cheshire 03.07.09, 15:47 wszystko nt trasy, cen warunków pobytu itp. Można pytać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adalbert Kent Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.range86-177.btcentralplus.com 04.07.09, 11:40 Czołem,biorę rodzine z Krakowa i jedziemy do Celiny- za Stanici. Czy w Omis jest kantor i bankomat- mam konto w Barclays.2)czy można tam kupić buty do wody. 3)czy sie opłaca kluczyć i omijac Slowenie? Czy w Omis są jakieś dobre knajpki z regionalnymi daniami? to tyle pytań na razie.pozdro. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cristow Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.adsl.net.t-com.hr 04.07.09, 14:08 Wlasnie jestem kolo Omis, WARTO jechac przez Wegry -taniej i szybciej ! ZERo korków i zero niespodzianek ! Pogoda Super Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 06.07.09, 08:52 Kantorów i bankomatów jest kilkanaście, buty do wody i cały sprzęt kupisz na wielu straganach lub w każdym markecie np. Studenac,Ja dwa razy omojałem Słowenię i uważam to za trafną decyzję (opłaty i korki) Knajpek w Omisiu jest od groma tylko ceny są mało zachęcające zwłaszcza przy obecnym kursie złotówki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 06.07.09, 11:13 a jak tam daleko?ile km? Odpowiedz Link Zgłoś
sztyrlic69 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 06.07.09, 13:10 cheshire napisał: > wszystko nt trasy, cen warunków pobytu itp. Można pytać, pozdrawiam Witaj Przeczytałem, że wjechałeś na teren Węgier od strony Grazu. Napisz trochę więcej na temat trasy jaką wybrałeś oraz z jakiej miejscowości wyjeżdżałeś z Polski. Jednocześnie napisz, w którym miejscu zjeżdżałeś z autostrady na Jadrankę aby dostać się do Twojej docelowej miejscowości. Info proszę wysłac na priv sztyrlic69@o2.pl Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.silesia-region.pl 06.07.09, 15:21 Po ile można w Chorwacji kupiuć buty na jeżowce? Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 07.07.09, 09:10 ceny od 20 kuna wzwyż Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 07.07.09, 12:07 Buty służą przede wszystkim do przyjemniejszego chodzenia po żwirku ,ułatwiają poruszanie po kamieniach w wodzie.Jeżowców nie ma na miejskich plażach,w wodzie siedzą głęboko między skałami,do zobaczenia raczej tylko przez maskę podczas snurkowania. Ceny w CRO i Polsce zbliżone.Nie warto inwestować zbyt dużych kwot.I tak najczesciej po sezonie nadaja sie do wywalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 07.07.09, 09:09 zjechałem przed Grazem na Rudersdorf i dalel do granicy jakieś 25 km. W Węgrzech kierunek na Lenti a potem na Letanye czyli przejście na Chorwację. Przez Węgry to było jakieś 75 km. Z autostrady na Jadrankę zjeżdżałem zjazdem na Split. To już zostajewtedy 25 km. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 07.07.09, 12:11 Polecam zjazd w Blato na Cetini zamiast w Dugopolje.Zjeżdża sie wprost do Omisza a odcinek Gato-Omisz wart jest mszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztyrlic69 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 08.07.09, 12:56 hepik1 napisał: > Polecam zjazd w Blato na Cetini zamiast w Dugopolje.Zjeżdża sie wprost do Omisz > a a odcinek Gato-Omisz wart jest mszy ;) Witaj Jako znawcę tematu (czytam z dużym zainteresowaniem wszystkie Twoje informacje nt. Chorwacji) chciałbym zapytać czy proponowany przez Ciebie zjazd to ten, na którym można spotkać tylko samochody z rejestracja chorwacką, a w celu mijania się samochodów jadących z naprzeciwka należy korzystać z wnęk wykutych w skale ?????. Jechałem taką drogą rok temu (zjazd z autostrady na wysokości Omisia) i rzeczywiście wrażenia niesamowite ale nie chciałbym już ich drugi raz powtórzyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 08.07.09, 16:29 Ten,ten... Z tymi wnękami trochę przesadziłeś ale lusterka warto złożyć ;) Ty jechałes,ja jechałem...znaczy na polskich blachach też jeżdżą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.range86-176.btcentralplus.com 10.07.09, 15:56 cheshire- podaj prosze szczegoly trasy i ktore winety trzeba wykupic. jesli mozesz to dodaj jeszcze gdzie te winety kupic.Pozdrawiam.turysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 13:45 Wybieram się w sierpniu prawdopodobnie do Omisia bez rezerwacji. Jak myślisz, znajdę jakiś apartament dla ok. 6-7 osób w dobrej cenie (mniej więcej ile euro?)? Słyszałem, że przy głównej ulicy strasznie głośno i tłoczno? W który rejon najlepiej uderzyć, żeby było spokojniej? Może być w pobliżu Omisia. Jakie tam są plaże i woda, bo czytałem, że przez wpływającą rzekę woda trochę zimniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 08.07.09, 07:32 w sierpniu może być problem złapać cos bez rezerwacji. Najlepiej szukać w Duce tj przedmieściu Omisia od strony Splitu. Woda tam ciepła a plaże piaszczysto-żwirowe. Ponieważ cała zabudowa leży wzdłuż głównej drogi to jedynie można znaleźć kwatere w trzecim rzędzie od ulicy ale za to trochę dalej do plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 16:01 Dzięki za info. A cena jak myślisz jaka? Żebym wiedział jak negocjować. Zamierzam przyjechać na miejsce na początku tygodnia, więc jak ktoś nie wynajmie przez weekend - to dla mnie będzie łatwiej.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 10.07.09, 15:40 w sierpniu jest najdrożej. U moich znajomych np apart. 2+3 to 60 euro a apart. 4+3 to 87 euro za dobę. Uważam jednak, że ryzyko w sierpniu jest duże. Moi znajomi nie mieli żadnego wolnego pokoju do końca sierpnia w dwóch willach gdziełącznie było 47 miejsc noclegowych. Lepiej jechać na samym początku września: taniej i spokojniej. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta cheshire-ponawiam prośbę IP: *.range86-176.btcentralplus.com 10.07.09, 18:00 cheshire- Ponawiam prośbę- podaj prosze szczegoly trasy i ktore winety trzeba wykupic. jesli mozesz to dodaj jeszcze gdzie te winety kupic.Pozdrawiam.turysta Odpowiedz Link Zgłoś
cheshire Re: cheshire-ponawiam prośbę 11.07.09, 08:20 W Czechach na jednej z pierwszych stacji paliw po przekroczeniu granicy - 7 dni 220 koron. Tak samo w Austrii 7,50 Euro za 10 dni i ewentualne dopłaty dodatkowe za niektóre mosty czy tunele w zależności od trasy. Na Węgrzech płatne odcinki ominąłem a w Chorwacji płacisz na bramkach w zależności jaki odcinek przejechałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą IP: 195.205.147.* 15.07.09, 12:52 a cena czwóreczki? najchętniej 2+2 z aneksem kuchennym i pokojem dziennym? Odpowiedz Link Zgłoś
bozena644 Re: wróciłem z Omisia, służę pomocą 15.07.09, 13:03 Gość portalu: emka napisał(a): > a cena czwóreczki? najchętniej 2+2 z aneksem kuchennym i pokojem > dziennym? u mojej rodziny zwolnil sie apartament w terminie od 23.07 do 06.08 ,okolica Rogoznicy,prywatna posiadlosc nad samym morzem,apartament typ 2+2 czyli idealny dla rodziny z dwojka lub jednym dzieckiem.Cena apartamentu za dzien wynosi 55 euro.W cenie sa wliczone oplaty klimatyczne. Dla zainteresowanych szczeguly podam na priva; bozena.kljakovic@st.t-com.hr Pozdrav:))) Bozena Odpowiedz Link Zgłoś