowie lipca wybieram się do Bośni i Hercegowiny.
Szukam jakiegoś taniego dojazdu. Niestety trudno znaleźć np. bezpośredni
autobus (najlepiej z Warszawy) do któregokolwiek z bośniackich miast. Wiem, że
kilka razy dziennie kursują autobusy ze Splitu do np. Mostaru. Stąd pytanie
jak najtaniej i w miarę sprawnie dojechać do Splitu. Jeśli ktoś zna
bezpośrednie oferty do BiHu to również poproszę.

Aha jeszcze jedno pytanie.
Czy w Chorwacji i Bośni są jakieś zniżki w komunikacji dla studentów?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dragica Re: Pytanie o tani transport 04.04.07, 23:28
      jedziesz d pragi pociagiem, z pragi masz autobus do zagrzebia , z zagrzebia
      masz kilka autobusuow dziennie do BiH ( Banja Luka ) Jakie miato cie konkternie
      interesuje?akurat mieszkam w BiH, wiec moge pomoc
      Ewa
      Aniołek
      Aniołek Jovan
      • Gość: ONE IS A MILION Re: Pytanie o tani transport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:40
        Dzięki za odpowiedź. A ile kosztuje transport w ten sposób, no i ile taka podróż
        trwa?

Co do miast mnie interesujących to póki co dokładnej kolejności nie mam. Planuję
        jednak odwiedzić te najbardziej znane miejsca w BiHu. Masz adresy jakichś
        tanich kwater w BiHu?

Nie wiesz przypadkiem jak to jest ze zniżkami dla studentów w transporcie?

Ps. Czy mogę napisać, w razie jakichś pytań na maila gazetowego?
        • dragica Re: Pytanie o tani transport 06.04.07, 18:52
          Pisz na mail.
          znizek dla studentow nie ma.jesli chodzi o kwatery-nie mam pojecia, BiH jest
          ogolnie tabia, wiec na pewno nie jest to jakis wielki wydatek.
          cena podrozy - kupujesz bilet do miedzylesia ze swojego miejsca zamieszkania,
          potem na granicy u Czecha kupoujesz bilet do Pragi plus przejsciowla granicy -
          ok.190koron plus 2 euro. Potem z pragi do zagrzebia-ja placilam ok.160zl. potem
          autobus z zagrzebia do np Banja Luki- 50zl.
          • Gość: mach_2 Re: Pytanie o tani transport IP: *.c29.msk.pl 07.04.07, 13:38
            Można też jechać przez Wiedeń. Gdy jechałem do Zagrzebia (jestem z Bielska-B.,
            więc podjechałem do granicy w Cieszynie i dalej kolejami czeskimi do stolicy
            Austrii), na Arsenalstrasse (Blaguss Busterminal - obok dworca Wien Suedbf)
            widziałem wiele autobusów do BiH - Sarajewo, Banja Luka itp. Zobacz
            www.eurolines.au.
            • Gość: mach_2 Re: www.eurolines.at IP: *.c29.msk.pl 07.04.07, 13:40
              Sorry.
              • dragica Re: www.eurolines.at 07.04.07, 15:16
                taniej przez czechy jednak.
            • graop Re:BEZPOśREDNIO!!! 10.04.07, 19:17
              Bezpośrednio z Polski np. Biuro Retman z Opola do Splitu bez straty czasu na
              przesiadki-300 zł w dwie strony,lub250 zł w jedną ok.20 godz.podróży-szybko i
              sprawnie
              • dragica Graop 10.04.07, 23:36
                Mostar nie jest w Chorwacji.
    • malutki_kwiatusek Re: Pytanie o tani transport 10.04.07, 00:22
      A czy masz juz jakies upatrzone hotele? ja sie wybieram tez w tym roku do Bih -
      do Sarajewa :) Zamierzalam jechac PKP bo uwielbiam pociągi - Wrocław - Kraków -
      Budapeszt - Sarajewo :) Napewno milej niz autokarem ale czy taniej? w to
      wątpie :)
      Pozdrawiam i jak mozesz to napisz jak znajdziesz jakis fajny transport.
      Wiem ze mozna tez z Katowic autobusem do Trogiru a z Trogiru bezposrednim do
      Sarajewa...
      :)
      • dragica linia-warszawa-katowice-zagrzeb, okres letni 10.04.07, 00:32
        www.pinior.pl/rozkladChorwacja.php
        • Gość: Adam1001 Re: linia-warszawa-katowice-zagrzeb, okres letni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:52
          To jest UBIEGłOROCZNE połączenie Piniora, który w tym roku do Chorwacji nie
          będzie jednak jeździł. Ja radzę tak: na www.wikel.pl/chorwacja.htm
          kupujesz bilet do Splitu (z Katowic za 350 zł w 2 strony, jeżdżą też z inych
          miast), w Splicie łapiesz lokalny autobus do Mostaru. Prosto i tylko jedna
          przesiadka.
          • Gość: Adam1001 dojazd do bośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:01
            A rozkład Split - Mostar masz tutaj:
            www.ak-split.hr/EN/vozni.red/VozniRedOdlazaka.aspx
      • Gość: ONE IS A MILION Re: Pytanie o tani transport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:35
        Hotele? Pozostawiam je raczej zamożniejszym turystom. Mój kolega stara się
        szukać jakichś tanich pokojów itp, całkiem nieźle mu to idzie ;)

Co do cen biletów kolejowych i autobusowych to niedługo planuję to porównać.
    • dragica a tu Zagreb-Sarajevo 10.04.07, 00:35
      www.akz.hr/voznired/(S(fkzsq3454h2n5xikxlf2rfzu))/voznired.aspx
    • Gość: Eureka Re: Pytanie o tani transport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:51
      Jaki dzienny budżet należałoby określić sobie w BiHu? (nocleg, wyżywienie)
      • malutki_kwiatusek Re: Pytanie o tani transport 29.05.07, 19:07
        zależy jaki hotel :)
        • Gość: jernej PKS Split-Dubrovnik IP: *.chello.pl 31.05.07, 19:48
          Mam pytanko - ile i za ile jedzie taki chorwacki PKS?
          • malutki_kwiatusek Re: PKS Split-Dubrovnik 04.06.07, 16:50
            ile - okolo 4godzin
            za ile - nie pamietam
            ale jak go zlapiesz, to stanie sie cud ;)
            • madai Re: PKS Split-Dubrovnik 07.07.07, 16:45
              potrzebuje dostac sie jak najtaniej do chorwacjiw okresie 15 sierpnia. Jest w
              tym momencie promocja w skyeurope na samolot w jedna stronr 280 zl. Czy znacie
              cos tanszego? autobus? bus? cokolwiek? byleby sie tam dostac? Najelpeij do
              Dubrovnika, bo pozniej chcemy jechac do Czarnogory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka