Gość: aniołek IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.09, 08:54 Witam. Wybieram się pierwszy raz na wakacje do Chorwacji - w okolice Trogiru. Był tam ktoś??? Ciekawe miejsce??? Mogę liczyć na jakieś wskazówki co do pobytu ??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MEG Re: Chorwacja - Trogir IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.09, 09:08 Witam,Proszę poczytaj wsteczne posty na temat i Trogiru i trasy dojazdowej i ciekawych miejsc i wszystkiego czego dusza zapragnie. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stola1 Re: Chorwacja - Trogir 03.03.09, 09:14 A tak jak najbardziej. Sam Trogir to średniowieczne miasteczko z cudownie zachowaną zabudową, zabytkami. Najstarsza część miasteczka leży na wyspie, ta część ma również ocienioną nadmorską promenadę. Przy niej jest też miejsce i dla tych, którzy nie gustują w historii: zaplecze kulturalne, gastronomiczne, portowe, miejsce na fajne spędzanie wieczorów. Poza Trogirem jest w okolicy kilka przyjemnych miejsc - miasto Split (stolica Dalmacji Środkowej), starożytna Salona (najważniejsze odkrycie archeologiczne miasta 50 tyś), Szybienik Przyrodniczy Narodowy Park Krka (www.npkrka.hr) Odpowiedz Link Zgłoś
ciovo Re: Chorwacja - Trogir 03.03.09, 14:11 Photo Trogir Wyspa Ciovo www.suncokret.net/pages/about.asp?daughter_id=18&id=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEG Re: Chorwacja - Trogir IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.09, 15:01 Piekne zdjęcia!!! Aż by się chciało tam być, już w tej chwili. Zdjęcia mówią za siebie. Byłam w Trogirze ( Slatine) 2 razy i za każdym razem odkrywam go na nowo!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos6 Re: Chorwacja - Trogir 03.03.09, 21:03 przepiękne miejsce, również byłem na wyspie Ciovo , w Slatinie. minus to napewno korki samochodowe od świtu do nocy (przy wydostawaniu się autem z wyspy) Ale naprawdę warto tam jechać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołek Re: Chorwacja - Trogir IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 11:33 A czy w drodze do Chorwacji nie ma problemów z zatankowaniem gazu??? Czy są jakieś istotne rzeczy, o których powinnam wiedzieć podczas podróży do Chorwacji ??? Z góry dziękuję za wskazówki ;))) Odpowiedz Link Zgłoś