Dodaj do ulubionych

włamania !!!

16.11.05, 11:35
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3016780.html
Obserwuj wątek
    • zuzka.zuzka Re: włamania !!! 17.11.05, 10:34
      No wiecie co - to ze agencje lapia w ten spodob klienta to moze bym jeszcze
      zrozumiala, ale nie do konca.
      Ale zeby psa otruc? To juz jest bezczelne!!!!!!!!!!!!!!
      Współczuje tym co tak robia - brak sumienia.
      • don.pedro33 Re: włamania !!! 17.11.05, 11:23
        a ja bym takiego skurwiela,który by przyszedł nazajutrz z propozycją podpisania
        umowy z agencją ochrony powiesił za jaja i nie wypuścił chuja z domu, aż by mi
        w zębach przynieśli skradzone rzeczy. A jakby mi otruli psiaka to już chuj by
        sam musiał podpisać umowę o ochronie, ale dla siebie.
      • mahony2109 Re: włamania !!! 17.11.05, 21:38
        Mam podejrzenia która, ale takich rzeczy lepiej nie pisać z uwagi na ewentualne
        późniejsze problemy nie tylko prawne. W każdym razie mieszkam tu od 1996 roku,
        kiedy Józefosław był jeszcze wiochą i od tego czasu na rynku ochrony się dużo
        działo. Najpierw okolica prawie całkowicie była w rękach lokalnej agencji (z
        Piaseczna, teraz działa też w Warszawie - żółto czerwony znak) i było spoko.
        Później razem z plotkami zacząła się bardzo drapieżna ekspansja dwóch
        pozostałych agencji. W tym jedna dawała dużo ulotek do skrzynek, kusząc
        tańszymi cenami niż konkurencja, za to druga w ogóle nie dawałą ulotek,
        przynajmniej tym co mieli już ochronę, za to zdobywali dom za domem (agencja z
        biało niebieskim znakiem). Ja bym tą podejrzewał. Ale nazwy nie podam, a
        znakami się zbytnio nie sugerujcie gdyż kolory mogą się powtarzać.
    • pasmois Re: włamania !!! 28.11.05, 22:42
      My mielismy taka sytuacje - mielismy wlamanie nad ranem, przez drzwi balkonowe.
      Wlamywacz zabral tylko to co lezalo na stole: palmtopa, kluczyki, portfel z
      kartami. Wczesnym popoludniem byl u nas przedstawiciel firmy ochroniarskiej
      ktora obslugiwała wczesniej nasze osiedle z propozycja instalacji alarmu.
      POdziekowalismy. Na pytanie skad wie o wlamaniu wykrecal sie z odpowiedzia.

POlicja zgodnym chorem potwierdzila nasze podejrzenia, ze moglo to byc
      wymuszenie instalacji. Ale bylismy twardzi - nie dalismy sie, Do dzis alarmy
      nie ma. Sa za to zaluzje zewnetrzne i dwa koty bojowe ;)
      • wojti12 Re: włamania !!! 15.12.05, 12:43
        witam,
        niedlugo sprowadze sie do Jozefoslawia i intreyguje mnie ten sposob dzialania
        firm ochroniarskich. Czy obecnie notujecue jakies podobne wymuszenia badz
        wlamania czy sie uspokoilo?

• mahony2109 Re: włamania !!! 15.12.05, 18:16
          Nie wiem jak to jest obecnie, ale sami mieszkańcy Józefosławia są sobie troszku
          winni. Nie wiem dlaczego wszyscy przyjezdni uznają, że dom za miastem musi się
          równać, kraty, alarm, ochrona itd. Józefosław był i co więcej nadal jest (tak,
          tak) bardzo bezpiecznym miejscem, a te "szalejące" kradzieże wciąż są na
          poziomie znacznie niższym niż w Warszawie, ale spirala plotek, informacji,
          wyolbrzymiania pojedyńczych przypadków itd zrobiła z Józefosławia raj dla firm
          intslujących monitoring.

Pzdr.
          • matsle76 Re: włamania !!! 15.12.05, 21:59
            jeśli uważasz, że 7 włamań w ciągu kilkunastu miesięcy na jednym małym osiedlu
            to wyolbrzymianie problemu to niesposób się z Tobą nie zgodzić.
            kiedyś byłem przeciwnikiem krat, alarmów czy ochrony - inaczej patrzę na to po
            włamaniu, niestety.
            punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ...

pzdr
            • mahony2109 Re: włamania !!! 16.12.05, 10:23
              Cóż, można się zastanawiać dlaczego akurat na Twoim małym osiedlu tak się
              dzieje i czy można to uogólniać czy nie. Moje osiedle jest jednym z
              najstarszych. 7 kradzieży (nie włamań, ale kradzieży licząc np: kołpaki) to by
              się uzbierało być może w ciągu tych 10 lat. Był gorszy moment (ze 3 włamania
              pod rząd), kiedy większość ludzi zainwestowało w monitoring, ale osiedle jest
              niestrzeżone i otwarte. Ale cóż, może masz rację, moje osiedle pewnie nie jest
              obiektywnym przykładem. Gdy Józefosław stał się modny, domy zdrożała, a osiedla
              zaczęły powstawać jedno po drugim to jednak przeciętna bogactwa mieszkańców się
              znacznie podniosła i pewnie dlatego w nowszych częściach pojawiło się więcej
              złodzei. Mimo to dane oficjalne są takie jak mówiłem, bezpieczniej znacznie niż
              w Warszawie. Nie wiem, może część incydentów nie jest zgłaszana?
              Pzdr.
    • ooooo12 Re: Janek BuC 16.12.05, 11:38
      po co w ogóle odpowiadacie na posty tego kretyna, precież właśnie o to mu
      chodzi... zostawicie go w spokoju i olewajcie - spali się sam we własnej
      złości. pa pa Janku Skretyniały Bucu.
      • ooooo12 Re: Janek BuC 16.12.05, 11:39
        sorki, pomyliłem temat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka