Dodaj do ulubionych

Jazda przez Austrię do Chorwacji

28.07.03, 10:58
1. W tym tygodniu zamierzam w niedzielę jechać do Chorwacji. start z Wwy 4.30
rano. Czy mam szansę normalnie przejechać przez Austrię?
2. zamierzam wracać z w/w miejsca 15 sierpnia. Którędy lepiej wracać - przez
Austrię czy przez Węgry?
Pozdrowienia
Marcin
Obserwuj wątek
    • klient_krakow Re: Jazda przez Austrię do Chorwacji 28.07.03, 11:16
      Witaj,
      przez Węgry jest nieco bliżej ale drogi gorsze.
      Proponuję sprawdzoną przeze mnie trasę przez Słowację (Bratysława)przejście do
      Austrii w Kitsee, potem do N.Wienerstadt. Tam na autostradę do Graz i dalej do
      Klagenfurtu. W Klagenfurcie w lewo na Ljubljanę, Rijekę i Chorwacja u Twoich
      stóp :)))Ja jadę z Krakowa, Ty pewnie polecisz przez Czechy ale spróbuj
      pociągnąć na Słowację przez Zwardoń koło Żywca. Małe ale zawsze puste
      przejście, stamtąd do Ćadcy, Żiliny i autostradą do Bratysławy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: kama Re: Jazda przez Austrię do Chorwacji IP: *.bialystok.agora.pl 28.07.03, 14:47
        Wczoraj worcilismy. jechalismy z Polski - Cieszyn, Brno, Mikulov, w Austrii
        stalismy w korkach w Wiedniu (roboty drogowe), Graz, w Słowenii przejeżdżalismy
        przez Maribor, potem na Zagrzeb, Karlowac (prawie caly czas autostrada). Potem
        niestety w Chorwacji droga byla waska i zatloczona, a ostatni niewielki odcinek
        autostrady byl przed Zadarem. I trzeba pamietac o opalatach na autostradach - w
        Czechach w obie strony prawie 10 euro, w Austrii 15 euro, w Słowenii 2 euro, w
        Chorwacji 14 euro (wszystkie ceny w obie strony).
    • Gość: Prezes Re: Jazda przez Austrię do Chorwacji IP: *.era.pl 28.07.03, 15:01
      ja nie wyjeżdżałem tak wcześnie jak Ty (7.00) i przejechałem spokojnie. Za
      granicą Austriacko-Słoweńską byłem ok 20 jadąc normalnym tempem, z postojami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka