Gość: marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:21 Które z tych trzech miejsc byście wybrali na odpoczynek,mamy tylko 10 dni urlopu.dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Biograd,wyspa Rab czy Promajna IP: *.stella.net.pl 01.05.07, 16:59 ... w ogóle odradzałbym Biograd jako miejsce wypoczynku - lepiej znaleźć mieszkanie kilka kilometrów obok, a do miasteczka wpadać np. na zakupy, bazarek, lody, do wypożyczalni łódek itp. Dość duży port sprawia, że specjalnego spokoju ani nadzwyczajnie czystej wody tu nie znajdziesz. Nadto - w ostatnim okresie miasteczko się niesamowicie "zitalianizowało". Nie wiem jak kogo, ale mnie to drażni nie tylko z uwagi na hałaśliwość Włochów, ale i na podporządkowanie ich upodobaniom (i cenom...) menu większości lokali. Promajna jest znakomita (choć nieciekawa np. z punktu widzenia osób zainteresowanych zaawansowanym nurkowaniem; dno mało ciekawe, wręcz nudne na ogół, a bywa że i zaśmiecone), ale za to sąsiedztwo Biokova... Biograd wymięka pod tym względem zdecydowanie. Co do Rabu w szczycie sezonu - nie mam wiedzy, boję się o ceny, które i tak nie są tam łatwe do przełknięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Biograd,wyspa Rab czy Promajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:20 Gość portalu: tom napisał(a): > ... w ogóle odradzałbym Biograd jako miejsce wypoczynku ja w przeciwieństwie do "tom" polecam Biograd. Dlaczego ???? Nie wiem. Trzy razy bylismy w Biogradzie + raz w grudniu i uważam tą miejscowośc za wspaniałą do wypoczynku i jako baze wypadową do zwiedzania :) Zaznaczam że Biograd odwiedzamy we wrześniu :))) na podparcie polecam www.olczyk.com/mirek/chorwacja/ Życzę trafnego wyboru i udanego wypoczynku :):):) Odpowiedz Link Zgłoś