Dodaj do ulubionych

Kto jedzie do Mariny???

19.06.07, 08:37
Mam pytanie, czy jedzie ktoś moze do Chorwacji na początku lipca( dokładnie
wyjazd 7.07), transport własny??jadę z mężem pierwszy raz samochodem w tak
długą trasę i trochę sie obawiamy, czy coś nieprzewidzianego nie przydarzy
się po drodze. Dlatego chielibysmy poznać ludzi jadących w tym samym kierunku
i może podróżowac razem??Zawsze to raźniej w grupie. Wyjeżdżamy z Bielska-
Białej jedziemy do Mariny(koło wyspy Ciovo). I jeszcze jedno pytanie. Był
ktoś w Marinie??proszę napiszcie jak wam się tam podobało. Bo przeczytałam
już trochę nieprzychylnych wypowiedzi i jestem trochę zrezygnowana. Czy
naprawde zrobiłam błąd rezerwując tam apartament???
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:55
      Żaden błąd. Mój pierwszy raz w Chorwacji też był w Marinie. Jak ktoś jedzie z
      dziećmi to naprawdę jest super miejsce, a jak komus plaża nie pasuje to jedzie
      się na inną plaże, np do Medeny albo po drugiej strony góry do Vinisce.
      Spokojna cicha miejscowość, bliziutko do Trogiru, Primosten. My z MAriny
      jechalismy do Dubrownika 4 godziny magistralą. Pierwszy raz to bylismy w 2001
      roku u słynnej Stanisławy Najev, u której teraz po dobudowaniu nowego obiektu
      nocuje chyba 1/2 Polaków w tej okolicy. Jedź i baw się dobrze. Jak będziecie
      jechac autostradą to zjedżcie sobie na Szybenik i potem magistralą wzdłuż
      morza. Niezapomniane widoki.
      • Gość: polyanna Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:21
        Dzięki za podbudowanie mnie, jednak chcialam jeszcze wiedzieć czy woda jest
        czysta, poniewaz przeczytałam, że ze względu sąsiedztwo z portem woda jest
        nieciekawa.
        Ponawiam też pytanie: czy jedzie ktoś w tym terminie , niekoniecznie do Mariny,
        ale chociaż do Chorwacji , żeby można bylo się skumplować na czas podróży:):)
    • Gość: zbynek Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.c245.petrotel.pl 19.06.07, 17:44
      po pierwsze Marina nie znajduje koło wyspy Ciovo.
      po drugie port tam jest ale nieczynny.
      po trzecie macie blisko do Trogiru, Primostenu.wodospadów KRK a nawet Splitu
      po owoce można jeżdzić na targ do Trogiru - choć w Marinie też kupisz.
      na plażę można przejechać się do Primostenu - polecam wyjazd łódką na bezludną
      wysepkę/gość przewozi z II plaży/
      jeżeli jeszcze coś to pisz.
      • polyanna2 Re: Kto jedzie do Mariny??? 19.06.07, 22:38
        no wiesz, napisałam orientacyjnie koło Ciovo, bo tak jest w istocie. Przecież
        10 km to blisko. Z tym że port jest nieczynny też mnie zaskoczyłeś, bo kilka
        razy czytałam w necie, że tam jakieś wycieczki cumowały. Chyba , że tylko jest
        udostępniony w tym celu. Czyli można sie spodziewać że woda jest czysta, tak??
        I jeszcze jedno, jak jesteś taki obeznany z tą miejscowością, moze wiesz gdzie
        jest Cafe Rico Bar, bo gdzieś blisko tego baru mamy kwaterę( Marina- Pod
        Pridom).Chodzi mi o to , czy ta plaża do której mamy mieć blisko jest ta
        publiczna? - szersza i oczyszczana ponoć z jeżowców?Dzięki za informację
        • Gość: zbynek Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.c245.petrotel.pl 20.06.07, 00:00
          www.marina-najev.com/ -włącz tą stronkę i poczytaj

info@chorwacja.home.pl - wyślij email podają swój adres pocztowy - otrzymasz
          darmowo ciekawe informacje oraz mapkę samochodową
          w okolicy plaż woda jest czysta - tam nie ma prywatnych plaż.
          Jedna jest mała - druga cztery razy większa - jeżowiec zawsze może się zdarzyć
          -choć tam to przypdek - ale mimo to polecam na targu w Trogirze KUPIĆ SANDAŁY
          DO WODY - zabezpieczają tak przed jeżowcami jak i skaleczeniami przez kamienie
          Nazwy tego baru nic mi nie mówi - ale to mała miejscowość - poczta - piekarnia-
          dwa sklepy.Na plaże można podjechać także samochodem.
          W pobliżu w stronę Primostenu JEST PORT JACHTOWY Marina - nie trzeba mylić tych
          dwu nazw.
          Na pierwszy wyjazd Marina nie jest złym miejscem - ale póżniej polecam Tucepi,
          Orebic na Peljesacu.
          • Gość: zbynek Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.c245.petrotel.pl 20.06.07, 00:05
            ponadto nie radzę wybierać się na jeden dzień do Dubrownika - ponieważ
            dojazd i powrót zajmnie wam cały dzień.
            Polecam w drodze do Mariny zwiedzić Plitwice - ok. 6 godz. a w drodze powrotnej
            jaskinie w Postojnej - jeżeli czas wam na to pozwoli.
            • polyanna2 Re: Kto jedzie do Mariny??? 20.06.07, 07:49
              Dzięki, na tą stronkę trafilam też już wcześniej, zdjęcia bardzo ładne i
              wygląda to wszystko bardzo zachęcajaco( ciekawe czy w rzeczywistości też tak
              jest). Ale na kilku zdjęciach jest pokazane jakby małe centrum, a Ty piszesz,
              że sa tylko dwa sklepy.
              Sama w Chorwacji już byłam(na Korculi) , Dubrovnik również "zaliczylam". Teraz
              jadę pierwszy raz z mężem i 3-letnim synkiem. Jeszcze przy okazji chciałam sie
              spytać, czy tenisówki do wody też sie sprawdzą?chodzi mi głównie o dziecko. Ja
              kąpalam się zawsze bez niczego i nic sie sie wydarzyło. Ale na Korculi
              wchodziłam od razu na glęboką wodę, nawet nie stawałam na dnie.
              Aha, nie wiem czy zdąrza mi dojsć te informacje na adres pocztowy bo wyjeżdżamy
              za niecałe 3 tyg. Pozdrawiam
              • Gość: Lang Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:58
                Z tymi dwoma sklepami to przesada bo ja byłam w 2000 i 2001 roku i bylo ich co
                najmniej 4-5. Z tym że są to malutkie sklepiki najczęściej usytuowane w domu
                właściciela na parterze. Dwa były większe. Mysle że przez te parę lat jeszcze
                bardziej Marina się rozbudowała bo wtedy już bylo widać inwestycje. Pozdro
              • Gość: Adam Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:10
                W przypadku Chorwacji tenisówki na plażę i do morza są po prostu NAJLEPSZE
          • Gość: Lang Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:02
            I jeszcze jedno, zdjęcia w podanym linku nie pochodzą tylko z Mariny ( dot.
            Mariny jest tylko pare reszta to Trogir i chyba Split i inne), aż takich
            atrakcji to tam nie ma.
            • res11 Re: Kto jedzie do Mariny??? 26.06.07, 17:25
              Gość portalu: Lang napisał(a):
              byłem w marinie 2005r, spokojna miejscoiwośćź, kilka sklepów, tawern, mały
              rynek, woda czysta, bez jeżowców, port nie jest uciążliwy.
      • Gość: mirka Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:58
        o jaki mądrusek...
    • Gość: karolina Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:55
      hej ja również wybieram się jutro z narzeczonym do Chorwacji z
      Częstochowy,prosimy o jakieś szczegółowe informacje mój numer
      tel.888891207pozdrawiamy
    • Gość: polyanna Re: Kto jedzie do Mariny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:43
      Karolina a jak jedziecie?? bo teraz my już mamy wszystko ustalone i nie chcemy
      zmieniac. Jedziemy przez Słowację i Węgry. Wyjeżdżamy z Bielska o 16. Jeśli
      chcecie się przyłączyć to zadzwoń: 880659476
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka