Gość: ola IP: *.static.akk.net.pl 13.06.09, 10:04 Witam mam do was prosbe wybieram się do Chorwacji na ok 7-9 dni i mam pytanko jakie miasto wybrać Pula czy Zadar ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: co wybrać? IP: 83.1.216.* 13.06.09, 10:24 żadne. Dlaczego - jadąc do Chorwacji - szukasz akurat miast? Zadar jest sporym (ok. 70 tys. mieszkańców) miastem, na pół przemysłowym, z fajną wprawdzie starówką, ale bez ciekawych, czystych plaż i z niezbyt czystym, delikatnie mówiąc, morze. W okolicy znaleźć można multum małych wiosek do zamieszkania, z ładnymi plażami, czystym morzem i ciekawie położonymi kwaterami. Pula jest atrakcyjna pod względem zabytków, ale do samego zamieszkania - moim zdaniem - taka sobie. Jednak wszystko zależy od tego, jaki rodzaj wypoczynku ktoś preferuje - czy szuka miejsc do wyciszenia i relaksu, czy do intensywnego życia urlopowego, ze wszystkimi tego konsencjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co wybrać? IP: *.static.akk.net.pl 13.06.09, 10:35 nie będę spała w tych miastach tylko ok 10 km od nich , Zadar- Sukosan ok 8 km od Zadaru i Medulin ok 10 km od Puli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tom Re: co wybrać? IP: *.static.akk.net.pl 13.06.09, 10:38 a może podasz mi jakieś fajne miejscowości koło Puli gdzie można fajnie wypocząć , nie nastawiam się na zwiedzanie , tylko na wypoczynek , a miejscowości te dlatego , ze odległośc ode mnie jest w miarę ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jactru Re: co wybrać? 13.06.09, 10:42 o właśnie Medulin, blisko Puli...super miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: co wybrać? IP: 83.1.216.* 13.06.09, 12:47 Medulin - jak najbardziej pasuje jako baza wypadowa dla Puli, a pod Zadarem - nie tylko Sukosan (tu jest dość drogo, choć fajnie, a drożyznę nakręca duża i szpanerska marina), ale np. pobliski sv. Petar, urokliwa wioseczka turystyczna początkująca ciąg nadmorskich miejsc wypoczynkowych, ciągnących się poprzez Turanj i sv. Filip i Jakov do Biogradu na moru (który nota bene, jako miejsce pobytu, odradzałbym z podobnych powodów jak Zadar). Sympatycznie jest też nieco dalej, w Pakostane Odpowiedz Link Zgłoś