IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:01
Witam,
znalazłem kilka wątków na tym forum o Gavdos, ale nie mogę się
dopisać bo są zarchiwiozowane.
Od dawna marzę, żeby się tam wybrać, byłem na Krecie w 2002 roku,
ale nie dałem rady i cały czas mnie to gryzie.
Być może będę na Krecie w sierpniu. Gavdos będzie więc obowiązkowe.
Mam więc kilka pytań: wiem, że mozna złapac statek z Chora Sfakion
lub Paleochory, z której mieściny lepiej? Będę wypożyczonym autem,
czy będzie je gdzie bezpiecznie zostawić? Chciałbym na Gavdos
spedzić przynajmniej dwa dni - czy zdążę zobaczyć wszystkie
malownicze zakątki? Czy jest gdzie zanocować? Będę wdzięczny za
wszelkie rady.
Pzdr
PS. Czy warto też popłynąć na Wyspę Chrissi?
Obserwuj wątek
    • barbelek Re: Gavdos 05.05.10, 22:04
      Poszperaj tutaj:
      www.gavdos-online.com/index.php?option=content&task=view&id=9 ,
      a tutaj znajdziesz ciekawe info o rejonie Sfakia skąd chyba najlepiej na Gavdos:
      www.sfakia-crete.com/sfakia-crete/sfakia-crete.html
    • Gość: Andrzej Re: Gavdos IP: *.chello.pl 05.05.10, 22:26
      Mnie ta wyspa gryzie juz 18 lat, kiedy to z chłopakami w ramach urlopu/pracowaliśmy w Atenach/ wybralismy się na Kretę i potem tak jak Ty masz zamiar popłynelismy zwiedzic tę odludną wtedy wyspę.Jednak pogoda pokrzyzowala powrót i spędziliśmy na niej prawie tydzień.Koczując na plazy/nie pamiętam nazwy/żywiliśmy się produktami z pobliskiego markeciku /zresztą jedynego/ognisko i mocna raki bylo każdej nocy a w dzień na jednym skuterku jeżdzieliśmy gdzie sie da.Wtedy na calej wyspie praktycznie oprócz kilku greków ,paru domków nic nie było,komórek też,rozbicie namiotu było niemożliwe, bo wiatr zaraz go potargał.Nie pamiętam teraz gdzie bylismy dokladnie,ale objechaliśmy ją cała chyba dwa razy.Bardzo dobrze wspominam z objazdówki ukryte zatoczki z krystaliczną wodą bez żywego ducha w oddali, oraz tą dzika plaze na której koczowaliśmy chyba 5 nocy zanim puścili tą przeklętą łajbę.Teraz po przeczytaniu twego postu ożyły wspomnienia i chciało by sie jeszcze raz pożyć jak Robinson zapomnieć o pracy ,stresie i takiej wakacyjnej przygodzie.Na koniec moja rada- jesli chcesz na Gavdos pomieszkać na plaży jak rozbitek jedż tylko z kobietą.Nas bylo niestety trzech samców.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka