Dodaj do ulubionych

Sv. Jure 1762 m.

IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 10:34
Kto z Was wjechal do samego konca?
Warto tam wjechac? Nie szkoda auta? Slyszalam ze widoki sa super ale boje sie
zeby ktos z boku z lewej nie optarl mi auta... podobno jest bardzo waska...
Jakie sa wasze doswiadczenia? i ile sie tam wjezdza?
Obserwuj wątek
    • malenka07 Re: Sv. Jure 1762 m. 13.07.07, 11:10
      czy warto? To rewelacja po prostu:) wrazenia niesamowite:) To prawda, ostatni
      etap to waska serpentyna, sa co prawda mijanki, ale...trzeba pokombinowac. My w
      drodze spotkalismy kilka polskich "ekip", doradzalismy sobie i
      podpowiadalismy.Ruch nie jest bardzo duzy, my bylismy w porze obiadowej (ok 14).
      Super!
      Widok z gory rewelacyjny, pod warunkiem ze jest dobra widocznosc. My czesc drogi
      jechalismy w chmurach, ale na szczycie bylo ok. Podobno mozna trafic na brak
      widocznosci na szczycie, ale pewnie warto troszke poczekac, moze wiatr przegoni
      chmury:)
      Nie pamietam ile czasu zajelo wjechanie na gore, bo zatrzymywalismy sie po
      drodze na robienie zdjec, moze godzinke? Naprawde nie pamietam. Potem spacerek
      na gorze (jest tam kosciolek - no nie wiem jak ludzie na msze tam wchodza;)

Polecam, na prawde warto:)
    • Gość: DAREK Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:23
    • Gość: darek Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:05
      Byłem tam dwa tygodnie temu.Wjazd 25 kun/osobę.Dla mnie super,niestety mojego
      entuzjazmu nie podzielały moje dzieci i żona.Z uwagi na krętą i wąską drogę
      oraz przepaście dla nich była to operacja "szok i przerażenie".Dopełnieniem
      szczęścia a raczej nieszczęścia w drodze powrotnej pod szczytem było mijanie
      się z nieporadnym Niemcem,któremu było zdecydowanie za wąsko.Ustąpiłem "bidzie"
      miejsca zjeżdzając na skałkę,co w efekcie spowodowało zniszczenie opony/dobrze
      że tylko jednej/.O podpalonym sprzęgle,które śmierdzi do tej pory i uszkodzonym
      zderzaku nie wspomnę.Wymiana koła pod ostrym podjazdem to nie zły czad,chyba że
      kotoś ma super podnośnik albo ludzi którzy trzymają samochód.Ja musiałem się
      zadowolić kamieniami różnego kalibru,których na szczęście tam nie brakuje oraz
      fabrycznym śmiesznym podnośnikiem.Zostając bez zapasu zmuszony zostałem do
      zakupu opony/do Polski kawałek/.W Makarskiej za oponę /HA,HA opona-używka-
      padlina jaką u nas się wyżuca/ vulkanizer zczyścił mnie na 200kun /chciał o
      zgrozo 300/.Mimo wszystko i tak było warto,straty są zawsze-"jak to na wojnie "
    • bah77 Re: Sv. Jure 1762 m. 13.07.07, 17:32
      Dojechałem do końca.

Warto!!!

Wspaniałe przeżycie i zachwycające widoki - polecam miłośnikom wąskich, krętych
      i malowniczych dróg i dobrym kierowcom.

Droga ma ~18 km, a wjazd trwa ~1 h + czas na fotki.

bah77

• Gość: didi Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.chello.pl 13.07.07, 20:37
        Niesamowite. A gdybyś tak jechał Szosą Transfogarską w RO to Byś opowiadał o
        armagedonie swojego życia.Ostatnio Ktoś opisywał o extrim trasie koło Plitwic,i
        etc.Ta CRO to prawie jak liban noca koło czek.p. Wniosek-zdecydowana część
        zasady prowadzenia poj. sam.poznała przez internet, albo na forach piszą tylko
        dzieci,które zostały w domu i w ten sposób zabijają nudę...
        • Gość: acjali Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.07, 22:16
          Wjazd to raczej dla leniwych lub matek z dziećmi. Polecam raczej wyprawe z
          makarskiej piechotka. Widoki o wiele piekniejsze i jest co opowiadać. Pieszo na
          Jerzego wchodzi sie nie wzdłuz betonowej serpentyny lecz po łańcuchach.
        • bah77 Re: Sv. Jure 1762 m. 13.07.07, 23:45
          > A gdybyś tak jechał Szosą Transfogarską w RO to Byś opowiadał o
          > armagedonie swojego życia.

Nie jechałem, ale bardzo chętnie w przyszłości pojadę, jeśli jest to bardziej
          malownicza droga, niż np. ta na Sv. Jure.

Czego tam się tak straszliwie wystraszyłeś, bo oglądam fotki i nie widzę?

fotogalerie.pl/galeria/niezawodny1834

bah77
        • Gość: Joe Collins Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.chello.pl 14.07.07, 19:49
          > Wniosek-zdecydowana część
          > zasady prowadzenia poj. sam.poznała przez internet, albo na forach piszą tylko
          > dzieci,które zostały w domu i w ten sposób zabijają nudę...

O przemądrzały, ten cytat doskonale cię określa. Brak zawartości merytorycznej, za to mnóstwo złośliwości i agresji.
          • Gość: Magda Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 21:10
            Nie nawidze takich typów!
            Pelno agresji i zawisic... Po co ci ludzie w ogole pisza maile? Sa przekonaniu
            ze dokopali czy jak?
    • Gość: Kierowca Re: Sv. Jure 1762 m. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.07.07, 22:20
      Wjazd momentami bardzo wąski ale bez strachu jedziemy. Co do waskich miejsc
      zawasze ktoś wycofa da sie spokojnie zaliczyc nawet widziałem na szczycie
      Matiza Z Polski --SPOKO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka