lavinka 16.06.04, 14:50 Trzy żółtak utarte z cukrem. Mniam lav Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_95 Re: Kogel -Mogel 02.08.04, 13:10 Pycha, dziś też sobie zrobiłem. Fajne są wariacje: kilka kropel jakiegoś olejku (migdałowego, rumowego, czy nawet waniliowego), albo może wiórki czekoladowe, co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Kogel -Mogel 20.12.04, 23:51 Oj, tak :)) Kogel-Mogel stanowczo kojarzy mi się z dzieciństwem :) A do tego kakao :) Tylko, że teraz bym go nie zjadła... :/ Już od dawna nie lubię :/ mimo że miłe wspomnienia pozostały Odpowiedz Link Zgłoś
wiercistopka Re: Kogel -Mogel 19.01.05, 13:01 No właśnie ja też tak mam :) Jako dziecko przepadałam za koglem-moglem... A teraz jakos mnie nie ciągnie do tego "przysmaku" ;) Ach dzieckiem być, dzieckiem być ;) Tralala:) Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: Kogel -Mogel 29.06.05, 20:08 Jadłem. Pamiętam, że cukier nigdy nie utarł się do końca - zawsze skrzypiało mi w zębach. Odpowiedz Link Zgłoś
romanska.3463 Re: Kogel -Mogel 29.06.05, 20:28 do dziś sobie robię (dzieci nie lubią). A w zimowe wieczory z dodatkiem czegoś rozgrzewającego. Mniam, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
olga.m Re: Kogel -Mogel 07.10.05, 22:57 jejku... Dawno nie jadlam, ale chyba to wkrotce nadrobie :) Nie mialam cierpliwosci zeby utrzec do konca i cukier chrzescil w zebach - do czasu kiedy nie odkrylam ze mozna uzyc miksera ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: Kogel -Mogel 07.10.05, 23:36 Mikser... pierwszy ("Handrühr- und Mixgerät" produkcji NRD) zaistniał w domu w r. 1968; kupiony na głębokiej prowincji podczas powrotu z wakacji (w Krakowie rzecz ówcześnie nie do dostania). Chodzi do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
eeelllaaa Re: Kogel -Mogel 17.05.06, 20:13 o nie.. pamietam jak sie dziwilam jak inni to moga jesc/pic, i jak sobie przypomne to brr... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lena96 Re: Kogel -Mogel 30.05.06, 17:33 Przetrwało, moje dziecko uwielbie, ale jajka muszą być wiejskie. inaczej nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kabushka Re: Kogel -Mogel 31.05.06, 09:07 Oj, pamietam! Tata mnie nauczyl! Z tym, ze my robilismy z kakao i koniecznie z sokiem z cytryny - bylo pyszne... Dzieki tej cytrynce nie takie mdle, ale takie... slodko-kwaskowate? Nie wiem, jak to okreslic! Tak dawno tego nie robilam... Moze dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
adamogo Re: Kogel -Mogel 31.05.06, 10:19 Jajek ci u mnie pod dostatkiem, mamusia zawsze przyrządzała Kogel - Mogel, ja czasami już cukier w środku ucierałem, ale później rozkosz w smakowaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
rebella Re: Kogel -Mogel 31.05.06, 18:48 w dzieciństwie jadłam, pamiętam, jak biegalismy z dzieciakami z kubkami z koglem-moglem:) i zażeralismy się, i sprawdzalismy u kogo cukier najmniej trzeszczy:) dzisiaj jednak bałabym się salmonelli:) Odpowiedz Link Zgłoś
disarono Re: Kogel -Mogel 19.09.06, 16:56 ech, jak ja nie lubiłam kogla-mogla brrrr jak miałam ochotę na coś słodkiego to wyjadałam kakao z cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Kogel -Mogel 22.09.06, 21:14 Ja tez tak robiłam. Od Kogla-mogla chcialo mi się "rzygać"... Odpowiedz Link Zgłoś