Dodaj do ulubionych

Strefa wolnocłowa w Znojmo

IP: *.mz.mofnet.gov.pl / 10.1.82.* 02.06.03, 14:59
Poszukuję informacji jak dojechać do "strefy wolnocłowej" , czy jest
całodobowa , czy można płacić kartą Maestro. Jakie są ceny ???.Proszę o pilną
odpowiedź.

Leszek
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.u.mcnet.pl 02.06.03, 15:11
      Informację jak dojechać znajdziesz czytając mapę, strefa jest całodobowa i
      mozna płacić kartami kredytowymi.
    • Gość: Karina Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.06.03, 15:16
      Można płacić Maestro - sama płaciłam.
      Ceny? - Przy takiej ilości towaru trudno zapamiętać ceny... ;) Wiadomo, że
      alkohol super przystępne ceny, co do perfum - kupiłam zaledwie 10% taniej niż w
      Polsce, więc nie była to rewelacja.
      • Gość: BartekM Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: 62.233.197.* 03.06.03, 16:17
        W maju 2003 Polski Bols 0,5 L po 2 euro :-) Pyfko za grosze, trunki kolorowe i
        perfumy bez rewelacji.
    • Gość: Karina Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.06.03, 15:19
      Aha, czynna od 8-ej rano do... 20-ej? Chyba. Przynajmniej ten duży "bajeczny"
      kompleks.
      A jak dojechać - jak dojedziesz do Znojma a później do przejscia granicznego to
      nie ma możliwości byś nie trafił. ;) Sklepów w strefie nie trzeba szukać bo
      stoją przy drodze i nie ma szans by ich nie zauważyc. ;)
    • Gość: Rolf Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.koszalin.tpnet.pl 03.06.03, 09:18
      Dosc istotna uwaga, choc byc moze oczywista dla niektorych. Ze sklepow w
      strefie teoretycznie można korzystac jedynie jadac z Czech do Austrii, nie
      odwrotnie. Przez srodek drogi w strefi jet pociagnieta podwojna ciagla linia, a
      na kazdym rachunku ze strefy jest napisane w trzech jezykach, ze towar
      zakupiony w strefie nie moze byc wwozony do Czech. Oczywiscie da sie kupic i w
      drodze powrotnej, ale jest to o tyle nieprzyjemne, ze trzeba lamac przepisy
      drogowe, a jak zauwazy Cie zlosliwy czeski celnik mozesz miec niezla przeprawe,
      bo faktycznie lamiesz rowniez przepisy celne. Ja mialem przeprawe w zeszlym
      roku, gdy po wjechaniu juz do Znojmow w drodze powrotnej zapragnalem kupic
      jeszcze perfumy. Wrocilem na granice, przeszedlem ja pieszo, puscili bez slowa,
      a potem gdy wracalem, szkoda gadac. Udalo sie, ale stracha mialem nie malego.
      • Gość: Karina Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.06.03, 12:45
        Fakt, jest podwojna ciagla, ale można zostawić samochód na parkingu po
        przeciwnej stronie.
        Przejeżdżałam wielokrotnie z zakupami i na złośliwego celnika nie trafiłam. :)

Zresztą jestem jedyna, która stawia samochód po przeciwnej stronie drogi,
        wszyscy łamią przepisy bez mrugnięcia okiem...
        • Gość: Rolf Re: Strefa wolnocłowa w Znojmo IP: *.koszalin.tpnet.pl 03.06.03, 14:13
          Bez wzgledu na to czy przejezdzasz czy nie, stawiasz auto po tamtej stronie,
          czy po tej, przepisy lamiesz. Ja trafilem na celnika, ktory sie czepial.
          Zreszta byc moze nie na zlosliwego, a po prostu na takiego, ktory trzyma sie
          przepisow. Sadze, ze warto bylo przestrzec innych, nawet pomimo tego, ze Tobie
          nie zdarzyla sie zadna niemila historia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka