Dodaj do ulubionych

Gdzie taniej - Włochy czy Chorwacja?

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 21:39
No właśnie, chodzi mi o noclegi, wyżywienie, ceny paliw. Nie wiem gdzie
sięwybrać aby nie nadwyrężyć zbytnio swej kieszeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Gdzie taniej - Włochy czy Chorwacja? IP: *.bialystok.agora.pl 01.07.03, 11:54
      Kilka tygodni temu stalismy przed podobnym dylematem. Ostatnio nie bylismy we
      Włoszech, a nigdy wcześniej w Chorwacji. Znajomi, ktorzy byli ostatnio we
      Włoszech (i ci ktorzy wypowiedzieli sie na zalozonym przeze mnie watku na
      forum) przyznaja zgodnie ze jest drogo. Np. piwo w knajpie kosztuje okolo 5
      euro... Inne ceny rowniez - nawet dla dosc zamoznych ludzi wysokie. Stad nasz
      tegoroczny wybor - Chorwacja. Z tego co zdazylismy sie zorientowac droga i
      niesmaczna jest wedlina, drogie sa tez zolte sery i ryby. Ceny benzyny
      porownywalne z Polska, jedzenie (jogurty itd) nieco drozsze, podobnie jak
      owoce.
      To tyle
      KASIA
      • Gość: L. Re: Gdzie taniej - Włochy czy Chorwacja? IP: 81.28.131.* 02.07.03, 19:29
        U mnie natomiast odwrotnie niz u kamy. Ostatnie lata jezdzilem w rozne miejsca
        Chorwacji a tym roku, po 10 latach przerwy, wybralem sie z rodzina ponownie do
        Wloch ( Toskania- Casentino).I musze przyznac bylem mile zaskoczony.Ceny
        przynajmniej porownywalne a jakosc jedzenia nieporownywalnie lepsza. Nie
        wspominajac o toskanskich winach. Podkreslam jednakze, ze bylo to 1 godzine
        drogi od Florencji ( w kierunku Arezzo) w miejscu jeszcze nie zadeptanym przez
        turystow. Doszedlem wiec do przekonania, ze tu i tu moze byc drogo
        i ...oczywiscie odwrotnie, a czasy gdy Chorwacja z zasady byla tansza chyba (
        niestety) juz minely.
        Pozdrowienia.L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka