armar6 27.05.08, 09:49 Czy bedąc nad jeziorami Plitwickimi warto zachaczyc o Bihac w Bośni ? Czy jest tam cos ciekawego ? A moze poprostu oplaca sie zrobic zakupy albo nabyc paliwo ? Bedę wdzieczny za informacje . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dg Re: jeziora Plitwickie-Bihac IP: *.unilever.com 29.05.08, 13:47 Ja również mam podobny plan, dlatego będę wdzięczny za informację w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir raczej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:16 moim zdaniem się nie opłaca. Owszem ceny w Bośni są niższe, paliwo też jest tańsze ale tyle ile zyskasz na baku tyle wypalisz w drodze przez góry i z powrotem W Bihacu jest starówka ale tak naprawdę są tylko kilka jest zabytków wartych rzucenia okiem i to takich jakie na terenie Bośni występują dość często. Jest znany meczet, jest duża wieża zegarowa. Ładne są okolice Bihacza położonego na zbiegu kilku dolin, z rzekami ale wiecej zabytków jest np w Mostarze. No chyba że z Zagrzebia nie pojedziesz autostradą a przez Bihacz do PN Plitvickich Jezior, to wtedy warto się zatrzymać i zrobić zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
armar6 Re: raczej nie 30.05.08, 12:27 no własnie taki mam plan , spokojna droga , nocleg -węgry lub słowacja ,potem nocowanie nad jeziorami Plitvickimi ,zwiedzanie ewentualne wstąpienie do Bihaca i potem podróz przez Knin do kwatery w okolice Omnis . Odpowiedz Link Zgłoś