Dodaj do ulubionych

Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 13:40
Jesli ktos mieszkal w Ammoudarze ( blagam ,tylko nie dobijajcie mnie
negatywnymi opiniami o tym miejscu, gdyz juz wykupilem tam wczasy ) i korzystal
z jakiejs, bede wdzieczny za rady.
Oczywiscie interesuje mnie gdzie maja najlepsze warunki wynajmu i "dobre" ceny.
Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 02:19
      A dlaczego ma tam nie być wypożyczalni? Oczywiście, że są. I to na każdym
      kroku. Najlepsze i te z najkorzystniejszymi cenami to te, opatrzone polskimi
      reklamami oraz logo Big Blue. W każdej z nich znajdziesz kogoś, kto śmiga po
      polsku. Jest natomiast wypożyczalnia, gdzie możesz się potargować i czasem
      wynegocjować połowę tego, co oferuje ci ta najkorzystniejsza!!! Urzęduje tam
      sympatyczny grubasek - Grek z Knossos (zapomniałam imienia), który dla Polaka
      ma serce na dłoni! Po polsku dużo rozumie a gada we wszystkich narzeczach
      świata. Poznasz te wypożyczalnię po obrzydliwym napisie " Polski klub". Leży w
      zachodniej części miasta , w drodze wyjazdowej w kierunku na Rethymnon( wyjazd
      z Ammudary).

A miastem się nie przejmuj! Gdy będziesz miał samochód, zobaczysz cuda! Zresztą
      tylko w Ammudarze jest Kreta House, najlepsza knajpa na całej Krecie! Ech...
      Boże...
      • Gość: Regis Re: do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 10:03
        Dzieki za informacje. Pamietasz moze jak ksztaltowaly sie ceny w "Polskim
        Klubie".
        Czy bedzie duza roznica w cenie( na plus) jak wezme auto na tydzien ? Jaki
        wybor marek maja ? Czy warto brac auto z klimą (pewnie duzo drozej) i czy cena
        obejmuje rowniez wykupienie udzialu wlasnego i bezplatne holowanie w przypadku
        awarii ? Pozdrowionka.
        • Gość: Anka Re: Do Regisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 03:29
          Wybór samochodów u tego gostka nie przyprawia co prawda o ból głowy, ale za to
          moŻesz naprawdĘ duŻo zaoszczędzić . Zresztą nie zależy Ci chyba na przejażdżce
          najnowszym modelem BMW? Oprócz Fiatów ma całkiem nowe Atosy (900) z klimą.
          Nowiutkie , słabe co prawda, ale nowe. My za wypożyczenie takiego wynalazku
          płaciliśmy za trzy dni 150 zł( po naszemu! ), gdzie tymczasem gapowicze za to
          samo płacili na mieście drugie tyle!!! Wszystko wliczone jest w sumę
          wypożyczenia ( koszty awarii, wszelkie ubezpieczenia i nieprzewidywalne
          wydarzenia).Tak poza tym to całkiem przyzwoicie się jeździło, klima pracowała
          nienagannie a ilość pokonanych kilometrów przez nas( dalekie zakątki poł-wsch
          Krety) przyprawiła tegoż Kreteńczyka o ból głowy! Atos spisał się na medal a i
          my byliśmy zadowoleni z ceny i usług. I wstrząśnięci, gdy w nocy dochodziły nas
          z hotelowego basenu opowieści o chorych cenach za samochody na mieście!!! Pzdr.
          • Gość: zuza_b Re: Do Regisa IP: *.impaq.com.pl 12.02.02, 11:18
            W zeszłym roku wzieliśmy samochód z Byron'a. Mają wiele filii na całej wyspie -
            w Heraklionie też. Samochody są nowe, ceny były konkurencyjny - do negocjacji
            (ale zaznaczam, był to wrzesień). Są też bardzo elastyczni w stosunku do
            wymagań klienta. Standardowo podstawiają samochód pod hotel rano, ale ponieważ
            planowaliśmy "bardzo poranną" wyprawę na Elafonisi podstawili nam auto
            wieczorem - bez dopłat :)))
            Klimatyzacja - nawet we wrześniu bardzo pożądana..
          • Gość: Regis Re: Do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 14:17
            Dzieki za informacje. Atos z klimą + "full casco" na 3 dni za 150 zlotych -
            no , no ... to brzmi bardzo zachęcająco . Jak mi jeszcze powiesz ,ze to bylo w
            sezonie to chyba nie uwierze. :-)) Pytanka pomocnicze.
            Czy trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem , czy auta sa do wzięcia od reki ?
            A może tak jeszcze parę praktycznych rad odnośnie Ammoudary ...?
            Pzdr.
            • Gość: Anka Re: Do Regisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 03:46
              Wypadałoby tak dla pewności zgłosić swój akces na dzień wcześniej.
              Wtedy "grubasek" postara się i zrobi wszystko, byś był zadowolony. Historia z
              Atosem to święta prawda! 50 zł za dobę! Miesiąc sierpień. Lipiec, rzecz jasna
              jest droższy, ale też załatw to u niego. I tak bedziesz wygrany. Gratisowo
              ugości Cię rakiją i opowie historię życia( że niby taki Belmondo i żadna mu się
              nie oprze...) Możesz zresztą podac się za naszego dobrego znajomego. Z
              pewnością pamięta bruneta o włoskiej urodzie - Staśka z atrakcyjną(?) blondynką
              Anką z W-wy. Śmiało możesz się na nas podać!. Aha. Jeżeli wpadniesz na pomysł
              przejażdżki skuterem , to też zrób to u niego! Cena robi swoje a skutery ma
              naprawdę dobrej jakości. Zresztą do wioski El Greco - Fodele czy do Bali
              skuter jest fajniejszy niz samochód! No a jaka frajda! Pzdr.
              • Gość: Anka Re: Do Regisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 03:48
                A o co Ci dokładnie chodzi z tą Ammudarą? Pytaj śmiało.
                • Gość: Regis Re: Do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 09:10
                  Gość portalu: Anka napisał(a):

> A o co Ci dokładnie chodzi z tą Ammudarą? Pytaj śmiało.

No wiesz , głównie chodzi mi o zaplecze gastronomiczno-rozrywkowe. O "Kreta House"
                  już wiem z lektury poprzednich wypowiedzi na forum (na pewno nie omieszkam
                  odwiedzić tego miejsca :-))
                  A jak wygląda sytuacja , jesli chodzi o dyskoteki , puby , sklepy itp.
                  Pamietasz wypowiedz Marty na forum ?
                  Cytuję:
                  "...a w Ammoudarze jest po prostu ohydnie i nie ma gdzie pójść.Równie dobrze
                  można spędzać wakacje na warszawskich Siekierkach.Też podobne dziadostwo i też
                  elektrownia.Tylko troche chłodniej...".
                  Koniec cytatu.
                  Domyślam sie ,że jest to osąd mocno przesadzony,chyba jednak jest tam "gdzie
                  pójść".Z obecnością elektrowni zdażylem sie juz pogodzić. Zostalem pocieszony
                  rowniez co do wyboru hotelu (dzieki jeszcze raz dla Dawida).
                  Jednakze sądze ,że im wiecej osob wypowie sie na temat Ammoudary , tym lepiej.
                  Musze przyznać , ze Twoje rady odnośnie wypożyczalni są bardzo cenne - na pewno
                  skorzystam i... jesli to pomoże, rownież sprobuje sie na Ciebie powołać (po za
                  tym pozdrowię "grubaska" od Ciebie bardzo serdecznie :-)))).
                  Pozdrowionka.

• Gość: Anka Re: Do Regisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 01:26
                    Cholera! Tyle się wczoraj napisałam i ... się skasowało, nie weszło, nie
                    wysłało! No jasny gwint! Jak mi nerwy przejdą, to wezmę się za to jeszcze raz!
                    Szlag!
                    Pzdr.
                    • Gość: Regis Re: Do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 08:10

> Cholera! Tyle się wczoraj napisałam i ... się skasowało

Oj jaka szkoda , mam nadzieje ,ze napiszesz jeszcze raz . Wczoraj odpalilem
                      Explorera , patrze .... a tu zadnych wiadomosci od Anki i zdziwienie odmalowalo
                      sie na mojej twarzy :-0 Teraz juz wiem , dlaczego ? Przez weekend nie bede mogl
                      sledzic zawartosci forum , dopiero w poniedzialek . Pozdrowionka :-)
                      • Gość: Anka Re: Do Regisa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.02.02, 18:06
                        No jasne, że napiszę! Też wyjezdżam na weekend! Pa!
                        • Gość: Regis Re: Do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 12:13

> No jasne, że napiszę! Też wyjezdżam na weekend! Pa!

Dasz rade napisac przed rozpoczeciem nowego weekendu ??? Jesli tak byloby
                          suuuuuper :) Czekam . Pozdrowionka.
                          • Gość: Anna Re: Do Regisa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.02.02, 19:16
                            Bardzo Cię przepraszam, tak mocnooooo! Nie miałam nawet chwili czasu, by coś
                            napisać! Praca... zabiegana jestem od poniedziałku, ale już się spinam.
                            Otóż, nie przejmuj się ani trochę wypowiedziami typu: Ammudara ble! Nie! Powiem
                            Ci,że jeżeli chodzi o kluby i dyskoteki to akurat Ammudara nie ma kompleksów(w
                            sensie kompleksów).Z góry przepraszam Cię za moja kurzą pamięć(nie pomnę nazw
                            klubów;to dziwne, bo np. w wypadku Ibizy, na której byłam lata temu, wszystkie
                            nazwy klubów pamiętam wybornie ), ale postaram się w miarę obrazowo opowiedzieć
                            Ci o fajnych miejscach na hulanki. Otóż nieopodal restauracji z wiatrakiem i
                            dużych wrotach na powietrzu są dwa fajne klubiki. Dokładnie naprzeciwko jest
                            dyskoteka i didżej zakochany w Polsce. Pod disco stoi przemiły "łapacz" w
                            meksykańskim sombrerro. Zaprasza ogłuszając wszystkich swoim magicznym
                            gwizdkiem i wciąga do środka. Metr dalej jest kameralna scenka i dyskoteka o
                            nazwie coś na H. Fajna jest tam zawsze muzyka a i co tydzień można wygrać
                            ślicznego jeepa (kiedy my tam byliśmy, wygrała go rezydentka z big
                            blue!).Polacy uwielbiają tam chadzać! Obok znanej Ci z postów najlepszej na
                            świecie Kreta House jest zameczek- dyskoteka w stylu z dawnej epoki. Też
                            fajoska. Powiem Ci też, że w piątki i soboty nie zmrużysz oka w Ammudarze.
                            Następuje inwazja z Heraklionu całej gwardii młodzieży! Tak więc skoro ze
                            stolicy ciągną tu tłumy na wszelakich motorynkach i szpanerskich "czoperach",
                            to samo mówi za siebie! I nie martw się, że jakiś zdegustowany X nabredzi coś o
                            Ammudarze. To naprawdę doskonała baza wypadowa do robienia wycieczek po całej
                            Krecie! Pzdr! Gorąco!Anka.
                            • Gość: Regis Re: Do Anki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 12:20
                              Dzieki Anka za post przed weekendem. :-))) Fajnie dowiedziec sie o tylu
                              ciekawych rzeczach zwłaszcza ,że w przewodnikach ,albo nic nie pisza o tym
                              miejscu ,albo jak juz ,to pare linijek tekstu. Wydaje mi sie ,ze dysponuje juz
                              niezla wiedza na temat Ammoudary. Teraz zaczne planowac wycieczki do pieknych
                              zakatkow wyspy...
                              Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrowionka :-))
                            • Gość: DelPiero Do Anny IP: 217.29.140.* 22.02.02, 15:27
                              Fajny opis, jakbym tam byl! knajpa z wiatrakiem to Pethusis a disco naprzeciw
                              to Palmyra, rzeczywiscie fajnie graja i lubia Polakow, 2 lata temu czesto
                              puszczali Kaye i Kukiza.
                              Osobiscie uwazam, ze sa ladniejsze miejsca niz Amudara ale masz racje: nie ma
                              lepszego miejsca z p. widzenia wycieczek, odleglosci etc. poza tym blisko do
                              stolicy (Heraklion) mozna pojechac autobusem, plaza jest ok, a te kominy sa
                              bardziej problemem mentalnym niektorych ludzi niz rzeczywista przeszkoda w
                              wypoczynku. Aha, niedaleko Palmry jest mostek, z ktorego widac fenomemalne
                              zolwie!!! sa rewelacyjne!
                              • Gość: Anka Re: Do Del Piero IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 02:08
                                Prawda? Ten mostek zawsze kojarzył mi się będzie z telefonem, bo stamtąd zawsze
                                dzwoniłam do domu! Dzięki za podpowiedzi- nazwy dyskotek. Palmira!!! No jasne!!!
                                W tamtym roku cały czas grali Brathanki i Kayę, tak więc niewiele się zmieniło!
                                Pzdr.
                                • Gość: do Ani Re: Do Del Piero IP: 217.29.140.* 23.02.02, 20:52
                                  jasne, ze Palmyra, a byl w tamtym roku taki facet - czysta replika Sylwestra
                                  Stallone tylko ciut wyzszy? o ile wiem on gustowal w polskich dziewczynach, mam
                                  nadzieje ze nie nadepnalem na czuly punkt. W tym roku chce jechac do Alanii w
                                  Turcji, podobno tez niezle, pozdrowienia
                                  • Gość: Anka Re: Do Del Piero IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 03:21
                                    Wiesz, że nie rzucił mi się w oczy, zresztą mój mąż zbyt bacznie mnie
                                    obserwował i z rozglądania wychodziły czasem nici...
                                    Co do Turcji to ja akurat mam mieszane uczucia. Powiem więcej. Były to
                                    najokropniejsze moje wakacje! Byłam w Marmaris (południe oczywiście), ze
                                    Scanem... Nie, wiesz co? Nie chce mi się nawet pisać, bo do tej pory gotuje się
                                    we mnie!Ale Tobie życzę jak najlepiej. Pzdr.
    • Gość: Krzysiek Re: Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze IP: *.acn.waw.pl 12.03.02, 10:41
      Jeżeli to AMMOUDARA k. HERAKLIONU to trafiłeś naprawde bardzo dobrze. Byłem tam
      rok temu i byłem zadowolony.
      ja korzystałem tam z wypożyczalni na ulicy MITSOTAKI 2 Biuro podróży INTERLINE
      Rezerwacja:tel:(081)823423 AMMOUDARA k. HERAKLIONU!!!
      • Gość: mariusz Re: Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze IP: 195.205.44.* 12.03.02, 10:55
        co wypozyczyles i ile cie to kosztowalo?
        • Gość: Regis Re: Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 13:35
          Popieram pytanie Mariusza.
          :-)
          Wlasnie Kszysiek ,bardzo chetnie rowniez dowiedzialbym sie czegos wiecej o tej
          wypozyczalni i nie tylko. Pzdr
    • Gość: KASIA Re: Czy sa wypozyczalnie samochodow w Ammoudarze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 16:30
      PEWNIE DUZO CI NIE POMOGĘ , ALE WIEM , ŻE W AMOUDARZE SĄ MAŁE WYPOŻYCZALNIE
      SAMOCHOPDÓW Z PEWNOŚCI , ALE WIEM TEŻ , ŻE NAJBLIZSZ WYPOZYCZALNIA AVIS-U JEST
      W HERAKLIONIE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka