arturcargo 09.01.08, 14:10 Mam pytanie konkretnie do mieszkancow osiedla przy SATURNA. Mianowicei chcialbym sie dowiedziec z jakich dostawcow internetu na osiedlu korzystacie i czy jestescie zadowoleni?? Z gory dziekuje za odpowiedz...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m2w7 Re: Internet 09.01.08, 14:26 Netia (NET24). Zadeklarowanych 2 MB nie ma chyba nigdy, ale na razie nie ma jak skutecznie zareklamować. Nie było nigdy awarii linii telefonicznej czy przerwy w dostępie do internetu. Na laptopie widzę, ze są przynajmniej 2 silne sieci bezprzewodowe. Odpowiedz Link
arturcargo Re: Internet 09.01.08, 19:06 m2w7 - wielkie dzieki za info....ja wlasnie zainteresowany jestem siecia bezprzewodowa.....tylko ciekawe czyje sa te dwie silne:-) jakbys przypadkiem sie dowiedzial daj znac;-) dzieki i pozdrawiam... Odpowiedz Link
kamilltee Re: Internet 12.01.08, 16:11 sprawdź też piaseczyńskie Robbo rok temu gdy sam szukałem mieli najlepszą ofertę i stabile łącza mam od roku i jestem zadowolony Odpowiedz Link
arturcargo Re: Internet 16.01.08, 10:42 Dzieki wszystkim za pomoc. Ale mam jeszcze jedno konkretne pytanie. Wiecie moze do jakiego operatora nalezy access point o nazwie "domek"??? wlasnie z tym punktem mam najlepszy zasieg i chchialbym sprobowac sie polaczyc:-) Dzieki i pozdrawiam, Odpowiedz Link
kamilltee Re: Internet 16.01.08, 11:17 wg mojej wiedzy provider dostarcza sygnał do mieszkania kablem (nawet jeśli montuje antenę radiową na dachu, ze względu na straty sygnału) może piszę oczywistości ale nie wiem ile wiesz na ten temat:) każdy może sobie założyć acces point w mieszkaniu - i obawiam się że "widzisz" acces point sąsiada :) Odpowiedz Link
arturcargo Re: Internet 16.01.08, 11:50 Dzieki za wyjasnienia (troche wiedzialem a troche sie nauczylem:-) ) Szukam wlasnie czyj to acces point abym mogl tez wlasnie z niego ciagnac neta:-) bez kabla. Odpowiedz Link
makulkin Re: Internet 16.01.08, 12:06 sąsiad Ci nie udostępni bo straci transfer a poza tym jego provider może się nie zgodzić znajdź providera, który Ci odpowiada, będziesz na kablu a acces pointa (jak provider jest dobry) da ci w ofercie i masz wireless :) jak mój: polecam Hi Tech Odpowiedz Link
arturcargo Re: Internet 16.01.08, 12:26 No i wszystko jasne;-) Bardzo dziekuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kamilltee Re: Internet 16.01.08, 12:26 sprawdzałem ofertę Hi-tech byli nieznacznie tańsi, ale powalił mnie właściciel (firma 1 osobowa) który stwierdził, że jak wyjedzie na urlop to w przypadku awarii przyjedzie jego kolega, którego o to przez telefon z nad morza poprosi.... :):):) Robbo ma profesjonalna obsługę i dobrą stabilność. Obsługuje Zakątek i Winorośli a pewnie i kilka innych osiedli. Router (acces pointa) kupisz sobie za 150 zł, to czy provider jest dobry czy nie - nie zależy czy daje router bezprzewodowy. Odpowiedz Link
aba17 Re: Internet 16.01.08, 22:42 a czy ktos zna oferte Netii? maja ponoć stację wifi u nas? Odpowiedz Link
makulkin Re: Internet 17.01.08, 16:26 korzystam z usług Hi Tech już dwa lata, problemy były z netem tylko jak nawalała Netia a nie napisałem, że dając router provider jest dobry... jeśli chodzi o robbo - a jak z limitem miesięcznym download'u? Odpowiedz Link
nigras Re: Internet 17.01.08, 17:56 > jeśli chodzi o robbo - a jak z limitem miesięcznym download'u? Nie wystepuje nic takiego, przynajmniej w umowie podpisywanej 2 lata temu. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link
hink2 Re: Internet 18.01.08, 12:36 a coz TPsa, ponoc maja klasc kable na jozefosławiu? Odpowiedz Link
agik1313 Re: Internet 18.01.08, 14:45 a ja niestety jestem niezadowolona z robbo, często zanika sygnał, otwieranie strony, pomimo wykupionej dobrej prędkości trwa długo, co może nie jest normą, ale zdarza sie bardzo często. Jak sobie wspomnę Aster, o której tu mogę pomarzyć, to mnie .... Odpowiedz Link
wojti12 Re: Internet 23.01.08, 16:31 no wlasnie, jak jest z ta Netia? ktos ma? ja osobiscie mieszkam na osiedlu ostoja/julianow gdzie cale osiedle okablowala Netia. interesuje mnie tylko internet wifi - bez telefonu stacjonarnego, ktorego nie mam i nie potrzebuje? orientujecie sie czy netia zaklada interenet bez linii telefonicznej? Odpowiedz Link
dabko Re: Internet 23.01.08, 18:49 Z tego co wiem - nie ma w Netii opcji bez linii telefonicznej, ale telefon jest w promocji za jedyne 20 zł brutto miesięcznie (w abonamencie jest 50 min. na rozmowy lokalne i międzystrefowe), więc ja założyłem sobie również tel. Łącze stabilne, pomoc techniczna bardzo dobra. Miałem małe problemy z fakturami, ale rozpatrywali moje reklamacje zawsze na moją korzyść... Odnośnie wifi, to wystarczy kupić dowolny modem ADSL z WiFi. Odpowiedz Link