Dodaj do ulubionych

Wrociłem wczorej z Orebic

15.07.09, 19:31
Chetnie odpowiem na pytania dot drogi i samego pobytu w CRO
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalinka Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 89.25.148.* 15.07.09, 19:38
      witam,
      chcialabym sie dowiedziec ktoredy jechales,
      czy byly korki, jakie ceny, ceny paliwa i pogoda??
      dziekuje:-)
      • alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 15.07.09, 19:50
        jechałem z płocka - do orebica 1700km. Droga przez Zwardoń (PL)
        Słowacje, Wegry ( droga 86) mały kawałek przez Słowenię (bez
        winiety) i wreście CRO. Tam autostrada od Zagrzebia do samego końca.
        Paliwo najtańsze w Cro (oczywicie poza Polską), pogoda wspaniała -
        to cały urok Orebic. Droga bez korków - jedynie przy powrocie na
        bramkach w zagrzebiu stalismy ok. 40 min.
        • Gość: Kalinka Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 89.25.148.* 15.07.09, 20:02
          a jaka droga przez Zwardon??
          ja mam zamiar jechac przez czechy, austrie , slowenie i na Cro.
          autostrada do samego konca do kleku:-)
          • Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 21:06
            Ja jadę tez tą trasą , Slowacja , Węgry ( 86 ) ten mały klinik
            Słowenii ( Lendave , Dolga Vas i Chorwacka autostrada...jadę z
            Grudziądza , ale to tak jak z Płocka mam być na pierwszy nocleg w
            Orebiczu 20 lipca...czy z winetką Slowacką mialeś problem zakupić
            słyszalem , ze w szczycie brak tych tygodniowych...zatem mam jechać
            do konca autostradą ? Korzystaleś z promu , czy jechaleś
            dookola...Na przejściu BiH czy wolaja zieloną kartę...ja takowej nie
            będę posiadał...Napisz dwa zdania o miejscowości Orebić czy to
            duża , czy mala miejscowość ...jakie są tam plaże...
            • alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 15.07.09, 21:22
              • Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 21:47
                coś Ci nie wyszło z odpowiedzią...??
                • alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 15.07.09, 22:25
                  Była burza i zabrakło prądu ( albo nie zapłaciłem rachunku)
                  ale do rzeczy
                  1. w słowacji z winieta zadnych problemów - kupisz na kazdej stacji
                  paliw (autostrada pod Bratysława i tak w remoncie )
                  2. w CRO autostradą jechałem od Cekavec do Splitu ( opłata 22 Euro)
                  i dalej przez Ploce i Ston do Orebic
                  3.Nie korzystałem z promu ze wzgledu na koszty
                  4. Orebic - miasto bez rewelacji, ale plaże bardzo fajne choc
                  kamieniste. Polecam koniecznie wycieczkę na Korcule -wspanaiły
                  wieczór
                  • Gość: zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 23:10
                    Dzięki...
                    • Gość: Sonia Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 83.230.7.* 15.07.09, 23:35
                      Ja też Plecam wycieczkę na korculę tylko zwróć uwage na promy. Płyną
                      ogromnym promem masz potem do przejścia ok 3 km chodnikiem przy
                      samej ulicy, gdzie przy upale mozna dostać do głowy.
                      a statkiem mniejszym płyniesz do samego środka Korculi.
                      pozdrawiam
                      • Gość: oliwia Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.09, 10:25
                        Gość portalu: Sonia napisał(a):

> Ja też Plecam wycieczkę na korculę tylko zwróć uwage na promy. Płyną
                        > ogromnym promem masz potem do przejścia ok 3 km chodnikiem przy
                        > samej ulicy, gdzie przy upale mozna dostać do głowy.
                        > a statkiem mniejszym płyniesz do samego środka Korculi.
                        > pozdrawiam

jak długo płynie się na Korcule ?
                        jaka jest cena za przepłynięcie promem a jaka za statek ?
                        • Gość: BB Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.stat.gov.pl 20.07.09, 12:58
                          płynie się krótko (może ze 20 minut) w końcu czasu się nie sprawdza
                          z portu odchodzą małe stateczki (nie duży prom samochodowy) cena od
                          dorosłej osoby 12 lub 10 kun
                  • Gość: Kazimierz Dolny Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: 81.210.21.* 15.07.09, 23:49
                    alan.4 napisał:

> 2. w CRO autostradą jechałem od Cekavec do Splitu ( opłata 22
                    Euro)
                    Pisz precyzyjnie - autostrada kończy się w m. Ravca

> 4. Orebic - miasto bez rewelacji, (tzn. jakich rewelacji brak
                    disco na 1000 os. Lidla, czy wielkiej mariny???) ale plaże bardzo
                    fajne choc kamieniste. (Trstenica też kamienista ???????)

Chyba Pan piłeś mamrota a nie dingacza!
                    • Gość: Zenlok Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 07:58
                      Mam jeszcze jedno pytanko...ile czasu zajmuje przejazd autostradą do
                      końca i dalej pomijając prom do Orebicza od wjazdu do Chorwacji..od
                      strony Lendawy , a i czy ten przejazd przez BiH bez zielonej karty
                      jest możliwy..pozdrawiam....
                    • alan.4 Re: Wrociłem wczorej z Orebic 16.07.09, 10:26
                      Drogi Kazimierzu
                      Skoro piszę że jechałem autostrada do splitu to znaczy że nie
                      jechałem do końca tylko zjechałem z autostrady - tak więc mój opis
                      był precyzyjny
                      Co do Orebica - nie szukałem żadnych dyskotek lub innych tego typu
                      atrakcji, ale to miasteczko nie potywa swoim urokiem ( wystarczy
                      popłynąc na Korcule by zrozumie o jakie klimaty mi chodzi)
                      • abwehrstelle_breslau Re: Wrociłem wczorej z Orebic 21.07.09, 19:15
                        alan.4, napisz czy jechałeś "w ciemno" do Orebica, czy miałeś
                        wykupiony apartament? i za jaką kaskę??
                        • Gość: AAA Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:57
                          Trochę Chorwacji zwiedziłem, Orebic żadna rewelacja na wszystkich
                          forach och i ach,plaża Trstenica-taki brudny piach ze żwirem,nie dla
                          mnie.W Bośnii musisz mieć zieloną kartę inaczej sobie odpuść.
                          • Gość: Gość Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:04
                            Nie rozumiem niektórych forumowiczów, że mają problem z zieloną kartą. Przecież
                            jeśli ubezpieczacie swoje auto w praktycznie dowolnej firmie ubezpieczeniowej to
                            na własną prośbę otrzymacie dodatkowo ZK i to za friko.
                            • Gość: Mirek Re: Wrociłem wczorej z Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:09
                              Nie wiem jak teraz ale jeszcze dwa lata temu w Warcie za ZK była
                              opłata 20zł,teraz jestem w innej firmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka