Dodaj do ulubionych

blue bay escape resort korfu

IP: *.elblag.vectranet.pl 18.06.10, 21:42
Witam serdecznie,
Tegoroczne wakacje mamy zamiar spędzić na Korfu w hotelu Blue bay
escape resort. Czy ktoś z forumowiczów wypoczywał w tym hotelu?
Jakich warunków mogę się spodziewać oraz czy okolice oferuja
dodatkowe atrakce a jeżeli tak to jakie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aś Re: blue bay escape resort korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 08:58
      up
      • voyager747 Re: blue bay escape resort korfu 07.03.11, 10:18
        My byliśmy we wrześniu 2009, teraz chyba hotel nazywa się już Mareblue. Dużo opinii jest na holidaychcecku, ja też dodałem swoją:
        www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Mareblue+Beach+Bradzo+fajny+hotel-ch_hb-id_2259179.html
        • Gość: Dominika Re: blue bay escape resort korfu IP: *.ap.krakow.pl 07.03.11, 11:17
          Hej! Byliśmy w sierpniu 2010 r. z dwójką dzieci ( 5 i 10 lat ) Hotel super, z przepięknym ogrodem i fajnym basenem ( choć bez szaleństw typu zjeżdżalnie) Jedzenie bardzo dobre, cały czas uzupełniane i ciepłe.Pokoje sprzątane codziennie a za euro czy dwa na poduszce piżamki układane codziennie inaczej w fantastyczne wzory:) Jeżeli chodzi o okolicę to jest największy minus, chyba że lubisz leżeć cały czas na plaży, lub przy basenie. W innym wypadku trzeba pożyczyć samochód i wtedy hulaj dusza:) Korfu jest przepiękne, zielone z cudnymi skałkami i błękitną wodą! Gdyby nie to, że lubimy co roku zwiedzać coś innego na pewno byśmy tam wrócili!
          • voyager747 Re: blue bay escape resort korfu 07.03.11, 13:56
            niedaleko przy plaży jest wypożyczalnia samochodów, my tam wypożyczaliśmy.
            • zo_h Re: blue bay escape resort korfu 07.03.11, 14:57
              Hmmm faktycznie zmieniono nazwę tego Hotelu. Spędzałem w nim wakacje w ubiegłym roku. Wypożyczalni samochodów przy plaży nie odnotowałem, być może przestała działać. Co w sumie nie dziwi, Grecy nie lubią stałości ;). Pokoje dosyć przestronne - miałem pokój 2+2 z tym że byłem tam zakwaterowany w 2 dorosłe osoby. Warto odnotować całkiem dużą łazienkę z wanną (z możliwością brania prysznica). Niestety niektóre pokoje mają balkony zagłębione w ziemi (czyli poziom sutereny). Teren hotelu całkiem zadbany, wszystkie domy połączone są z głównym budynkiem kamiennymi alejkami (w związku z tym w nocy, aby nie obudzić innych gości hałasem walizek ciągniętych po kamieniach, bagaże gości rozwożone są minibusikami). Wszystkie pokoje posiadają klimatyzację, ale niestety przez fakt przykręcenia pilota do ściany nie ma pełnej możliwości kontroli parametrów, pozostawiono jedynie możliwość jej włączenia lub wyłączenia. Osoby zaopatrzone w śrubokręt krzyżakowe odzyskają władzę nad jej parametrami.
              Jedzenie moim zdaniem jest do zaakceptowani, albo inaczej pisząc - uniwersalnie nijakie. Niestety niewiele w nim greckiego ducha i ciężko odnaleźć coś co naprawdę ruszy podniebienie. No cóż ale to chyba taki standard przy All Inc. Nie zmienia to faktu, że każdego dnia udaje się zjeść coś porządnego bez uszczerbku dla własnego zdrowia. Jednak będzie to dalekie do greckich smakołyków. Na pewno polecam delektować się nieograniczoną ilością likieru z kumquaty.
              Z basenu nie korzystałem, więc mogę jedynie wypowiadać się na temat jego wyglądu zewnętrznego. W okolicy znajdują się dwie plaże, z mniejszej położonej z prawej strony hotelu również nie korzystałem. W okresie kiedy przebywałem w tym hotelu na tej plaży był problem z wodorostami, które były wyrzucane w ilościach astronomicznych. Druga większa plaża znajduje się z lewej strony. Bardzo fajnie położona w zatoczce, niestety w większej odległości od brzegu woda bywa nieco zimna, ale daleko jej jeszcze do temperatury Bałtyku, więc nie przeszkadzało mi to codziennym pływaniu. Niestety bardzo dużym minusem jest pan zdzierca wypożyczający leżaki na plaży. Poborca datków jest nieubłagany i życzy sobie astronomiczne kwoty (o ile mnie pamięć nie myli to ok 8€ za 2 leżaki i parasol) niezależnie od tego ile czasu spędzisz na plaży. Miał również niemiły zwyczaj kończenia pracy o stosunkowo wczesnej porze. Niestety koniec jego dnia pracy równał się wykopywaniu gości z leżaków ... nic więc dziwnego że bardzo wiele osób wypinało się na jego usługi. Codziennie duża ilość leżaków świeciła pustkami, mimo tego że na plaży było stosunkowo dużo ludzi ... ja również przyłączyłem się do bojkotu usług tego pana. Może w tym roku ktoś inny będzie zarządzać tą plażą.
              Ogólnie raczej pozytywnie wspominam pobyt w tym hotelu ... aha jeszcze jeden minus, nie wiem jak było w przypadku pobytu innych osób, ale w moim przypadku wieczorami dosyć uciążliwe były komary. Jedyny sposób to zabranie ze sobą odpowiednich środków chemicznych odstraszających te owady.

Pozdrawiam

Ps.
              Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to daj znać.
    • Gość: as Re: blue bay escape resort korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 16:23
      Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      Czy hotel rzeczywiście położony jest na takim strasznym odludzi jak mi się wydaje? Da sie tam spacerkiem dotrzeć do jakichś sklepów, kafejek?
      A winko w all incl znośne?
      • voyager747 Re: blue bay escape resort korfu 07.03.11, 19:40
        Tam jest parę knajpek, ale mało. Zaraz przy hotelu są i jak się idzie na tę dalszą plażę.
        My byliśmy we wrześniu, komarów nie było, były osy przy barze i basenie. Nam się podobało w tym hotelu, to chyba był najlepszy grecki w jakim byliśmy.
        Tutaj widać dokładne położenie hotelu, zerknij na okolicę:

www.panoramio.com/photo/28574121
        można powiększać, przesuwać itp.
      • very_famous Re: blue bay escape resort korfu 08.03.11, 15:04
        Faktycznie hotel jest na odludziu. Obok hotelu jest maleńki sklep z podstawowymi artykułami ale ceny są dość wysokie. Do najbliższego miasta trzeba dojechać samochodem lub autobusem hotelowym (drogo!). W pobliżu hotelu jest wypożyczalnia samochodów jednak ceny są raczej wysokie. Cóż mają tam ewidentnie monopol za to wypożyczają samochody z pełnym ubezpieczeniem.

Zamiast wina lepiej spróbuj lokalnej kumquaty. Jest to lokalny likier z owoców kumkwaty i na całym Korfu można kupić kumkwatę w postaci likierów, dżemów, owoców kandyzowanych.
        Jedzenie hotelowe jest nijakie - ewidentnie pod Anglików i Niemców, więc wielu przysmaków greckiej kuchni nie będzie.

W samym hotelu jest mnóstwo turystów czego może nie widać na pierwszy rzut oka ponieważ na terenie jest kilkanaście niewielkich budynków a nie jeden mrówkowiec. Niestety ilości ludzi nie da się już ukryć w restauracji gdzie zawsze jest tłum. Hotel też uprzejmie prosi panów o zakładanie długich spodni do kolacji :) Z moich obserwacji wynikało, że były tylko nieliczne wyjątki, które się tą sugestią nie przejęły.
        • voyager747 Re: blue bay escape resort korfu 08.03.11, 15:17
          My wypożyczaliśmy tam samochód i cena była taka normalna raczej. Jeździliśmy często do Kassiopii, to niedaleko, miasteczko fajne.
          • Gość: ada_zie hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 10.03.11, 07:50
            Hotel zmienił nazwę i został przejęty przez sieć. Wybieram się tam na dwa tygodnie w lipcu i mam nadzieję, że ta monotonia jedzenia i spokój mnie nie wykończy ;))
            • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 10.03.11, 19:16
              Bez przesady, jak na grecki hotel, to chyba było najlepsze jedzenie jakie nam się udało trafić :)
              My zawsze jeździmy na tydzień i nie ma czasu na nudę. Spokój jest super tam :)
              • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 11.03.11, 07:13
                voyager, o wykończeniu napisałam z przekąsem ;)))
                W Grecji byłam kilka razy i jedzenie zawsze mi smakowało - wiadomo, że przez dwa tygodnie kuchnia najlepszego szefa potrafi spowszednieć - ale od czego tawerny poza hotelem...
                Planujemy trochę pojeździć autem, może rowerem (tam jest taka możliwość?), od czasu do czasu wyskoczyć do miasta.
                • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 11.03.11, 10:05
                  trzeba jeździć, bo tam przy hotelu to za bardzo nie ma nic
                  • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 11.03.11, 12:12
                    voyager, proszę napisz mi jeszcze co z tymi plażami?? czy są piaszczyste, duże, czyste?? czy łagodne jest zejście ??
                    • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 11.03.11, 14:13
                      Ta przy samym hotelu jest taka sobie, trzeba kawałek pójść na zachód i tamta jest ładniejsza.
                      Jest piasek i żwirek, zejście ok. Poszukam zdjęć, to wkleję i sobie zobaczysz.

kolumber.pl/photos/show/176066
                      kolumber.pl/photos/show/140335
                      knajpka po drodze z hotelu na plażę:
                      kolumber.pl/photos/show/140256
                      • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 11.03.11, 14:46
                        Dziękuję za zdjęcia - wygląda ciekawie :))

• zo_h Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 11.03.11, 15:46
                          W zeszłym roku ta knajpka była zamknięta. A plaża o której pisze voyager747 naprawdę całkiem fajna :). Łagodne zejście do wody, korzystało z tego sporo osób z dziećmi.
                          • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 11.03.11, 17:05
                            my też byliśmy z dzieckiem, poniżej 2 lat :)
                            • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 11.03.11, 19:04
                              jeszcze jedną fotkę znalazłem plaży:
                              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2042061,5,47,39045,Korfu,Korfu.html
                              • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 14.03.11, 13:03
                                Ta plaża jakoś mało europejska ;))
                                Brak wszechobecnych leżaków nasuwa skojarzenia z jakimś mało popularnym kąpieliskiem bałtyckim.
                                • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 14.03.11, 13:11
                                  to nie jest przy hotelu bezpośrednio, trochę leżaków tak widziałem, sporo miejscowych tam przyjeżdżało z dziećmi.
                                  • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 14.03.11, 14:00
                                    Ech, my lubimy sporo czasu na plaży spędzać więc mam mieszane uczucia...
                                    Dwa tygodnie z ruchliwym synem, który co jakiś czas potrzebuje nowych bodźców mogą być tam ciężkie ;)))
                                    • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 14.03.11, 19:07
                                      Dwa tygodnie to długo, dla mnie za długo :) Tydzień jest idealnie, najdłużej chyba byłem 11 dni, ale to w USA.
                                    • zo_h Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 15.03.11, 08:54
                                      Problem z leżakami jest nieco inny i nie wynika z tego że ich nie ma ... przeczytaj sobie mój tekst który zamieściłem wyżej, zawarłem tam fragment opisujący plażę:

forum.gazeta.pl/forum/w,203,113095220,122963899,Re_blue_bay_escape_resort_korfu.html
                                      Dwa tygodnie na Korfu są dla mnie realne, oczywiście o ile zdecydujecie się wypożyczyć samochód i trochę pojeździć. Osobiście nie wyobrażam sobie dwóch tygodni leżenia na plaży, dla mnie to wieje nudą. Nie wiem jakie plaże preferuje Twój syn, mi ta plaża przy hotelu odpowiadała ... ale to opinia z punktu widzenia 30 letniego faceta.

Pozdrawiam.

Ps. Jak chcesz to poszukam jakiś aktualnych zdjęć tej plaży.
                                      • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 15.03.11, 09:22
                                        Jasne, wszelkie zdjęcia mile widziane :)
                                        Mój syn świetnie czuł się w ubiegłym roku na piaszczystej plaży z długim łagodnym zejściem w Egipcie- małe rafy koralowe i mógł nie wychylać głowy spod wody.
                                        Tak, czytałam Twój post i faktycznie opłaty za leżaki złodziejskie ;)
                                        Leżeć przez dwa tygodnie nawet najbardziej zatwardziali plażowicze zapewne nie dadzą rady - zamierzamy wypożyczyć auto, organizować jakieś wypady do pobliskich miasteczek, może pojeździć rowerami (czy to jest możliwe??)
                                        W jakim miesiącu byłeś skoro woda zimna w morzu była??

• voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 15.03.11, 10:01
                                          Kassiopi jest blisko i całkiem faje, my tam byliśmy parę razy. Tam są plaże z kamieniami, ale za to kolor wody niesamowity:
                                          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2023570,5,25,39045,Korfu.html
                                          • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 15.03.11, 10:04
                                            samochodem czy autobusem można dojechać??
                                            • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 15.03.11, 19:25
                                              my samochodem, o autobusach nic nie wiem
                                        • zo_h Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 15.03.11, 10:59
                                          Byłem w lipcu. Oczywiście zimna woda to pojęcie względne i zależne od tego jak daleko odpłyniesz od brzegu ;). Na egipskie ciepło i rafy raczej nie licz.
                                          • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 15.03.11, 11:50
                                            Nie liczę ;)))
                                            My też w lipcu, do tej pory na pogodę na wyspach greckich nigdy nie zdarzyło mi się narzekać - mam nadzieję, że i Korfu będzie dla nas miłym wspomnieniem.
                                            Co z tymi rowerami?? Korfu jest "rowerowe"?? Czy hotel przewiduje jakiekolwiek rozrywki wieczorne czy musimy być samowystarczalni??
                                            • Gość: Dominika Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.158.216.230.pat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 20:37
                                              Co wieczór przy basenie o 21 jest disco dla dzieciaków - wspólne śpiewanie piosenek i tańce z animatorkami z klubu dziecięcego, a o 22 coś dla dorosłych - nawet fajne, ale co tydzień się powtarzające! W ciągu dnia też jakieś animacje dla dzieciaków i wspomniany klub dziecięcy - czynny 2 godziny po śniadaniu i 2 godziny po obiedzie.Jeżeli chodzi o rowery to szczerze mówiąc nie widziałam, raczej trzeba się nastawić na busa hotelowego jeżdżącego do dwóch pobliskich miasteczek i na wynajęcie samochodu. Na pewno nie będziecie się nudzić - wynajmijcie sobie też koniecznie motorówkę - wspaniałe widoki gwarantowane!
                                            • voyager747 Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach 15.03.11, 20:50
                                              tam sporo pod górkę może być :)
                                              • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 16.03.11, 09:52
                                                Zamierzam kupić Przewodnik Pascala i trochę z niego skorzystać :) ale to w dzień bo wieczory zdecydowanie w hotelu.
                                                • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 07:36
                                                  Odświeżam wątek - może ktoś niebawem leci i po powrocie podzieli się wrażeniami...
                                                  Kiedy pierwsze wyloty na Korfu??
                                                  • Gość: ojej Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 10:06
                                                    jak zwykle, musi być opinia sprzed 2 dni, bo przecież wszystko się pozmieniało, hotel przenieśli, plaża się zmieniła itp.
                                                  • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 10:25
                                                    Forum po to chyba jest.
                                                    Odgrzebałam stary wątek, kolejnego nie zakładam więc...
                                                    I mimo wszystko chętnie "poforumuję" :))
                                                  • Gość: ada_zie Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.incenti.pl 10.08.11, 13:05
                                                    Wróciłam z hotelu, gdyby ktoś miał pytania z przyjemnością odpowiem :)
                                                  • Gość: elv Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 19:17
                                                    Hej,
                                                    właśnie wyszukałam ten hotel, po pierwszym zachwycie (zdjecia) i opiniach, mam mocno mieszane uczucia... pls o wszelkie uwagi. jadę z dzieciakami wiec opienie o placu zabaw, plazach mile widziane.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: gość Re: hotel zmienił nazwę!! Mare Blue Beach IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 16:17
                                                    a to co już napisane nie wystarczy ?
                                                  • Gość: ada_zie do elv... IP: *.incenti.pl 23.08.11, 08:16
                                                    Jestem po dłuższej przerwie. Na forum faktycznie mało pochlebne opinie, my jechaliśmy niepewni tego co zastaniemy. Sam hotel bardzo ładny, zadbany i czysty ale położony na kompletnym odludziu. Do pobliskich miasteczek oddalonych o 7 km (Acharavi i Kassiopi) codziennie kursują autobusy i busy hotelowe ale to już kilkugodzinna wyprawa. Plac zabaw słaby - ale mój syn i tak nigdy nie korzysta. Za to genialni animatorzy zajmujący się dziećmi. Ubrani byli w koszulki neckermana ale chętnie i bez problemu zajmowali się wszystkimi dziećmi - organizowali zabawy na basenie i plaży. Plaże dwie, obie publiczne, jedna mniejsza ale z fajnym klimatem, piaszczyste. Jedzenie bardzo dobre, obsługa też. Bufet kolacyjny dla dzieci - nugetsy z ryb lub kurczaków.
                                                  • voyager747 Re: do elv... 23.08.11, 10:54
                                                    Ja pisałem, że jest ok
                                                  • Gość: ada_zie Re: do elv... IP: *.incenti.pl 23.08.11, 11:15
                                                    Tak, doskonale pamiętam :) Ale przyznasz, że masa komentarzy jest negatywna.
                                                  • gosiats czerwiec 2012 29.02.12, 18:37
                                                    Witam.
                                                    My w tym roku w czerwcu zawitamy do tego hotelu.Szukaliśmy ciszy i spokoju,pięknych widoków,słońca i ciepłego morza.Mam nadzieję że to wszystko tam znajdziemy :) Czy ktoś się jeszcze wybiera w to samo miejsce? My będziemy z dwójką małych dzieci 3 i 5 lat oraz z jeszcze jedną rodziną która z oszczędności wybrała pokój ruletka mam nadzieję że pokój nie będzie najgorszy bo że pewnie będzie w najbardziej oddalonym miejscu jest prawie pewne :) Byle był czysty i schludny. My bedziemy mieli pokój 2+2 więc pewnie ten z łóżkiem piętrowym.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: mwiselka5 prosze o pomoc IP: *.leon.com.pl 16.01.13, 20:21

witam wszyskich i mam pytanie jak wyglada sprawa z wydostaniem sie z hotelu autobusem czy busem ,bo czytałam opinie ze jest bardzo krucho z jazdami autobusem i bardzo sie boje ze zostaniemy odcieci od reszty swiata a jedziemy w lipcu z dzieckiem i chcielismy np.popołudniu wyskoczyc sobie gdzies na miasto.Bardzo prosze o pomoc
                                                  • zo_h Re: prosze o pomoc 17.01.13, 15:40
                                                    Niestety tak jest. Hotel jest oddalony dosyć duży kawałek od głównej drogi. Samodzielnie (bez samochodu) ciężko jest organizować sobie transport. Z tego co pamiętam to w trakcie dnia raz na jakiś czas jeździł bus do okolicznych miasteczek.
                                                  • Gość: mwiselka5 Re: prosze o pomoc IP: *.leon.com.pl 18.01.13, 10:11
                                                    dzieki za szybka odp i chce zapytac jeszcze o te osy i komary czy faktycznie jest to taki dramat i jak sie broniliscie? jedziemy z 4 latkiem i troche sie zaczełam bac.Prosze mi jeszcze powiedziec jaki jest koszt wynajecia samochodu na 1 dzien i 1 tydzien.A wracajac do jazdy tymi busikami to jest nadzieja na pojechanie sobie do miasteczka tylko ze jest mało tych busików?
                                                  • zo_h Re: prosze o pomoc 18.01.13, 10:47
                                                    Pamiętaj że piszę to z perspektywy pobytu w 2010 roku. Moje wiadomości mogą być nie do końca aktualne.

Jeśli chodzi o wypożyczenie samochodu to dokładnie nie pamiętam, musiał bym sięgnąć do mojego wakacyjnego pamiętnika (ewentualnie napisze Ci potem). Jedno co pamiętam to fakt, że tanio nie było (jeśli odniosę to do cen jakie płaciłem na innych greckich wyspach). O wypożyczalni w hotelu nawet nie warto wspominać, bo ceny tam były z kosmosu. Jedyna wypożyczalnia w okolicy znajduje się poniżej hotelu. Chyba jedyna możliwość tańszego wypożyczenia to dojechanie busem do jednego z miasteczek w okolicy, czyli Acharavi, Roda lub Sidari. Ewentualnie przemyśl możliwość zamówienia przez internet samochodu przed wyjazdem - myślę że będzie taniej.

Jeśli chodzi o osy ... no cóż są, mi generalnie one nie przeszkadzają, nie mam fobii na ich punkcie. Moja żona, która nie cierpi tych owadów też jakoś strasznie nie narzekała. Mogą być uciążliwe podczas posiłków ... o ile jesz coś słodkiego :). Zupełnie inna kwestia to komary ... niestety w okresie kiedy ja byłem wieczory należały do tych krwiopijców. Ratowałem się dostępnymi u nas w sklepach repelentami. Warto zabrać takie coś wtykane do gniazdka w pokoju. Wtedy gdy my byliśmy wieczory bywały chłodne, więc z korzystaliśmy z moją żoną z ubrań z długimi rękawami a na odsłonięte części ciała stosowaliśmy różnego rodzaju specyfiki do smarowania lub takie w sprayu. Generalnie metoda skutkowała i z wakacji wróciliśmy z dosłownie pojedynczymi śladami (chociaż widać było że niektórym osobom - szczególnie Niemcom - komary mocno dały się we znaki).

Jeśli chodzi o busiki ... widziałem je kilka razy pod hotelem (chociaż nie korzystałem z nich), czyli generalnie da się dojechać nimi do okolicznych miasteczek.

PS.

Nie stresuj się na zapas! To mają być wakacje, masz odpocząć. Weź pod uwagę jedno ... masz gwarantowaną pogodę :D. Ja bardzo mile wspominam moje wakacje na tej wyspie, chociaż jak dla mnie trochę za mało atrakcji do zwiedzania ;) ... mimo wszystko da się jednak znaleźć wiele miejsc z niesamowitymi widokami takimi jak te poniżej:

www.facebook.com/photo.php?fbid=4486788123455&set=a.4237255325291.2181009.1102716237&type=3&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka