alan.4 15.07.09, 19:31 Chetnie odpowiem na pytania dot drogi i samego pobytu w CRO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kalinka Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 89.25.148.* 15.07.09, 19:38 witam, chcialabym sie dowiedziec ktoredy jechales, czy byly korki, jakie ceny, ceny paliwa i pogoda?? dziekuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 15.07.09, 19:50 jechałem z płocka - do orebica 1700km. Droga przez Zwardoń (PL) Słowacje, Wegry ( droga 86) mały kawałek przez Słowenię (bez winiety) i wreście CRO. Tam autostrada od Zagrzebia do samego końca. Paliwo najtańsze w Cro (oczywicie poza Polską), pogoda wspaniała - to cały urok Orebic. Droga bez korków - jedynie przy powrocie na bramkach w zagrzebiu stalismy ok. 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalinka Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 89.25.148.* 15.07.09, 20:02 a jaka droga przez Zwardon?? ja mam zamiar jechac przez czechy, austrie , slowenie i na Cro. autostrada do samego konca do kleku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 21:06 Ja jadę tez tą trasą , Slowacja , Węgry ( 86 ) ten mały klinik Słowenii ( Lendave , Dolga Vas i Chorwacka autostrada...jadę z Grudziądza , ale to tak jak z Płocka mam być na pierwszy nocleg w Orebiczu 20 lipca...czy z winetką Slowacką mialeś problem zakupić słyszalem , ze w szczycie brak tych tygodniowych...zatem mam jechać do konca autostradą ? Korzystaleś z promu , czy jechaleś dookola...Na przejściu BiH czy wolaja zieloną kartę...ja takowej nie będę posiadał...Napisz dwa zdania o miejscowości Orebić czy to duża , czy mala miejscowość ...jakie są tam plaże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 21:47 coś Ci nie wyszło z odpowiedzią...?? Odpowiedz Link Zgłoś
alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 15.07.09, 22:25 Była burza i zabrakło prądu ( albo nie zapłaciłem rachunku) ale do rzeczy 1. w słowacji z winieta zadnych problemów - kupisz na kazdej stacji paliw (autostrada pod Bratysława i tak w remoncie ) 2. w CRO autostradą jechałem od Cekavec do Splitu ( opłata 22 Euro) i dalej przez Ploce i Ston do Orebic 3.Nie korzystałem z promu ze wzgledu na koszty 4. Orebic - miasto bez rewelacji, ale plaże bardzo fajne choc kamieniste. Polecam koniecznie wycieczkę na Korcule -wspanaiły wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 23:10 Dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 83.230.7.* 15.07.09, 23:35 Ja też Plecam wycieczkę na korculę tylko zwróć uwage na promy. Płyną ogromnym promem masz potem do przejścia ok 3 km chodnikiem przy samej ulicy, gdzie przy upale mozna dostać do głowy. a statkiem mniejszym płyniesz do samego środka Korculi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.09, 10:25 Gość portalu: Sonia napisał(a): > Ja też Plecam wycieczkę na korculę tylko zwróć uwage na promy. Płyną > ogromnym promem masz potem do przejścia ok 3 km chodnikiem przy > samej ulicy, gdzie przy upale mozna dostać do głowy. > a statkiem mniejszym płyniesz do samego środka Korculi. > pozdrawiam jak długo płynie się na Korcule ? jaka jest cena za przepłynięcie promem a jaka za statek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.stat.gov.pl 20.07.09, 12:58 płynie się krótko (może ze 20 minut) w końcu czasu się nie sprawdza z portu odchodzą małe stateczki (nie duży prom samochodowy) cena od dorosłej osoby 12 lub 10 kun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Dolny Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 81.210.21.* 15.07.09, 23:49 alan.4 napisał: > 2. w CRO autostradą jechałem od Cekavec do Splitu ( opłata 22 Euro) Pisz precyzyjnie - autostrada kończy się w m. Ravca > 4. Orebic - miasto bez rewelacji, (tzn. jakich rewelacji brak disco na 1000 os. Lidla, czy wielkiej mariny???) ale plaże bardzo fajne choc kamieniste. (Trstenica też kamienista ???????) Chyba Pan piłeś mamrota a nie dingacza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 07:58 Mam jeszcze jedno pytanko...ile czasu zajmuje przejazd autostradą do końca i dalej pomijając prom do Orebicza od wjazdu do Chorwacji..od strony Lendawy , a i czy ten przejazd przez BiH bez zielonej karty jest możliwy..pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 16.07.09, 10:26 Drogi Kazimierzu Skoro piszę że jechałem autostrada do splitu to znaczy że nie jechałem do końca tylko zjechałem z autostrady - tak więc mój opis był precyzyjny Co do Orebica - nie szukałem żadnych dyskotek lub innych tego typu atrakcji, ale to miasteczko nie potywa swoim urokiem ( wystarczy popłynąc na Korcule by zrozumie o jakie klimaty mi chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
abwehrstelle_breslau Re: Wrociłem wczorej z Orebic 21.07.09, 19:15 alan.4, napisz czy jechałeś "w ciemno" do Orebica, czy miałeś wykupiony apartament? i za jaką kaskę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:57 Trochę Chorwacji zwiedziłem, Orebic żadna rewelacja na wszystkich forach och i ach,plaża Trstenica-taki brudny piach ze żwirem,nie dla mnie.W Bośnii musisz mieć zieloną kartę inaczej sobie odpuść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:04 Nie rozumiem niektórych forumowiczów, że mają problem z zieloną kartą. Przecież jeśli ubezpieczacie swoje auto w praktycznie dowolnej firmie ubezpieczeniowej to na własną prośbę otrzymacie dodatkowo ZK i to za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:09 Nie wiem jak teraz ale jeszcze dwa lata temu w Warcie za ZK była opłata 20zł,teraz jestem w innej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś