Gość: AWA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 21:39 No właśnie, chodzi mi o noclegi, wyżywienie, ceny paliw. Nie wiem gdzie sięwybrać aby nie nadwyrężyć zbytnio swej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Gdzie taniej - Włochy czy Chorwacja? IP: *.bialystok.agora.pl 01.07.03, 11:54 Kilka tygodni temu stalismy przed podobnym dylematem. Ostatnio nie bylismy we Włoszech, a nigdy wcześniej w Chorwacji. Znajomi, ktorzy byli ostatnio we Włoszech (i ci ktorzy wypowiedzieli sie na zalozonym przeze mnie watku na forum) przyznaja zgodnie ze jest drogo. Np. piwo w knajpie kosztuje okolo 5 euro... Inne ceny rowniez - nawet dla dosc zamoznych ludzi wysokie. Stad nasz tegoroczny wybor - Chorwacja. Z tego co zdazylismy sie zorientowac droga i niesmaczna jest wedlina, drogie sa tez zolte sery i ryby. Ceny benzyny porownywalne z Polska, jedzenie (jogurty itd) nieco drozsze, podobnie jak owoce. To tyle KASIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Gdzie taniej - Włochy czy Chorwacja? IP: 81.28.131.* 02.07.03, 19:29 U mnie natomiast odwrotnie niz u kamy. Ostatnie lata jezdzilem w rozne miejsca Chorwacji a tym roku, po 10 latach przerwy, wybralem sie z rodzina ponownie do Wloch ( Toskania- Casentino).I musze przyznac bylem mile zaskoczony.Ceny przynajmniej porownywalne a jakosc jedzenia nieporownywalnie lepsza. Nie wspominajac o toskanskich winach. Podkreslam jednakze, ze bylo to 1 godzine drogi od Florencji ( w kierunku Arezzo) w miejscu jeszcze nie zadeptanym przez turystow. Doszedlem wiec do przekonania, ze tu i tu moze byc drogo i ...oczywiscie odwrotnie, a czasy gdy Chorwacja z zasady byla tansza chyba ( niestety) juz minely. Pozdrowienia.L. Odpowiedz Link Zgłoś