Gość: kamodek IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:51 Planujemy z mężem i 3 latkiem wyjazd do Chorwacji pod namiot(okolice Trogiru). Czy ok połowy września nie będzie za zimno? Może polecicie fajny camping... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.tvkstella.pl 11.08.09, 15:22 Moim skromnym zdaniem wyjazd na camp z 3-latkiem może być ryzykowny nieco o tej porze roku. Wiem, że to co było rok temu i dwa lata temu nie musi się powtorzyć, ale powinnaś liczyć się głownie z nocnymi spadkami temperatur oraz nawet kilkudniowymi opadami. Taką sytuację mieliśmy rok temu około 15 września, ale i dwa lata temu także. nie były to długotrwałe zalamki, ale były. Jeśli w dzień potrafi sie ochłodzić (nie na długo, ale zawsze...) nawet do 16-17 stopni, to noc może być problemem w takiej namiotowej konfiguracji. no, chyba że weźmiecie pod uwagę opcję awaryjną: jak się skiepści pogoda, zwijacie namiot i szukacie apartmanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamodek Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:43 dziękuję za poradę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.net.stream.pl 11.08.09, 16:04 Nie jest to moje doswiadczenie ale kiedyś przeczytałam na forum ,ze w Chorwacji pobyt na camingu nie jest tańszy niż w apartamencie . W tym czsie znajdziesz na pewno apartament w atrakcyjnej cenie i nie ma sensu ryzykować z takim maluchem ewentualnego załamania pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wrzesień w Chorwacji 11.08.09, 16:22 >w Chorwacji pobyt na camingu nie jest tańszy niż w > apartamencie Zwłaszcza we wrześniu. Jeśli tylko chodzi o zaoszczędzenie kilku euro-nie warto.Chyba ,że ktoś kocha byc blisko natury ;) Tyle,że przy ewentualnym wrześniowym podmuchu bory,kontakt może być zbyt dosłowny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan5F Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.08.09, 20:14 W zeszłym roku byłem z 2,5 letnim synem (we wrześniu) , dobrze że zabraliśmy ciepłe ciuchy. Temperatura późnym wieczorem wynosiła 8 , 9 stopni. Chłodno było szczególnie po opadzie deszczu. W ciągu dnia spoko bo około 25 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan5F Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.08.09, 20:28 Wspomnę jeszcze - za apartament płaciłem 30 euro , całkiem przyzwoite warunki. Byłem w miejscowości Omiś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka.kubicki Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 21:00 Jeżeli są Państwo zainteresowani początkiem września, to mam wolny ładny apartament A2+1 blisko morza.Szczegóły mogę wysłać na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wrzesień w Chorwacji IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.09, 21:20 Witam serdecznie wybieramy się do Chorwacji właśnie na początku września i jeśli nadal jest wolna kwatera to proszę więcej informacji na adres tabitacum13@wp.pl pozdrawiam serdecznie . Asia Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Wrzesień w Chorwacji 12.08.09, 08:35 Jeśli ma być po sezonie i ciepło, to polecam termin 25.VIII. - 10.IX. Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś