Gość: kacper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:00 Czytalem w przewodniku ze sa na Krecie duze sklepy takie jak lidl, carefour. Kupowal ktos tam ???? Jakie są ceny zywności ??? i gdzie w okolicach hersonisos znajde taki sklep. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d.biel Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.home.aster.pl 11.05.10, 13:16 Lidle wyglądają dokładnie tak samo jak u nas :-) W samym Hersonissos nie ma jednak ani Lidla ani Carefour'a. Przynajmniej ja nie namierzyłam. Ale w centrum jest spory "market" z zupełnie przystępnymi cenami (sporo niższymi niż sklepy hotelowe). Myślę, że w Heraklionie najłatwiej będzie znaleźć jakiś duży sklep z dobrymi cenami, taki w którym zaopatrują się zwykli Kreteńczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Carefour , Lidl- Kreta 11.05.10, 13:23 Lidl jest na pewno w Agios Nicolaos (przy drodze do Kritsa i Lato, czyli nieco w bok od drogi przelotowej do Sitia i Ierapetra). jesli planujesz wycieczke w tamte okolice to mozna zajechac i zaopatrzyc sie np. w wode (sporo taniej niz w "greckich" marketach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.leon.com.pl 11.05.10, 16:03 Zgadzam sie z poprzednikiem,woda napoje,soki,alkohol i inny towar jest wiele tanszy.Takze jezdzilem do Lidla w Agios Nikolaos bo naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: Carefour , Lidl- Kreta 11.05.10, 16:01 Carefour jest w Matali,wprawdzie to nie okolice Hersonisos,ale może tam też dotrzesz:-) Ceny np.wody mineralnej atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Carefour , Lidl- Kreta 11.05.10, 16:33 Duży Carefiour jest w Heraklionie na granicy z Amoudarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 19:20 W Hersonissos jest duzy market, Xalkiadakis(odpowiednik Careffour'a) na głownej ulicy El. Vanizelous, największy w tej miejscowości. Lidl rowniez jest, glowną droga z Hersonissos do Heraklionu, po prawej stronie, ok. 2 km od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvvc Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 14.05.10, 21:00 ola a jakie tam ceny w tym markecie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.static.espol.com.pl 16.05.10, 16:16 napiszcie jak dokladnie dojechac do lidla w agios nikolaos bo nie moge na mapie tego znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Carefour , Lidl- Kreta 17.05.10, 13:22 Gość portalu: z napisał(a): > napiszcie jak dokladnie dojechac do lidla w agios nikolaos bo nie > moge na mapie tego znalesc. jedziesz droga glowna z Hersonissos (Stalidy, Malii) kierujac sie na Sitię. I od tej drogi musisz odbic (juz w Agios Nikolaos) w prawo gdy beda drogowskazy (ale takie turystyczne-koloru brazowego) na Panagia Kera i Lato. Zreszta reklamy i strzalki "made in Lidl" tez wtedy byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 16:57 www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20100513.index dalej w zakładkach ceny produktów, www.carrefour.gr/showfiladia.aspx?a_id=185# Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Carefour , Lidl- Kreta 16.05.10, 17:06 hm... tylko zeby w tym znalesc chociazby adresy to by trzeba grecki znac;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Carefour , Lidl- Kreta 17.05.10, 16:00 bierzesz sobie Firefoxa,instalujesz dodatek Bublefish i żaden obcy język CI nie groźny. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nie mam nic na przeciw total marketom, jesli 17.05.10, 18:46 chodzi o rzeczy takie jak w Polsce plus loalne specjalnosci - w kazdym z nich dostaniecie znacznie taniej sery - od fety po kefalotiri, jogurty - od owczych po kozie, tam wlasnie zaopatruja sie (oraz w polecanych zawsze przeze mnie sklepach kooperatywnych!) wszelkie taverny - osmiornice, krewetki, ryby mrozone itp. SOki, piwo nawet alkohol jak ouzo i retzina - tez taniej, wiec czemu nie kupowac jak sie jest blisko. Ale ostrzegam zawsze przed owocami i warzywami - jak w Polsce - pomidory z Poslki i Holandii, ogorki z Hiszpanii i Portugalii - to jest i taniej (pieprzona globalizaja:-))) ale to grzech na Krecie kupowac takie rzeczy! Paskudne. Za to warto potraktowac Lidle i Karefury jako muzea, albo wystawy i pochodzic spokojnie i poogladac, bo oddaja wspaniale lokalnosc tez: Knorr ma zupki avgolemono, przyprawy greckie i miksy, zamrazarki pelne koziego miesa i taniej jagnieciny.... rodzaje ryb - innych zupelnie:-), samych osmiornic, kalmarow, matw i innych jest pelno i to dzielonych na liczne czesci specyficzne do roznych potraw tavernianych, a to same odnoza, a to ramionka, a to korpusy:-) Jak u nas kurczaki - na 100 sposobow. Napoje - polecam sok prawdziwe truskawkowe i brzoskwiniowe Amity, wina i drinki lokalne - kto nie probowal Black Retzina, ten nic nie rozumie:-))) No i raki i ouzo i wino lokalne z beczek sprzedawane na kilogramy - mniam! Tylko uwazac i patrzec 10 razy na czesc warzyw i owocow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert64 Re: Carefour , Lidl- Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 00:35 Tesco Polska jest koło Wielkiego Hotelu Chrissi Amoudia (zachodnia część Herso. Mozna tam dostać krówki,szproty w oleju , żubrówkę , placki ziemiaczane , pierogi ruskie ,popularne,paprykaż szczeciński,a w promcji PIERDOLCA POLSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Carefour , Lidl- Kreta 17.05.10, 14:10 Oj panie Robert... narażasz się :P Ja też już się naraziłem krytykując naszego narodu umiłowanie do Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś