Gość: Mario IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:05 Wybieramy się w 4 osoby na dwa pierwsze tygodnie września. Gdzie lepiej zanocować? Bierzemy oczywiście namiot, ale słyszałem sprzeczne informacje co do campingów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neti Re: Kwatery czy camping? IP: *.atm.com.pl 13.08.03, 11:14 Świetne pytanie. Też bym chciała wiedzieć jak to jest. Wyjeżdżamy w 2 osoby, bierzemy namiot, bo chcemy trochę pojeździć, a nie siedzieć na jednym miejscu. Chcemy zobaczyć i Istrię i południe Chorwacji. Co radzicie w takim razie odnośnie noclegów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAdek Re: Kwatery czy camping? IP: *.Astral.Lodz.PL 13.08.03, 15:30 my tez jedziemy w 4 osoby moze pojedziemy wszyscy razem?????? co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Kwatery czy camping? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 16:12 My: 4 x facet 27 lat, kawaler . Może ktoś nam udzieli informacji jakie campingi są good a jakie lepiej omijać z daleka i jakie są na nich ceny za samochód, namiot i osobę. Jasne, że byłoby miło się razem spotkać i wyminić wrażeniami. Jedziemy przez Słowację i Węgry. W Polsce przejście - Barwinek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Kwatery czy camping? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 14:11 Ja stawiam na campingi. Przyroda na wyciągnięcie ręki.... Widok z namiotu na morze (bo campingi są zasadniczo tuz przy morzu) I te ptaszki "świergolące" wcześnie rano A poza tym żaden "gospodarz" mnie nie zagaduje ani nie włazi w moje pielesze.. Noce ciepłe Sanitariaty przyzwoite (sprzątane co ok 1 godz) Pozostaje wygodny namiot - najlepiej taki żeby mozna było w nim stanać (choćby w przedsionku) bo to inna inszość niż "wczołgiwanie się" Udanego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Kwatery czy camping? IP: *.atm.com.pl 22.08.03, 15:57 naprawdę we wrześniu są ciepłe noce w Chorwacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebi Re: Kwatery czy camping? IP: 217.153.60.* 26.08.03, 09:04 Ja polecam kampingi. W sierpniu pojechałem do Dubrovnika i po drodzę zatrzymałem się na 5 kampach. Dla mnie osobiście najlepszy był Rudine w Orasac lub Orsac (cos takiego) 15 km od Dubrovnika. Rozłożyłem się w miejscu z widokiem na morze i mogłem przez cały czas podziwiać piękne widoki. Bardzo fajny też był kamp Solaris obok Sibenika. Nowe sanitariaty i można poszukać fajnego miejsca pod drzewkiem, ale dalej od plaży. Pozdrawiam sebek@kpjunak.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekJ Re: Kwatery czy camping? IP: *.pse.pl / 10.26.1.* 28.08.03, 13:46 W sierpniu pojechałem do Dubrovnika i po drodzę > zatrzymałem się na 5 kampach. Dla mnie osobiście najlepszy był Rudine w Orasac > lub Orsac (cos takiego) 15 km od Dubrovnika. Rozłożyłem się w miejscu z > widokiem na morze i mogłem przez cały czas podziwiać piękne widoki. > > Bardzo fajny też był kamp Solaris obok Sibenika. Nowe sanitariaty i można > poszukać fajnego miejsca pod drzewkiem, ale dalej od plaży. Co do Rudine potwierdzam, ale jeśli chodzi o Solaris to skrajnie odwrotna opinia. Kemping-kolchoz z betonową plażą, jakie tylko można znaleźć na Istrii, ale tam przynajmniej jest tyle miejsca że można znaleźć coś dla siebie. No chyba że ktoś lubi ścisk i pod bokiem towarzystwo czeskich wczasów i kolonii pod namiotami. --- DarekJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Kwatery czy camping? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:48 Gość portalu: neti napisał(a): > naprawdę we wrześniu są ciepłe noce w Chorwacji??? Moja wypowiedź dotyczyła bardziej ogólnego zagadnienia czyli kwatera czy camping nie zaś konkretnie wyjazdu wrześniowego. Ja byłam w drugiej połowie czerwca - czyli jakby przed sezonem - i pod namiotem było zupełnie OK. Pomimo nocnych burz i opadów rano było sucho i ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek29@op.pl Re: Kwatery czy camping? IP: *.vline.pl / 172.16.3.* 31.08.03, 13:37 We wrześniu ceny kwater mogą byc podobne do tych za kemping, ale to zależy jak się trafi, wg mnie (byliśmy 2 razy we wrześniu) noce ciepłe, ale nad morzem, jest ok. W Dubrowniku można znaleźc kwatery za nieduże pieniądze, kempingi oddalone od Dubrownika ok. 15 km, w samym Dubrowniku nie ma kempingu. Kempingi zależy jak się trafi, od zupełnie przyzwoitych po takie sobie, ale ogólnie można wytrzymac, mało jest zadrzewionych, raczej patelnie, ale jak się szuka, to się znajdzie, dużo namiotów z Czechami. Jak chcesz coś więcej napisz, postaram się odpowiedziec. pozdr. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekJ Re: Kwatery czy camping? IP: *.mis / localhost 01.09.03, 14:44 > We wrześniu ceny kwater mogą byc podobne do tych za kemping, ale to zależy jak > się trafi, wg mnie (byliśmy 2 razy we wrześniu) noce ciepłe, ale nad morzem, > jest ok. W Dubrowniku można znaleźc kwatery za nieduże pieniądze, kempingi > oddalone od Dubrownika ok. 15 km, w samym Dubrowniku nie ma kempingu. Kempingi > zależy jak się trafi, od zupełnie przyzwoitych po takie sobie, ale ogólnie > można wytrzymac, mało jest zadrzewionych, raczej patelnie, ale jak się szuka, > to się znajdzie, dużo namiotów z Czechami. Jak chcesz coś więcej napisz, > postaram się odpowiedziec. pozdr. Zbyszek Byłem we wrześniu w tamtym roku. Ani kempingi nie są wiele tańsze ani kwatery tyle że większy wybór. Można wtedy znaleźć ładne miejsce w cieniu na kilku kempingach pod Dubrownikiem i za. W samym Dubrowniku są dwa kempingi w tym nowy duży Solitudo. Jest dużo tablic kierujących do niego. Ogolnie we wrześniu czuje się już luz i spokój, choć wieczory już krótsze i w nocy śpiwór przydaje się coraz częściej. Ale morze i woda w Adriatyku dalej jest bezkonkurencyjna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Kwatery czy camping? IP: *.chello.pl 01.09.03, 16:24 Byłam w sierpniu w Chorwacji i Czarnogórze (polecam). W Czrnogorze zdecydowanie taniej: za kemping zaplaciliśmy ok. 80 euro za 7 nocy dla 5 osób. Apartamenty 7- 10 euro od osoby, a w Biljaricy k. Petrovacu znajomi Polacy znaleźli apartament z wyzywieniem za 12 (przy ruchliwej ulicy). W Chorwacji polecam camping na Półw. Peljesac k. miejscowości Ston (u nasady półwyspu). Cicho, spokojnie (dla niektórych może nawet za spokojnie), plaża piaszczysta (!), ale obok skałki dla miłosników nurkowania i wędkowania. Duzo miejsca, drzewa, sanitariaty O.K. sklep, restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artix Re: Kwatery czy camping? IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.03, 22:53 Na jakim Kampie w Czarnogórze byłeś ? Jak tamtejsze warunki w porównaniu z HR ? Osobiscie zawsze jeżdziłem na Kampy, polecam szczególnie: Borik w Zadarze, Adriatic k. Primosten oraz oczywiscie Rudine k. Dubrovnika. Wbrew temu co pisali przedmówcy w samym Dubrovniku jest juz Kamp, tablice informujace stoja 80 km wczesniej, powonien być OK, ale i tak wole Rudine, chociazby ze wzgledu na cene. Ceny kwater wprawdzie sa konkurencyje, zwłaszacza jesli jest to pok 2 os w stosunku do pobytu na Kempie, ale na kampie masz wszystko pod reka - plaze, auto, kawalek trawki itp, a na kwaterze nie masz nawet za bradzo miejsca aby przygotować żarcie. Polecem Kempy, tylko wezcie ze soba: stolik, krzesełka, lampe itp. zycze przyjemnego pobytu w HR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Kwatery czy camping? IP: *.chello.pl 06.09.03, 17:19 W Biljaricy (to koło Petrovaca - jakieś 2 km) są trzy campingi. Jeden obok głównej szosy - głośno, drugi nad samym morzem (bez jednego drzewka, poza tym czasy swojej swietności przeżył kilka lat temu, przed wojną...)trzeci w połowie drogi miedzy nimi (malo miejsc na namioty, są przyczepy do wynajęcia, brak ciepłej wody, ale w ciagu dnia sie nagrzewa i mozna brać prysznic, dodatkowe sanitariaty w budowie więc może za rok?). Ceny campinów zbliżone. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekl Re: Kwatery czy camping? 11.09.03, 12:09 Poszukuję camp w Hr lub Czarnogórze, z basenem ( słodkim) i z możliwościa zakupu gotowych śniadań.I oczywiscie bez betonowych podestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Kwatery czy camping? IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.09.03, 15:26 To możesz zapomnieć o wakacjach albo wybrać Hiszpanię Odpowiedz Link Zgłoś