Gość: bartek IP: 94.254.168.* 13.06.09, 16:52 czy ktoś był ostatnio w dubrovniku? proszę o info odnośnie parkingów, gdzie najlepiej parkowac, jakie są opłaty, itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nadgosu2 Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 19:35 wrocilem w tym tygodniu w dubrowniku nie placilem za parking po prostu parkowalem za mistem na wylocie drogi glownej w kierunku czarnogory z tamtad piechota do starego miasta jakies 15-20min nie wiem jakies sa natomiast ceny przy centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Dubrovnik - parkingi IP: 188.33.108.* 15.06.09, 22:24 czy ktoś jeszcze może dopisac w temacie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.torun.mm.pl 16.06.09, 19:32 Ja byłam w ubiegłym roku w sierpniu, dojechaliśmy samochodem do ścisłego centrum, mijaliśmy po drodze dwa duuuuże parkingi - o 9 rano nie można tam było już wcisnąć szpilki. Krążyliśmy chwilę uliczkami i udało się znaleźć miejsce. Bilety parkingowe (zostawiasz za szybą)kupiliśmy w kiosku z gazetami, nie pamiętam ceny, ale śmialiśmy się, że taniej niż u nas w Toruniu na Starym Mieście. Uważaj - nie parkuj w miejscach do tego nieprzeznaczonych, tzn. brama, chodnik itd - po powrocie mandat masz jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
paula81729 Re: Dubrovnik - parkingi 16.06.09, 17:18 Witam, byłam niedawno w Dubrovniku i powiem tylko jedno tam jest tragedia z parkowaniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr4a Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:55 W okolicach starówki zawsze jest tłok, czasem trzeba zrobić 2-3'kółka' wokół miasta żeby trafić na wolny parking. Generalnie im dalej od starego miasta tym taniej. W Dubrovniku są dwa znane mi miejsca gdzie można spróbować parkować bez opłat. Pierwszy to okolice cmentarza - jedzie się od starego miasta pod górę w stronę Splitu (na północ)i po ok. 500-700 m skręca ostro w lewo w wąska drogę (nazwy ulicy niestety nie pamietam, trzeba sprawdzić na mapie). O ile uda się tam znaleźć wolne miejsce, to z parkingu jest piękny widok na stare miasto i morze. Druga opcja to okolice portu/terminalu promowego, ale jest to dalej od starówki i róźnica w poziomach do pokonania. Kierunek podobny jak poprzednio na północ i jechać do końca 'w dół', nie kierując się na most na Jadrance. Powinno tam być trochę wolnego miesca choć bez gwarancji. Nie radzę zostawiać auta w niedozwolonych miejscach lub bez biletu parkingowego, miejscowe służby są bezwzględne. Pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dubrovnik - parkingi IP: 193.108.206.* 18.06.09, 12:42 Parkuj na ulicy Frana Supila zerknij sobie gdzie to jest to jest na takiej gorce a masz 10-15 minut drogi - ja tak zawsze robilem i bylo miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.radomsko.vectranet.pl 18.06.09, 12:54 A czy na tej ulicy Frana Supila jest jakiś płatny parking, czy tak na dziko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.bestnet.com.pl 18.06.09, 23:35 Na dziko....z platnych parkingow to ja w okolicy centrum widzialem 1 czy 2 ale zapomnij o nich.... Jedz na frana supila i nie boj sie - nic sie nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: Dubrovnik - parkingi IP: *.gl.digi.pl 19.06.09, 10:29 Generalnie ludzie sa i leniw, i skapi. W zaleznosci co bardziej dominuje tak sie rozklada oblozenie parkingow:) Jest kilka parkingow w bezposrednim sasiedztwie STarego Miasta (najwiekszy chyba przy bramie polnocnej). Gdy bylem w sierpniu czekalem w kolejce 30-40 minut, ale rotacja byla spora wiec doczekalem sie. W tej cenie mialem miejsce 30 sekund od bramy miejskiej i moglem sobie wracac dorzucajac kolejne oplaty w miare uplywu czasu. Wielkosci tych niestey nie pamietam :) Odpowiedz Link Zgłoś