Dodaj do ulubionych

Korfu-Messonghi Beach

IP: *.acn.waw.pl 21.01.04, 21:38
Czy ktos byl na Kofru w hotelu Messonghi Beach? Bede wdzieczna za info.
Obserwuj wątek
    • maciej1979 Re: Korfu-Messonghi Beach 01.02.14, 22:19
      Witam Z żoną i 8-letnią córką lecimy do Messonghi Beach 28.06.2014. Jeżeli ktoś leci tam w tym terminie proszę o kontakt
      • Gość: adam Re: Korfu-Messonghi Beach IP: 217.153.165.* 11.06.14, 09:55
        Witam!
        Ja również lecę z rodziną w tym terminie do Messonghi Beach-prosze pisać na maila aakrio@interia.pl
      • 3niki Re: Korfu-Messonghi Beach 15.06.14, 09:58
        Witam ja z rodziną jedziemy autem pobyt mamy od 29.06.2014 na 10 dni
    • Gość: M Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.etlink.pl 02.02.14, 22:17
      Tak - byliśmy w 2012 r.
      • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.02.14, 22:31
        my też lecimy ale 07.06 na 10 dni :)
        już nie mogę się doczekać :)
        napiszcie plis jak było, jaka plaża, jedzenie.... co warto zwiedzić....
        dzięki za każde info
        • Gość: M Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.etlink.pl 02.02.14, 22:56
          Plaża piaszczysta z drobnym żwirkiem, miejscami kamieniste wejście do wody, więc generalnie warto mieć buty do pływania. Najlepiej podejść trochę w lewo od hotelu - tam jest lepsza i nie ma roślinek. Kawałek w prawo z kolei do morza uchodzi rzeka. Jedzenie było dobre, duży wybór, częściowo bufet, natomiast mięsa nakładane przez obsługę. Minusem było nalewanie przez obsługę napojów przy barze - ciągłe kolejki, małe kubeczki. Polecam okrągły basen, przy francuskiej części hotelu - mniej ludzi, spokojniej. Bardzo mało leżaków i parasoli przy basenach - to duży minus. Plusem natomiast były bezpłatne parasole na plaży (leżaki nie). Pokoje jak na 3 gwiazdki, czyste, sprzątane codziennie. Wyjątkiem są bungalowy, które były okropne - brakowało wyposażenia, stare, paskudne meble, łazienka obskurna, smród itp. Głośne animacje do późnych godzin wieczornych, ale słyszalne tylko w pokojach od strony ogrodu i przy otwartym oknie. Ogólnie - na 3 gwiazdki. Miejscowość to same bary, nastawione na Anglików. Niemal idealnie na wprost hotelowej uliczki, przy rondzie, jest tani supermarket. Równolegle do hotelowego podjazdu natomiast sprawdzona przez nas wypożyczalnia samochodów. Kawałek dalej jest Ano Moraitika - starsza część miejscowości, z przyjemnym kościółkiem. Trochę naszych zdjęć hotelu, plaży i okolicy www.wnieznane.pl/korfu,7,2,co-warto-zobaczyc,125,Moraitika-i-Messonghi

Wyspa wspaniała, ale trzeba troszkę pojeździć, żeby odkryć jej uroki. Co warto zobaczyć? Na pewno stolicę z włoską zabudową, Paleokastritsę, Sidari i wybrzeże w jego okolicy, fantastyczną wodę w Kassiopi, klify w Peroulades. Warto wjechać na najwyższy szczyt, choć podjazd jest ekstremalny... Dużo zdjęć, wskazówek i opisów z naszej wyprawy www.wnieznane.pl/korfu,7
          Pozdrawiam
          • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.02.14, 12:36
            A dlugo byliscie? Byliscie z dzieckiem czy bez? Problemow zolodkowych nikt nie mial?
            • Gość: M Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 21:46
              7 dni, z dzieckiem w wieku 9 miesięcy. Problemów żołądkowych nie było, ani nic takiego, jedynie uprzykrzały życie pojedyncze komary wieczorem, więc warto zabrać urządzenie odstraszające podłączane do prądu - bardzo skuteczne
              • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.02.14, 22:30
                piękne zdjęcia :) widoki bardzo podobne do Czarnogóry :) a powiedzcie jeszcze w jakim miesiącu byliście i czy bardzo tam wieje? my lecimy 07-17.06 i zastanawiam się czy woda w morzu będzie w miarę ciepła?
                • Gość: M Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 17:28
                  Byliśmy w połowie czerwca, bodajże 13-20. W niektórych miejscach wiało - głównie na północy (Kassiopi), północnym-wschodzie (Peroulades), ale nie na tyle, by zapadło nam to szczególnie w pamięci. Nawet jeśli wiało, to raczej po prostu przyjemnie chłodziło. Temperatura ok. 28-32 stopnie, w nocy ok. 18-20. Nie padało, nie było nawet chmur. Woda była na tyle ciepła, że spokojnie można było się kąpać, nawet przez dłuższy czas. Wyjątkiem są plaże kamieniste, gdzie niemal od razu jest głęboko (typu Bataria w Kassiopi) i woda jest zawsze chłodniejsza. W czerwcu jest jeszcze stosunkowo mało turystów, trochę ciszej i spokojniej niż w szczycie sezonu. Polecam lokalne likiery - z kumkwatu i limoncello.
                  • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.02.14, 19:05
                    bardzo Ci dziękuję za wszystkie informacje :)
                    • Gość: M Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 11:40
                      proszę uprzejmie ;)
                      w razie kolejnych pytań, bardzo proszę o maila, bo nie zawsze zaglądam na forum - jedziemy@wnieznane.pl pozdrawiam z życzeniami udanego wyjazdu :)
        • Gość: kas Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 14:26
          my lecimy od 14/06/2014 na tydzien z itaka - zastanawiam sie nad wynajeciemm samochodu musze poszukac informacji na ten temat pozdrawiam
    • Gość: Zuzia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.info 15.05.14, 00:42
      Tutaj jest dobre źródło informacji o Korfu i kopalnia wiedzy o Grecji --> blog prowadzony przez kobietę/Polkę, która mieszka tam od jakiegos czasu, od jakiegos czasu też oprowadza Polaków po Korfu za niewielkie pieniadze w małych kameralnych grupach: salatkapogreckuwpodrozy.pl/
    • Gość: Gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.14, 10:11
      Czy w pokojach w tym hotelu są suszarki do włosów?
      • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.14, 18:53
        Dzis wrocilismy bardzo zadowoleni ;) mielismy pokoj rodzinny, odnowiony i suszarka byla :)
        • Gość: olobolo Re: Korfu-Messonghi Beach IP: 195.149.64.* 20.06.14, 13:36

Czy może się podzielić cennymi uwagami dla tych co dopiero jadą ?
          Jak wyżywienie ?
          Walki o leżaki ?
          Obsługa sympatyczna ?
          Czy animacje dla dzieci są OK ?
          Zwiedzaliście coś na Korfu ?

Z góry dziękuje za informacje.
          • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.06.14, 15:15
            wyżywienie jak dla nas bardzo ok, urozmaicone, dużo owoców, lody dostępne cały dzień, alkoholu nie żałują, obsługa bardzo miła. Leżaki przy basenie dostępne bez opłat ale oczywiście zajmowane ręcznikami z samego rana a niektórzy nawet wieczorem już zajmowali na plaży leżaki płatne 3 eur za leżak. Na terenie hotelu jest dużo trawy więc jak nie chcesz płacić za leżak rozkładasz koc na trawie i plażujesz w cieniu lub na słońcu przy samej plaży.
            Jeśli chodzi o animacje to było mini disco wieczorem od 20 chyba a w ciągu dnia w określonych godzinach były organizowane zajęcia dla dzieci.
            wycieczki...
            skorzystaliśmy z dwóch wycieczek zorganizowanych była to objazdówka po Korfu (spodziewałam się czegoś lepszego) oraz rejs do Blue Laguny (bardzo przyjemny) natomiast sami byliśmy w stolicy wyspy Korfu (bardzo ładna, samemu można zwiedzić, według mnie szkoda kasy na wycieczkę zorganizowaną) i spacerowaliśmy poza hotelem odwiedzając wszelkie uliczki aby poznać codzienne widoki/życie. Ogólne wrażenia bardzo dobre i chętnie pojechalibyśmy tam jeszcze raz :) udanych wakacji życzę
            • Gość: Gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.14, 18:14
              Dzięki za informacje o hotelu. Jak to czytam, to już nie mogę się doczekać wyjazdu. A to dopiero za 1.5 miesiąca :)
              • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.centertel.pl 20.06.14, 23:11
                Zleci szybko zobaczysz :) lepiej byc przed niz po wakacjach :) milego wypoczynku zycze :)
            • Gość: vaniliova Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.gigainternet.pl 21.06.14, 09:45
              My byliśmy tam w zeszłym roku. Hotel był dla nas wielkim rozczarowaniem. Mieliśmy pokoj w glównym budynku na 7 lub 8 pietrze, który miał być całkowicie odremontowany.. niestety pokój wyglądal na taki jedynie na zdjęciach.. w łazience ciężko się bylo obrucić.. wanna i umywalka strasznie brudne aczkolwiek już nie do domycia ze względy na wiekowość sprzętów. Nie moge się przyczepic do obsługi, która była skrupulatna i pomocna (szczególnie sprzatajace i robotnicy). Uwaga! Nie było WiFi za darmo nawet w lobby.. i był bardzo drogi. Windy dwie na 9 pięter, jedna wiecznie zepsuta. Jeśli chodzi o jedzenie, stoły uginały sie pod nim, nie chodziliśmy głodni, napoje do posiłków nie najlepsze, ale to nic nowego w Grecji. Zatrułam się papryką w dniu wyjazdu.. Plaża przy hotelu z platnymi leżakami, najbrudniejsza i najbrzydsza na całej wyspie.. czas spędzaliśmy przy basenie (plaża ze zdjęć jest po photoshopie). Warto wynająć samochód (wychodząc z terenu hotelu po prawej jest wypożyczalnia.. chyba najtańsza i do polecenia). Wycieczka do stolicy obowiązkowa! Cudowne miasto w którym chcialam zamieszkać!!! Warto zobaczyć Lagunę, Sidari.. kąpiel w Paleokastritca obowiązkowo!!!! Wycieczka na Paxi i Antipaxi nie dla dzieci.. cały statek żygał i zero plażowania.. czas na drogiego kebaba na Paxi w potwornym upale. Ale Paxi cudowne. Animacje mega głośne ale ciężko się dziwić skoro pod naszym oknem.. masakra. Nie wiem gdzie te przekąski i lody.. lody były popołudniami w dwóch smakach przy barze.. no i to by było na tyle. Być może moja opinia jest krytyczna gdyż w porownaniu z moimi innymi wakacjami oczekiwałm czegoś więcej.. nie umywa się do Zakintos :)
            • Gość: olobolo Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.cisco.com 23.06.14, 13:39

Dziękuje bardzo za odpowiedź.

Czy w pobliżu hotelu są jakieś knajpy z lokalnym jedzeniem ?
              Czy jest tam w pobliżu wypożyczalnia samochodów ?
              No i najważniejsze: Czy było gdzie pooglądać Mundial ? Jakieś knajpy z dużymi TV ?

• offal Re: Korfu-Messonghi Beach 25.06.14, 11:32
              Gość portalu: gosia napisał(a):
              >

Czy w hotelu są dostępne ręczniki kąpielowe/plażowe które można wypożyczać ? Czy powinienem targać swój z PL ?

Czy wycieczki kupowałaś od rezydenta BP czy w jakimś lokalnym biurze ? Czy możesz podać jakie są ceny wycieczek ?
    • Gość: vaniliova Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.gigainternet.pl 21.06.14, 10:17
      Błąd! Grecja nie jest najtańsza!
      Błąd! Nie daliśmy najmniej!
      Błąd! Jeżeli dwa hotele mające tą samą kategorię różnią się przepastnie to jest poprostu żenujące!

PS. Płacąc ok 500 zł mniej byłam w hotelu z piekną plażą i czystością na poziomie "można jeść z podłogi"!!!
      • Gość: gosia Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.14, 13:19
        u nas też narzekali ludzie którym trafił się nieodnowiony pokój my mieliśmy fajny odnowiony pokój rodzinny :) owszem jest głośno ale nam to nie przeszkadzało ponieważ i tak siedzieliśmy do 23 z dzieckiem na animacjach po 23 była cisza :)
        lody były w 4 smakach w lodówkach przy barach (w każdym barze) nakładało się samemu ile chciało a były bardzo dobre. Fajny barek z grillowanym jedzeniem i przekąskami (ciasta, owoce, frytki i przeróżne inne rzeczy były w barze za basenem ze zjeżdżalniami (grzybkiem)dla dzieci od 12-15.30 my nieraz nie szliśmy na obiad który był do 14 tylko później do tego baru na grilla. W jedzeniu był duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. A zadowoleni i niezadowoleni zawsze będą w każdym miejscu. Myślę, że cena tego hotelu jest niska w porównaniu z tym co nas czeka na miejscu  udanych wakacji życzę, objedzcie się, opalcie, zwiedzajcie ile się da :)
        Paxos faktycznie nie dla dzieci wycieczka męcząca na statku z 200 osób mało kameralnie ale na lagune jest super stateczki mniejsze około 30 osób, dzieci mają gdzie pospacerować, jest poczęstunek sałatkami greckimi, uzo, winem, napojami, makaronami i tuńczykiem :) naprawdę polecam
        A pomarańczy takich jak tam nigdy nie jadłam PYCHA 
    • Gość: olobolo no i ? IP: *.cisco.com 23.06.14, 13:45
      expertour napisał(a):

> Dzień dobry Państwu. Jeżdżą Państwo do Grecji gdzie niestety standard spośród k
      > rajów strefy EURO jest najniższy, a hotele mają swoją indywidualną kategoryzacj
      [...]

Co ta wypowiedź, oprócz zbytecznego moralizatorstwa wnosi do dyskusji o hotelu Messonghi Beach ? Teraz będzie reklama jakiegoś BP lub czegoś w tym stylu ?
    • Gość: marb Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 20:20
      Wrzucę moją opinie - świeży pobyt z lipca 2014

Podsumowując - lekkie rozczarowanie. Pokoje po remoncie (616), ale typowo greckim, na ślinę i plaster, nie wymieniono drzwi do pokoi a te które zostały są z sklejki i hałasują niemiłosiernie. Generalnie nie wyśpisz się tu bo słychać wszystko z korytarza oraz za najbliższych ścian. Dostawka to polówka 50 cm szerokości, składająca się w trakcie snu (podparłem walizką i pomogło). Szafa w pokoju miała jedną półkę i dwie szuflady z których jedna się nie wysuwała bo blokowały ją drzwi szafy, cały pokój jest tak mały że buty trzeba było trzymać pod łóżkiem lub na balkonie. Sprzątanie codziennie ale tylko powierzchownie, w 14 dni tylko raz pojawił się odkurzacz, umywalka i kabina prysznicowa nie dotknięte! Sprzątaczki wchodzą do pokoju kiedy chcą, robią zamieszanie ale de facto niewiele wnosi to do czystości. Jedzenie na 3-, owszem dużo ale znaleść coś dobrego to raczej rzadkość. Śniadania do 9:30 to pomyłka, codziennie ten sam niedosolony lub przesolony omlet i mortadela w 3 odmiachach. Tragedi nie było, nie chodziliśmy głodni ale menu dla dzieci brak i całość słaba. Temat jedzenia ratowały warzywa i owoce, pod dostatkiem, świeże i smaczne. Teren jest duży, dobrze zagospodarowany ale niekonieczne bezpieczny dla dzieci: krzywe betonowe chodniki, czasami wystające druty, połamane krzesła itp. Baseny za małe (hotel ma 950 pokoi) i w sezonie jest tam ciasno, jedynie brodzik dla dzieci jest OK, zjeżdżalnie są słabiutkie, źle połączone i tyłek boli po 3 zjazdach a ląduje się w basenie z morską wodą (filtrowaną). W lipcu oczekiwanie na jeden zjazd to około 7-15 minut. Jak ktoś liczył że się tu pobawi to się rozczaruje. Wieczorne animacje - brak, no w sumie raz na tydzień wieczór grecki. Codzienne mini disco dla dzieci i tyle. Byłem tu z Itaką, która prowadzi mini klub dla Polskich dzieci, niestety nie wywiązują się z swoich obowiązków należycie. Dziecko wracało po 1h znudzone, po dwóch razach nie miało ochoty się tam bawić. W sumie to które 6-7 latki lubią aerobik w morzu na kamieniach i długą zabawę w głuchy telefon ??? Porównując do ubiegłorocznych wakacji w Turcji to różniąca jest kolosalna, nawet bez polskojęzycznych animatorów było ciekawiej dla dzieci i dorosłych. Bary są trzy ale w żadnych nie można się napić czegoś dobrego (w all/i), wóda/gin/ouzo w ilościach przemysłowych. Dla barmana najlepiej jak naleje 2x po 200ml czystej i ma z głowy do tego wszystko w goownianych plastikach. Pić piwo w 200 ml plastiku to żenada. Piłem również odpłatne drinki i te również były mało zachwycające. Na szczęście byłem również w lokalnych tawernach co uratowało moje wrażenia o jedzeniu na Korfu, owoce morza super. Całość urlopu uratowały objazdy wyspy samochodem i wyprawy do Kerkiry oraz statkiem na kontynent. Hotelu nie będę polecał i nie wrócę tam bo za te same pieniądze mogę spędzać czas w lepszych warunkach w innym kraju. Ten kombinat turystyczny to dla mnie rozczarowanie i nauczka na przyszłość że 3* w Grecji to niestety jest mocno średnia jakość za wyższą cenę.

PS: BP Itaka "załatwiła nam" na koniec urlopu 24h bez snu i wylot o 4:50. Nie pozdrawiam i mam ich w d...
      • nightmare_1984 Re: Korfu-Messonghi Beach 13.09.14, 19:06
        Witam,
        16.09-23.09 będziemy w Messonghi Beach Hotel. Chcielibyśmy wypożyczyć samochód i pozwiedzać trochę wyspę. Jeśli ktoś będzie w tym czasie w pobliżu i chciałby z dwójką pozytywnie zakręconych ludzi zobaczyć to i owo zapraszamy do kontaktu tel 603056007. PS. Lecimy z Wrocławia.
        • Gość: Atena Re: Korfu-Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.15, 21:15
          A ktoś wybiera się tam w 2 połowie sierpnia 2015?
    • przemyslaw.walek86 Re: Korfu-Messonghi Beach 19.01.17, 14:58
      21-28.06.2017 lecimy z dzieckiem ktoś tam leci ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka