Dodaj do ulubionych

Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc

05.08.09, 13:23
Witam, zwiedziłam całe wybrzeże chorwackie od Puli aż do Czarnogóry pod góry
albańskie. Jeśli macie pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam PAULA

--
" Podróże kształcą, ale tylko wykształconych"
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.plock.mm.pl 06.08.09, 18:31
      jakie miejsce polecasz w Czarnogórze.
      • Gość: Kaite Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:43
        dołączam się do pytania
        • Gość: Kinga Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.chello.pl 06.08.09, 21:45
          chciałabym wiedziec czy w jakiejś miejscowości występuje piaszczysta
          plaża?
          z góry dziękuję za informację
    • paula81729 Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc 06.08.09, 20:58
      Witam, zacznę tak Czarnogóra podobała mi się bardziej od Chorwacji coś jest w
      niej magicznego, jest pięknie. Mi najbardziej podobała się miejscowość Rijeka
      Rezevici. Plaża mała, niezaludniona, kamienista bo innych tam nie ma chyba że w
      Ulcnij na dole koło samej Albanii ale tam jest dużo ludzi i nie ma takich
      widoków pod wodą jak w RR( można zobaczyć ośmiornicę i inne ciekawe żyjątka
      jeśli ktoś jak ja uwielbia pływać z maską i rurką polecam i koniecznie buty do
      wody). Kawałek dojeżdżałam do Petrovac na obiadek. Niedaleko było również do
      Budvy, ale tam jest dużo ludzi ja wolę spokój i ciszę. Takiej plaży jak w RR
      nigdzie już nie było ani na Cro ani w Czarnogórze. Jeśli lubicie spokój, ciszę
      i mały ruch polecam tam się udać bo warto!! Jeśli chcecie coś pozwiedzać to już
      Wam nie podpowiem bo nie bardzo pamiętam (można jechać do Budvy np. na zakupy
      byłam jest fajnie i do Dubrovnika tam też się wracałam zwiedzać albo ten
      monastyr Ostrog jeśli dobrze pamiętam warto również udać się do Kanionu Tara, do
      Ulcnij też chociaż ja bym tam nie jechała na " stałe" tylko na jeden dzień tam
      panuje już taki trochę albański klimat pokąpać się i poczuć piasek pod stopami
      ale to na 1 dzień !
      Pozdrawiam PAULA

--
      • Gość: Kaite Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:11
        jest to kraj czysty czy może zaniedbany i brudny?
        • Gość: zenlok Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:31
          jest to kraj jeszcze nie wszędzie czysty..czym dalej od Chorwacji a
          blizej Albanii tym mniej elegancji...przed apartamentem czysto a za
          nim bałagan i śmieci...Za Petrovacem gorzej , budwa , Kotor , św.
          Stefan..super...No i dużo taniej niz w Chorwacji...Warto jechać
          przez Sarajewo...przepiękne krajobrazy....
      • Gość: ja Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 18:23
        jaki polecasz hotel w miejscowości Rijeka Rezevici?
    • paula81729 Re: Zwiedziłam całe wybrzeże- mogę pomóc 07.08.09, 19:35
      Witam, plaża piaszczysta to w Ulcnij jak już wcześniej pisałam ( o innych nie
      wiem ale może są). Hotel nie wiem bo zawsze mieszkałam w kwaterach prywatnych,
      ale wątpię żeby tam był jakiś hotel ( może jest ale ja o tym nie wiem) bo to
      mała miejscowość ( cisza i spokój jeszcze raz polecam. Ja zawszę jeżdżę w
      "ciemno" i nigdy nie mam problemów z pokojami ale w tym roku akurat w
      Czarnogórze nie byłam). Jeśli chodzi o czystość to ja raczej twierdzę że jest
      czysto ( może ktoś coś widział czego ja nie widziałam) mówię tu o lądzie bo
      jeśli chodzi o plaże to faktycznie im bliżej południa to bardziej brudno ale RR
      było czysto zero śmieci ( na prawdę). Aaaa... i zapomniałam o św. Stefan a to
      ważne jedźcie tam jest fajnie można też wieczorem fajnie widać wyspę jak jest
      oświetlona.
      Życzę miłego wypoczynku jeśli macie jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem;)
      Pozdrawiam PAULA

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka