Dodaj do ulubionych

Biograd,wyspa Rab czy Promajna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:21
Które z tych trzech miejsc byście wybrali na odpoczynek,mamy tylko 10 dni
urlopu.dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Biograd,wyspa Rab czy Promajna IP: *.stella.net.pl 01.05.07, 16:59
      ... w ogóle odradzałbym Biograd jako miejsce wypoczynku - lepiej znaleźć
      mieszkanie kilka kilometrów obok, a do miasteczka wpadać np. na zakupy, bazarek,
      lody, do wypożyczalni łódek itp. Dość duży port sprawia, że specjalnego spokoju
      ani nadzwyczajnie czystej wody tu nie znajdziesz. Nadto - w ostatnim okresie
      miasteczko się niesamowicie "zitalianizowało". Nie wiem jak kogo, ale mnie to
      drażni nie tylko z uwagi na hałaśliwość Włochów, ale i na podporządkowanie ich
      upodobaniom (i cenom...) menu większości lokali. Promajna jest znakomita (choć
      nieciekawa np. z punktu widzenia osób zainteresowanych zaawansowanym
      nurkowaniem; dno mało ciekawe, wręcz nudne na ogół, a bywa że i zaśmiecone), ale
      za to sąsiedztwo Biokova... Biograd wymięka pod tym względem zdecydowanie. Co do
      Rabu w szczycie sezonu - nie mam wiedzy, boję się o ceny, które i tak nie są tam
      łatwe do przełknięcia...
      • Gość: Miroslaw Re: Biograd,wyspa Rab czy Promajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:20
        Gość portalu: tom napisał(a):

> ... w ogóle odradzałbym Biograd jako miejsce wypoczynku

ja w przeciwieństwie do "tom" polecam Biograd.
        Dlaczego ????
        Nie wiem. Trzy razy bylismy w Biogradzie + raz w grudniu i uważam tą
        miejscowośc za wspaniałą do wypoczynku i jako baze wypadową do zwiedzania :)
        Zaznaczam że Biograd odwiedzamy we wrześniu :)))

na podparcie polecam www.olczyk.com/mirek/chorwacja/

Życzę trafnego wyboru i udanego wypoczynku :):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka