Gość: e.ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 13:19 interesują mnie najnowsze informacje, tzn. oddali go już do użytku czy jeszcze nie i ewentualnie wrażenia ogólne, jesli już ktoś zdążył być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 03.02.10, 10:23 mam zarezerwowany wyjazd na sierpień i też bardzo jestem zainteresowana informacjami jak tam jest i czy jest już ukończony hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 14:36 W zeszłym roku miałam rezerwację do tego hotelu i nie był jeszcze skończony. Zostaliśmy przekwaterowani do Miraluna Kiotari Bay. Myślę, że wyszlismy na tym dobrze, ponieważ Miarluna Garden jest to mały hotelik na terenie kompleksu Kiotari Bay 9cała infrastruktura należy do Kiotari Bay), jest stosunkowo daleko od morza, restauracji, blisko drogi. W zamian dostaliśmy całkiem niezłe pokoje i wrócilismy b. zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 15:44 Co to znaczy że daleko od morza i restauracji? Dla jednych 20 metrów to kawał drogi...W opisie katalogowym Grecosa było chyba że 300 metrów (do plaży), dla mnie to nie odległość... jak daleko jest Miraluna Garden od Miraluna Kiotari Bay - bo rozumiem że to jeden kompleks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jj Re: miraluna garden -rodos IP: *.net.stream.pl 09.02.10, 15:42 Ktory hotel jest daleko od morza a blisko drogi. jak oceniasz infrastrukturę i czy odległośc między tymi hotelami jest znacząca.Czy zajęcia dla dzieci sa dobrze zorganizowane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 09.02.10, 19:11 miraluna garden jest daleko od morza? tzn jak daleko ile sie idzie? jaka tam jest atmosfera, jest co robić? czy kompleks obo jest dobrze wyposażony? tzn boiska, baseny, aminacje? Można tam miło spędzicczas czy raczej nudy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 11:26 No ok, daleko to pojecie względne, żeby zobrazować całość kompleksu to wygląda to mniej więcej w ten sposób że Kiotari Bay to nie jest jeden duzy hotel tylko wiele budynków połozonych na dosyć dużym terenie. Mozecie poszukac na Google maps (widok satelit.), a Miraluna Garden jest wielkości małego biurowca przy drodze (przede wszystkim nie był skończony i podejrzewam, ze jak widziałam jak Grecy buduję to jeszcze nie będzie, więc raczej nastaw się na pobyt w KB) od Miraluna Garden trzeba podejść do najbliższych basenów ok. 4-5 minut, przy pozostałych budynkach są trochę bliżej baseny, do morza myslę że ok. 10 minut od MG, restauracji jest kilka, przy czym jedna gdzie je się główne posiłki i 2-3 snack bary, animacje są dla dzieci i dla dorosłych niestety nie było w jęz. polskim w zeszłym roku. Jak chcesz coś więcej poszukaj wątku z zeszłego roku, pisałam duzo na temat mojego pobytu w tym hotelu. To wszystko co piszę, piszę o Kiotari Bay! Bo MG nie ma swojej infrastruktury. I uwaga jest to hotel nastawiony głównie na rodziny z dziećmi, sama byłam z 12 - latkiem i niespełna 2 letnia córką i nikomu nie nudziło się. Do najbliższego sklepu dosyć daleko, do miasteczka też i w upale nie zaszliśmy do miasteczka ale podobno nie było tam nic ciekawego (można podjechać autobusem). Na terenie hotelu jest wypozyczalnia samochodów (tańsza niż poleca rezydent z pełnym ubezpieczeniem), bez problemów dogadalismy się po angielsku, więc zjeździlismy całą wyspę (warto!!)w trzy dni, tez to była jakaś odskocznia od all inc. Życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.02.10, 14:35 a twój 12 letni syn sienei nudził? jest cosdla takich większych dzieci? ja teżjade z synem 14 letnim i zastanawaim sie nad zajęciami , pisało ze jest boisko do koszykówki czy to prawda? w coś tam można grać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 15:27 Dzieki za info. Ciekawa jestem czy skończą czy nie...najwyżej wylądujemy w Miraluna Kiotari, z tego co piszesz tragedii nie będzie a wręcz lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.10, 10:45 Syn nie nudził się, poznalismy fajna rodzinkę Polaków z synem w podobnym wieku i chłopcy mieli swoje "klimaty", pozyczali kije do mini golfa, boiska nie mogę sobie przypomnieć, mieli gierki typu "psp", szachy z tatą itp + wycieczki krajoznawcze i oczywiście morze, basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 12.02.10, 11:41 dzięki za info, jak masz jeszcze jakieś informacje mogące umilić wyjazd to napisz, co polecasz? co odradzasz? bardzo było gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.10, 10:55 Przede wszystkim polecam nie narzekać, że... tylko zabrać dobry humor, zapomnieć o codziennych problemach i cieszyć się słoncem :)) A tak poważnie warto wynając samochód - mozna u rezydenta (drożej ale po polsku) lub w wypozyczalni na ter. hotelu - można porozumieć się po angielsku, grecku i chyba jeszcze niemiecku i fracusku. My skorzystaliśmy z hotelowej wypozyczalni - warunki wypozyczenia takie same jak u rezydenta czyli wszystkie ubezpieczenia + fotelik dla dziecka gratis a taniej ok. 15 -20 euro. Jeżeli chodzi o zwiedzanie to jest sprawa indywidualna, my wolimy zobaczyc ciekawe widoki (a tych na Rodos nie brakuje) Warto kupic przewodnik o Rodos i tam jest wszystko opisane. Mogę podpowiedzieć, że podzielilismy sobie wyspę na pół - pierwszego dnia jechalismy na wschód - Prasonissi, Emopna, Siana (obiad) po drodze ruiny i powrót górami przez środek wyspy. Następnego dnia jechalismy do Lindos, zatokę A. Quinna, stolica Rodos (obiad) i powrót drugą strona, polecam ruiny w Kamiros, przystań rybacką w Kamiros i powrót górami przez środek wyspy. Trzeci dzień postanowilismy poplazować na Prasonissi i stamtąd prosto pojechalismy w góry, gdzie dojechalismy do maleńkiej wioski (ok. 30 osób), zobaczylismy parę maleńkich cerkiewk i zjechalismy pętlą do Kiotari. Szczegółów nie piszę, bo nie pamietam niektórych nazw, a przewodnik pozyczyłam i wyparował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 15.02.10, 11:12 dzięki, humor i pozytywne nastawienei zabiorę napewno mam nadziejęze bedzie super, jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:24 Gabi, a jaki, orientacyjnie oczywiście, koszt wynajęcia samochodu?I jeszcze słówko o drogach, proszę - tych w górach oczywiście - bardzo się trzeba natrudzić? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 13:02 Samochód Fiat Panda 85-100 euro na 3 dni, lepsze marki troche drożej ponad stówkę. Drogi dosyć kręte, wąskie, ale jest mały ruch w górach, jedna trafiła nam się bez nawierzchni asfaltowej, trochę kamienista - ok. 30 km, ale generalnie bez większych emocji no poza widokami oczywiście. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 15:02 Dzięki. Kilka dni temu dostałam info z biura (GRECOS) że hotel ma być oddany do użytku 1 maja. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: miraluna garden -rodos 15.03.10, 16:34 Bylam w hotelu Miraluna Kiotari Bay na przelomie wrzesnia i pazdziernika 2009 wiec calkiem niedawno.Caly ten budynek,co ma sie nazywac wlasnie miraluna garden,byl oddalony od calego kompleksu jakies 300 metrow.Nie wiem w jakim stanie jest teraz,ale wtedy to byl stan surowy zamkniety czyli okna wstawione i dach....reszta w powijakach i jakos przez te 2 tyg nie widzialam tam ani jednego robotnika:-))).Teren wokol w ogole nie zagospodarowany...Ale miejmy nadzieje,ze wszystko im sie uda zrobic:-)))Ja osobiscie polecam doplacic do pokoju z prywatnym basenem (mielismy apartament pietrowy na samej gorze kompleksu z wielkim basenem i widokiem na morze....genialnie bylo).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 11:35 o to ciekawe co piszesz, cóż Grecja... Dopłacaliście na miejscu? No i oczywiście ile?I czy to by pokój w Miraluna Kiotari BAy czy Village - bo podobo jest w kompleksie jakaś część luksusowa,o ile sie nie mylę -nazywa się właśnie Village? Ostatnie - jechaliscie (w sensie wykupienia wyjazdu) do Miraluna Garden czy Kiotari Bay? Sorki za grad pytań.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 16.03.10, 13:49 Jedzie ktos do Miraluna Garden od 2 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 09:03 my wcześniej - początek czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: miraluna garden -rodos 17.03.10, 11:56 Bylismy z Eximem i oni nie maja mozliwosci doplaty do takich pokoi na miejscu wiec z tego co pamietam to byla chyba miraluna kiotari bay 4* a na miejscu doplacilismy chyba do miraluna village 5*.Wiem,ze kobitka w recepcji powiedziala,ze nia ma juz lepszych i wiekszych apartamentow.Na dole mielismy duza lazienke z wanna,pokoj duuuzym lozkiem,2 szafami,toalaetka,stol z krzeslami,lodowka i Tv,a na gorze na antresoli ogromne lozko.Po za tym wyjscie na ogromny taras z najwiekszym z prywatnych basenow (byl na dwa pokoje ale przez 2 tyg nikogo nie zakwaterowali w tym drugim zreszta gdyby nawet to i tak nik by nikomu nie przeszkadzal).Doplacalismy ok 40 (chyba 38)EUR za dobe wiec na dwa tyg wyszlo ok 500 EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: miraluna garden -rodos 17.03.10, 11:57 Cos sie chyba zakrecilam w tym pierwszym zdaniu,ale chodzilo o to,ze exim nie ma mozliwosci doplaty w PL,zalatwilismy to w hotelu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 10:04 uff! cena dopłaty jak dla mnie powalająca, ale dzięki wielkie za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 10.05.10, 12:10 Mam pytania, jaka jest plaża? czy koniecznę są buty? kamyczki sąostre? proszę o szybką odpowiedź jedziemy w czerwcu i nie wiem czy kupić buty do wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 10.05.10, 13:40 Buty niezbędne, można kupić w sklepiku hotelowym za 7-8 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.05.10, 08:12 a można leżećna kocu czy tylko na leżakach? buty są niezbędne do chodzenia po plaży czy potrzebne w wodzie? prosze napisz więcej jak wygląda plaza pierwszy raz jade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 11.05.10, 08:23 Plaża to same kamienie więc jak ktoś jest twardzielem to może i na ręczniku da radę. W wodzie też kamienie. Byłam w ubiegłym roku w Kiotari Bay i sam hotel polecam, plaża jest natomiast w mojej ocenie najsłabszym elementem. My jeździliśmy na Tsampikę. Polecem rower wodny widok z morza na hotel bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:13 Baseny przynajmniej rekompensują tą słabą plaże przy hotelu? Jadę 31 maja, do Miraluna Garden -jak otworzą... A że Grecja...(swój urok ma) wiec mogę się znaleźć w Miraluna Kiotari Bay... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.05.10, 11:21 my końcem czerwca, czyli odradzasz plażę? szkoda drogie są leżaki na plazy? Coś trzeba zabrać ze sobą oprócz butów do wody? dobre nastawienie zabierzemy na 100% ale moze cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 11.05.10, 12:11 Baseny OK. Taka drobna uwaga, w hotelowej wyporzyczalni samochodów autko trzeba było rezerwować z 2 dniowym wyprzedzeniem, a byliśmy pod koniec maja więc przed sezonem. W dodatku nie można było brać na wieczór a tylko od rana tj.9 więc trochę lipa. Korzystaliśmy z wyporzyczalni w Kiotari ok. 2 km od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2010 Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.05.10, 14:39 możesz napicaćcoświecej o plaży jaka szeroka? czy głęboko czy zejscie do morza łągodne, jak dostawaliscie sie do tej drugiej plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.05.10, 12:36 jak wrócisz napisz czy miraluna garden już działa? Jaka atmosfera i cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111111 Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 11.05.10, 14:37 Mam pytanie czy zejście do morza z plaży jest łągodne? czy jest głęboko? można popływaćbezpiecznie np na materacu? pytam bo nie umię za dobrze pływać i trochę sie obawiam a też wybieramy sie w to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 11.05.10, 14:53 Zejście do morza łagodne,jednakowoż kamienie są śliskie i nieprzyjemne. Pływaliśmy tylko rowerem wodnym, na typowe plażowanie jeździliśmy autkiem na Tsampikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11111 Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 11.05.10, 16:13 a daleko ta plaza? czyli w okolicy nie można się normalnie poplażowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 21:29 odezwę się na pewno z jakąś relacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 12.05.10, 13:57 wybieram sie w sierpniu do tego hotelu jak powstanie hihihi, ale mam pytania odnośnie plaży proszężeby ktoś napisał czy nadaje sie w ogóle do pływania , w jakiej cenie są leżaki, czy jest problem z wynajęciem ich, czy leżaki przy basenach też są płątne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 12.05.10, 14:22 Plaża do pływania nie nadaje sie wogóle (przez te kamienie oczywiście) natomiast w morzu i owszem ludzie pływali. Na plaży leżaki pewnie płatne, ale nie wiem ile bo nie korzystaliśmy. Przy basanach bezpłatne i dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 26.05.10, 08:48 mam prośbę do e.ta jak bedziesz w hotelu zobacz czy jest boisko do koszykówki, jak to wygląda w ofercie jest napisane ze przy hotelu jest ale chciałabym wiedzieć więcej , jakbyś mogłą zobaczyć. Zyczę udanego pobytu i czekam na informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:00 napiszę, napiszę - pozdrawiam serdecznie i zaraz zaczynam się pakować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:44 witam, wróciłam (jest mi cały czas zimno :)), piszę. Hotel oczywiście nie skończony ( i całe szczęście) więc wylądowaliśmy w Miraluna Kiotari Bay - nie będę się rozwodzić na temat tego hotelu, bo jest tego dużo - ogólnie hotel duży, całkiem ładny, fajne baseny, dobre jedzenie, dostalismy pokój rodzinny z widokiem na morez, nasi znajomi pokój z prywatnym basenem - nie ma się do czego przyczepić, jesteśmy zadowoleni. A teraz ... Miraluna Garden, hotel widmo.Nie wiem dlaczego ale ja byłam przekonana, że ten cały Garden to jest najdalej wysunięty (względem restauracji, basenów i ogólnie jakiejś infrastruktury)nowo powstały budynek w kompleksie. Albo przynajmniej zaraz obok tego całego kompleksu - po prostu sąsiedni hotel (gdzieś słyszałam nazwę hotel siostrzany). Jednak po obejściu całego Miraluna Kiotari nie znaleźliśmy ze znajomymi nic co by pasowało do zdjęć (a raczej jednej wizualizacji) z katalogu Grecosa. Ale, w końcu, pewnego dnia, jak zawsze pięknego i słonecznego, podczas dłuższego spaceru, się Miraluna Garden jednak zmaterializował. Niewielki budynek z mikrusim "ogródkiem" i to raczej dopiero w planie i maleńkim basenikiem - tzn. teraz jeszcze betonową dziurą bez wody- oddzielony od Miraluna Kiotari sąsiednim hotelem, czyli wędrówki byłyby długie. Na razie nie wygląda żeby ktoś go kończył - nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, sprzedają tańszy kwaterują w droższym... Tak jak ktoś już to pisał chyba mieszkają w nim animatorzy z Miraluna Kiotari, bo się tam kręcili.Widok na wyschnięte koryto rzeki z pięter z dołu na zaśmiecone pole z pasącymi się kozami. Złość byłaby tym większa, że między Miraluna Gardena a Miraluna Kiotari stoi naprawdę super hotel - nazwy nie pomnę w tej chwili - prze którego teren oczywiście nie ma żadnego przejścia więc trzeba by było sporo nadrabiać albo od strony plaży , albo drogi. Ogólnie Rodos piękna, mieliśmy jeden dzień zachmurzony, woda w morzu przy hotelu dla mnie zimna, nie umiem ocenić w stopniach, we wszystkich zatokach natomiast ciepła jak zupa. Plaża do kąpieli dla dzieci nie nadaje się - szybko robi się głęboko i bardzo (bardzo!) kamieniście- ale baseny dla dzieciaków za to świetne. Jak ktoś ma pytania - służę, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:49 zapomniałam o jednym - ktoś pytał o boisko - jest chyba nawet kilka różnych ale poza kompleksem, naprzeciwko głównej bramy, do użytku oczywiście bezpłatnie ale szczerze to nie wyobrażam sobie w tej temperaturze :) my wyjeżdżaliśmy o 3 w nocy i było 27 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 21.06.10, 11:59 A czy w tym Garden trwają jakieś prace budowlane? Jest szansa zę do sierpnia go nie oddadzą? Biuro Grecos powiedizało mi ze jest na końcowym etapie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 21.06.10, 12:01 e.ta a plaża jest gdzieśw pobliżu przyjazna do pływania? czy trzeba jechać samochodem? Są jakieś miejsca gdzie mozna dojśc pieszo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 15:27 nie sądzę żeby go skończyli - bo nic zupełnie nic się tam nie dzieje, tzn w sensie budowlano-wykończeniowym. Zero jakiś robotników , teren ogrodzony dziurawą siatką- jak ja wyjeżdżałam (31 maja) to w Grecosie mi powiedzieli (tzn. gdzieś tydzień przed wyjazdem)że "hotel jest w fazie wykończeń i ze nie maja informacji o żadnych zmianach", ale tak było to jakoś mętnie tłumaczone że ja założyłam że jest nie skończony i tak było. Ze dwadzieścia minut spacerku lokalną drogą w stronę Lindos jest dosyć ładna plaża piaskowa w zatoczce - tam woda była cieplutka. Na spacer można jeszcze ewentualnie do Kiotari, ale szczerze mówiąc oprócz kilku sklepów nic tam nie ma. Chociaż po drodze w na pół wyschnietej rzeczce można zobaczyć żółwie i to całkiem spore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 22.06.10, 06:57 E.ta a woda jest głeboka tzn od razu do pasa czy np 2 metry? Jak dojechaliście to sięokazało ze jesteście zakwaterowani do innego hotelu czy na lotnisku było jużwiadomo? Na jakich wycieczkach byliście ? co warto zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 13:43 woda... około 2 m od brzegu po szyję (mam 1,65 wzrostu) i wejść bez butów baaaardzo trudno, a potem bardzo szybko głęboko. O zmianie hotelu dowiedzieliśmy się już na lotnisku, człowiek kierujący do autokarów nam powiedział i dostaliśmy też informację w kopercie. A propo zwiedzania... my wynajeliśmy samochód i w 3 dni objechaliśmy całą wyspę, - Prassonisi, Lachania, Embonas, Archangelos, Przylądek Furni, Rodos, Lindos i większość plaży na zachodnim wybrzeżu - przylądek Ladiko, Tsambika. To oczywiście tylko hasła, ale zatrzymywaliśmy się tam gdzie nam się podobał widok itd. Polecam wynajęcie samochodu bo wyspa jest mała i w zasadzie z każdego miejsca na wyspie jesteś w stanie wrócić do hotelu w godzinę. W hotelowej wypożyczalni (naprzeciwko recepcji) wynajęcie fiata Pandy na trzy dni kosztowało 80 eur, ale w Kiotari widziałam nawet za 65. Benzyna niestety cholernie droga 1,5 eur/1 litr. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 23.06.10, 12:03 E.ta bardzo dziękujemy za informacje. Napisz nam proszę czy według Twoich wizji lokalnych jest realna szansa na oddanie tego hotelu dla gości do 9 sierpnia? Czy ba plaży są kamienie czy tylko w wodzie? Jest jakaś szansa aby malutki dzidziuś usiadł na plaży np na ręczniku? Jakie są ceny leżaków na plaży? a jak daleko od hotelu jest do Kriotari np. spacerkiem? Z góry dziękujemy za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miraluna garden -rodos IP: *.bialnet.com.pl 23.06.10, 12:22 A dlaczego zależy wam tak na Garden skoro Kiotari Bay jest lepsze. Kamienie są wszędzie i siedzieć można ewentualnie na skrawku suchej trawy przy płocie ale to dość daleko od linii morza.Do Kiotari drogą nadmorską, bo szosą niezabardzo, ok 20min na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 23.06.10, 13:21 E.ta teraz to nam nie zależy na Garden tylko na tym zeby go nie oddali. Szkoda ze Grecos nei powie otwarcie ze nie oddadzą hotelu i sprawa jasna a nie nerwy ( zwłąszcza że w tym Garden bedzie nie ciekawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 14:58 Gosia i Kokosia - ten Gość powyżej to nie ja. A teraz moje zdanie chociaż podobne. Myślę że Gardena nie oddadzą - nigdy nie było tam żadnego robotnika i nic się nie działo ani w środku ani na zewnątrz - zresztą tego wam życzę, bo komfort nieporównywalny. Plaża - miejscami jest gruby piach - moje dziecko użytkowało różne łopatki i grabki i było zadowolone. Generalnie im bliżej wody to kamulce większe (ale bez przesady), w wodzie tez kamienie. Kiotari rzeczywiście 20 , 25 min spacerem. Leżaków nie braliśmy nigdy - nie znam ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 23.06.10, 15:14 E.ta bardzo dziękujemy za informacje. Teraz tak jak napisała Gosia to nam zależy zeby MG nie oddali. Niestety nikt nam tego w Grecosie nie potwierdzi. E.ta czyli uwazasz że z dzieckim można jakoś przetrwać na tej plaży? A napisz nam jeszcze czy z tego co widziałaś to MG jest urządzony w środku np. jakieś firanki w oknach itp? A ile spacerkiem trzeba iść z MG do MKB? Jak duza to jest odległość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 16:00 Kokosia, myślę że z dzieciaczkiem na plaży będziesz zmuszona brać leżaki, a w zasadzie parasol - bo słońce pali okrutnie. My chodziliśmy na plażę raczej późnym popołudniem lub wieczorem i wtedy moja córka grzebała w piachu i bawiła się kamieniami , które też były atrakcją. "Urządzenie" MG wygląda tak że w jakimś dużym przeszklonym pomieszczeniu na parterze była zwalona na jeden stos kupa mebli - krzeseł, stołów i różnych takich. Środka pokoi niestety nie widać z ulicy. Brama wjazdowa była zagrodzona siatką, zresztą całe ogrodzenie to były krzywe słupki z rozciągniętą siatką. W budynku działa jakaś wypożyczalnia samochodów. Ogólnie nastrój jakiś taki zakurzony, jakby nikt tego nie ruszał od dawna. Odległość (od strony morza) to jakieś 200, 300 m - do wejścia na teren kompleksu MKB, zaznaczam że do basenów, czy restauracji jeszcze dalej.Trzeba obejść hotel który stoi między MG a MKB. Sama jestem ciekawa czy coś tam się ruszy - odezwij się proszę po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 23.06.10, 16:23 E.ta bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 23.06.10, 19:17 Ja teżbardzo dziękuję. Musimy czekać i tyle , oby nie wybudowali i będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 21:25 Bardzo proszę. Udanych wakacji. Jednego możecie być pewne - Rodos jest piękna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 24.06.10, 20:37 Mam pytanie do e.ta czy są animacje dla dzieci? jak tak to w polskim języku czy po angielsku? Jest bankomat gdzieś niedaleko? Jak daleko jest do Rodos? Byliście na jakis wycieczkach organizowanych w hotelu czy sami zwiedzaliscie samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.ta Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 09:05 Iza, chociaż teoretycznie hotel oznaczony w katalogu jako " z polską animacją" to ja żadnego animatora z Polski nie zdołałam wypatrzeć - ale to może kwestia terminu, może później się coś rozkręci. Dla dzieci - w ciągu dnia - po włosku i niemiecku, wieczorem mini disco. Raz leciał też w wieczornym kinie "Madagaskar", niestety po niemiecku... brr... Ogólnie animacje wieczorne - te niby dla dorosłych .... PORAŻKA - naprawdę tragedia, nie byliśmy w stanie przetrzymać początkowych minut, chociaż twardo kilka razy była próba. Z bankomatem była śmieszna historia, bo pierwszy tydzień stał przy bramie głównej i to było bardzo wygodne, ale pewnego dnia przyjechała ciężarówka i zwinęła całą budkę - informacja z recepcji - już nie ma, zlikwidowany. Najbliższy był w Kiotari. Zwiedzaliśmy samochodem, raz byliśmy na zorganizowanej - w Lindos - bo mieliśmy ją za darmo z first minute - potraktowaliśmy ją jako darmowy transport do Lindos. Generalnie polecam samochód - bez porównania do zorganizowanych wycieczek jakościowo i cenowo. Do Rodos samochodem ok 60 km - jakieś 40, 50 minut - bo droga częściowo w remoncie.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.06.10, 16:00 zaproponowali nam inny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 29.06.10, 18:24 witaj Gosia, nam tez zaproponowali inny hotel Primasol Sunrise albo zwrot kasy. Jedziecie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.06.10, 20:47 chyba tak bo plaża lepsza- piasek , woda ponoc kryształ a do Lindos blizej i jako baza wypadowa chyba lepiej( do Rodos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: miraluna garden -rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 13:37 witam, właśnie wróciłem po dwóch tygodniach spędzonych w hotelu Primasol Sunrise (miałem wykupione wakacje w Miraluna Garden), i jak macie tylko mozliwość to nie wahajcie sie, hotle rewelacje pod kazdym wzgledem pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: miraluna garden -rodos IP: 91.208.72.* 06.07.10, 13:46 napisz coś więcej, ja juz potwierdział zmianę Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 13.07.10, 13:02 Witam, My również jedziemy do Primasol. Napisz nam proszę coś na temat pokoji. W Miralunie mieliśmy mieć pokój rodzinny (składający się z dwóch pokoi) a tu mamy mieć dostawki. Trochę mnie to przeraza, bo jedziemy w 5 osób a tu są wg Grecosa pokoje osobowe z ewentulnymi dostawkami. Napisz jak duże są pokoje. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: miraluna garden -rodos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.10, 20:18 Witam, mieszkałem w dobudowanej, nowej częsci hotelu, która była dopiero doposazana, pokoje były bardzo duże z bardzo duzym podwójnym łóżkiem i dodatkowym jednoosobowym, znajomi byli w głównym budynku i tam były pokoje troszkę mniejsze z trzema jednoosobowymi łóżkami. Pokoi rodzinnych niestety nie widziałem. Co do innych szczegółów to jedzenia bardzo duzo na wszystkie posiłki, bardzo smaczne i nawet po 2 tygodniach nie czułem "niesmaku" :-). Basen w sam raz, woda bardzo ciepła. W morzu już niestety woda trochę zimniejsza ale generalnie bardzo przyjemnie. szystko bardzo blisko. W hotelu bardzo czysto, a pokoje sprzątane codziennie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kokosia10 Re: miraluna garden -rodos 14.07.10, 21:42 Bardzo dziękuje za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania111 Re: miraluna garden -rodos IP: *.play-internet.pl 27.03.11, 23:08 Witam, mam pytanko a może ktoś w tym roku wybiera się do hotelu Miraluna Gareden na Rodos? Podobnież będzie już w tym sezonie otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: miraluna garden -rodos IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 23:24 moze ktos jeszcze sie wybiera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: miraluna garden -rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.11, 20:31 Z rodzinka wybieramy sie 6 czerwca na dwa tyg. leci moze ktos z Wrocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: miraluna garden -rodos IP: *.toya.net.pl 12.05.11, 07:57 Wybieramy się w drugiej połowie czerwca. Czy coś wiadomo na temat oddania hotelu do użytku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: miraluna garden -rodos IP: *.play-internet.pl 13.05.11, 22:36 My wybieramy się 30 maja i to niby od tego dnia hotel zostanie oddany do użytku... Ciekawe jak będzie naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: miraluna garden -rodos IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 15:05 Miałam nadzieje, że jest już oddany do użytku. Też jestem ciekawa jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 03.06.11, 09:47 My wybieramy się 27 czerwca na 2 tygodnie. Dzisiaj dzwoniłam na infolinie do Grecos, pani powiedziała że jeszcze kończą bar i jadalnie, pokoje już gotowe ale kazała mi dzwonić po 13 czerwca czy się wyrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: miraluna garden -rodos IP: *.toya.net.pl 03.06.11, 15:18 Jak rozmawiałam z Panią w maju to powiedziała mi że wszystko jest jak w ofercie. Co to znaczy że pokoje są gotowe a kończą bar i jadalnię? My jedziemy 13 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: miraluna garden -rodos IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 21:33 Jasne kazdemu tak mowia a pozniej okazuje sie za dostajesz inny hotel i co zrobic jestes bez wyjscia tak jak mnie wyrolowali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrburda Re: miraluna garden -rodos 07.06.11, 21:48 co to znaczy wyrolowali, czyżby nie było w chwili obecnej otwartego hotelu Miraluna Garden a jeśli tak to czy według Ciebie są szanse na otwarcie w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: miraluna garden -rodos IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 22:17 Mielismy zarezerwowany hotel w Miralunie zapewniali ze bedzie otwrty. Na lotnisku w Grecji dostalismy tylko krotka inforacje ze hotel jest nieprzygotowany i jestesmy przeniesieni do Primasol Sunrise- niby hotelu 4 gwiazdkowe he,he... Miraluna Garden ma 3 gwiazdki ale to jednak hotel nowy, co wybudowany a Primasol hotel czysty ale stary nie zasługuje na miano 4 gwiazdek. Po za tym mieliśmy wyrażnie zaznaczone ze w Kiotari możemy korzystać z kompleksu 2 hoteli Miraluna 3 i 4 gwiazdkowego. Wiec co tu porównywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: miraluna garden -rodos IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.11, 08:52 Ja wylatuję 13 czerwca. W biurze grecos powiedziano mi, że hotel jest oddany, są już w nim zakwaterowani goście "konkurencji". Ja jestem przerażona, bo wyczytałam opine, że hotel jest bardzo daleko od Kiotari, a wyżywienie jest właśnie tam. Myślę jeszcze o usiłowaniu zmiany hotelu, ale to raczej nie wypali...jeszcze nie wyjechałam a już czuje sie koszmarnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: miraluna garden -rodos IP: *.toya.net.pl 08.06.11, 15:01 Rozmawiałam dzisiaj z Panem z Grecos i powiedział że wszystko jest ok. wyżywienie jest na miejscu w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shelley Re: miraluna garden -rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:33 w pn wrocilismy z rodos, znajomi mieli byc w miraluna garden, dostali inny hotel bo garden nie został oddany do użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 16.06.11, 19:49 Witam Wszystkich. Mamy zarezerwowane wakacje w miralunie, ale po rozmowie z konsultantem w Grecos okazuje się, że na dzień dzisiejszy : - hotel ma gotowe pokoje na przyjęcie gości oraz basen - posiłki w hotelu mają być podawane tylko w formie śniadania, pozostałe w pobliskim Kiotari Bay, tam też ma być całe all inclusive - oferta jest niezgodna z warunkami biorąc pod uwagę, że do sąsiedniego hotelu, niby drugiego w kompleksie jest kilkaset metrów Oferta i informacje z biura, patrząc na komentarze, jest tak wiarygodna jak wróżenie z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: miraluna garden -rodos IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 20:03 Witajcie , Piszę z zapytaniem czy wiecie co z tym hotelem bo wyjeżdżamy 28 czerwca , i jesteśmy trochę przerażeni. Myśleliśmy , że Hotel jest otwarty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: miraluna garden -rodos IP: *.wtvk.pl 20.06.11, 12:34 Właśnie wróciłam z Miraluna Garden,jest otwarty - zakwaterowanie, basen, śniadania na mijscu, są też napoje, ale w restauracji, nie przy basenie, restauracja dwa piętra w górę, ale można podejść co jakiś czas. Reszta all w kiotari bay - ok 400 m, wieczorem można się przejść ale w upale strasznie i pod górkę, z dzieciakami może być marudzenie, można zamówić melexa do podwózki, ale trzeba się naczekać i jak jest więcej chętnych to robi się problem. Jedna rzecz, której nie rozumiem to robienie tajemnicy wokół tego hotelu, to co zastaliśmy my za chwilę może być nieaktualne bo np. otworzą "stołówkę" choć myślę, że ciężko byłoby tam podać lunch czy kolację...na wszelkie pytania chętnie odpowiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 22.06.11, 19:54 Witaj, wybieramy się z rodziną do miraluny 27 czerwca z firmy Grecos. Ten hotel to jedna wielka niewiadoma. Co innego jest w ofercie, co innego mówi informacja biura podróży. Jedyne zdjęcia hotelu to komputerowe wizualizacje. Jeżeli możesz to napisz coś o standardzie hotelu, wyżywieniu, pokojach, obsłudze, co hotel proponuje, jaka jest odległość do plaży i sama plaża?Czy w Kiotari obsługa robi jakieś problemy? Na co uważać? Generalnie jestem ciekawy wszystkiego . Jeżeli dysponujesz jakimiś fotkami hotelu i jego okolicy to również będę wdzięczny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesztof Re: miraluna garden -rodos IP: 78.157.190.* 22.06.11, 21:56 dołanczam sie do prośby.też lece 27.6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asma Re: miraluna garden -rodos IP: 79.139.99.* 21.07.11, 15:18 Czy były komary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 22.07.11, 12:38 Byliśmy z rodziną w tym hotelu, mogę go z pełnym przekonaniem polecić. Hotel oddalony od głównych budynków miraluna kiotari o jakieś 500 metrów. Sam budynek jest nowy i przyzwoicie wykończony. Za hotelem trzy średnie baseny. Nie ma tłoku. Generalnie udane wakacje. Komary są. Warto zabrać jakaś chemię z polski. Na miejscu jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asma Re: miraluna garden -rodos IP: 79.139.99.* 22.07.11, 14:46 a czy jest na miejscu bankomat czy lepiej wziac wiecej gotowki? gdzie najlepiej wypozyczyc samochod? a to prawda ze w miralunie garden w restauracji mozna zjesc tylko sniadania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 23.07.11, 10:18 Nie zwracałem uwagi na bankomaty w Kiotari, pewnie są. Jest ich dużo w w Rodos. Z uwagi na spreed walutowy mojego banku uznałem że zabranie gotówki jest lepszym rozwiązaniem. Warto wypożyczyć samochód, wyspa jest piękna, a zarówno taksówki jak i komunikacja publiczna stosunkowo droga. Małe autko można wypożyczyć na 3 dni za 90 euro. / warto wziąć większe z większym w miarę oszczędnym silnikiem - różnica wynajmie zwróci się przy tankowaniu na stacji /. Co do posiłków to faktycznie, w miralunie garden są tylko śniadania - typowe europejskie /dla śpiochów i leniuchów :)/. Ale różnorodność posiłków jest mniejsza niż w restauracji głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMAREK Re: miraluna garden -rodos IP: *.futuroexito.pl 24.07.11, 01:15 Jadę tam 08 sierpnia... Gdzie wypożyczaliście samochód. Jak było z wifi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: miraluna garden -rodos IP: *.is.net.pl 24.07.11, 12:41 Wypożyczalni jest kilka, my wypożyczyliśmy samochód k/głównej recepcji wypożyczania nazywała się "marster" czy jakoś tak :). Żadnych problemów /polecam/ Z wifi było tak że na początku pobytu było tylko płatne i drogo, ale w drugim tygodniu udostępnili dostęp free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMAREK Re: miraluna garden -rodos IP: *.futuroexito.pl 24.07.11, 14:14 Serdeczne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: miraluna garden -rodos IP: *.telpol.net.pl 25.07.11, 22:02 Wlasnie wrocilam z Miraluna Garden-nie bylo zle.to maly hotelik ok 6 min od morza.serwowane sa tam sniadania,przekaski.na terenie maly basen,spokojnie.wszelkie animacje na terenie hotelu glownego.obsuga niezbyt szybka i pracowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: miraluna garden -rodos IP: *.bazapartner.pl 15.08.11, 11:35 A jak z pokojami rodzinnymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMAREK Re: miraluna garden -rodos IP: *.futuroexito.pl 17.08.11, 09:48 W poniedziałek wróciłem z Miraluna Garden. Jedynym problemem był upał. Nigdy więcej tam w sierpniu! Morze cudowne - nie trzeba specjalnych butów. Korzystałem z WiFi - niestety tylko w lobby. Gdyby ktoś chciał korzystać tam z WiFi, to chętnie podpowiem i pomogę... Mój skype: mw1906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: miraluna garden -rodos IP: *.mtk-tv.pl 29.08.11, 23:13 TOMAREK czy mogę prosić o informację o co chodzi z tym wifi, jadę 05.09 i chciałabym korzystać z sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: miraluna garden -rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:19 W tym hotelu są właściwie same pokoje rodzinne. Dwuizbowe mieszkanka z łazienką. Generalnie 3 - 4 osobowe. My mieliśmy pokój z dużym podwójnym łóżkiem i dwoma jednoosobowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaa Re: miraluna garden -rodos IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.12, 00:14 Lecimy do tego hotelu z Gdańska 10.07 ;) na 2 tyg. Ktoś jeszcze się wybiera? Para 24-27 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś