Dodaj do ulubionych

Korfu - pogoda ...

21.06.10, 21:22
Witam,

po 2 latach pod rząd w Egipcie, nasza czujność pogodowa została uśpiona i masz
babo placek ...
Wylot 30 czerwca, a my wznosimy modły o ciepełko i słońce ...
W związku z tym pytanie dla tych, którzy wrócili właśnie z tej pięknej
aczkolwiek podobno deszczowej wyspy - czego się spodziewać po pogodzie?
Oczywiście prognozy śledzę na bieżąco ... (między modłami ...)

Pozdrawiam i wszystkim słoneczka życzę
Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna1982 Re: Korfu - pogoda ... IP: *.magma-net.pl 23.06.10, 09:10
      ja bylam od 15 czerwca do 22 czerwca.
      pogoda taka sobie. prawie ciagle chmury , goraco bylo od srody do niedzieli w
      niedziele burza a w poniedzialek juz caly dzien zimno i deszcz wtorek to
      samo.opalilam sie wiec nie bylo tak zle.
      tez sie martwilam o pogode ale nie bylo tak zle.na korfu wiecej nie pojade ze
      wzgledu na pogode. mozna trafic na calytydzien deszczu. przed nami polacy byli i
      mieli 17 stopni
    • grekan Re: Korfu - pogoda ... 23.06.10, 11:08
      Bylem 2-krotnie na Korfu/ 3tyg. i 2tyg. Sidari oraz Arillas w
      lipcu/.Tylko raz padal deszcz ok. 1h, bylo bardzo cieplo, wrecz goraco
      ale upal lagodzil cieply wiaterek.Natomiast zmienna byla temperatura
      wody, czasmi jakie prady morskie powodowaly, ze woda w danym dniu byla
      zimniejsza, np.21st., zazwyczaj 24st. w wakacje.Na pewno bedzie
      wspaniale, a jesli pojawi sie krotki deszcz, okaze sie zbawienny w
      upale.
      • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 23.06.10, 15:00
        Kurcze, czyli wszystko zależy teraz od szczęścia ..
        W pierwszej opcji była Kreta i myślę,że tutaj na początku lipca nie byłoby już
        stracha ... hmm ale rzuciłam się na promocję, no i co by tu nie mówić, miejsce
        piękne, to teraz mam ...
        Humoru nie tracę , na pewno będzie lepiej niż tu, w tej chwili, jakieś 15 stopni
        i północny wiatr ...

Dzięki za info, na pewno po powrocie napiszę pogodowo jak było :-)
        • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 23.06.10, 15:08
          Tak sobie jeszcze myślę, czy to w tym roku tak się z tą pogodą nie pokićkało? bo
          nie przypominam sobie, żeby w ubiegłych latach np. w Turcji czy Tunezji o tej
          porze padało ...
        • czyzewskaewa Re: Korfu - pogoda ... 23.06.10, 15:11
          Sprawdzałam 14-dniową prognozę pogody na Zumi i od 25.06.10 upał 30 stopni i
          niebo bezchmurne, tylko jeszcze dzisiaj miało padać. Wyjeżdżam w piątek i liczę,
          że prognozy się sprawdzą, pozdrawiam!
          • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 23.06.10, 15:34
            Jejciu ja w przyszłą środę, żeby wytrzymało to ciepełko do tego czasu ;-)

Pozdrawiam i miłego pobytu życzę :-)
            • Gość: gość Re: Korfu - pogoda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 21:47
              Wrocilismy dzisiaj . Od srody do poniedziałku było gorąco ponad 30
              stopni i bezchmuernie. Poniedziałek zmienny deszcz, słońce, deszcz
              no i wtorek niestety cały dzień deszcz. Temperatura około 24 stopni.
              • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 24.06.10, 06:35
                To można powiedzieć, że się Wam udało ;-)
                mam nadzieję, że też się wstrzelę,
                ale następnym razem będę ostrożniejsza w wydawaniu pieniędzy na wakacje ;-)
    • Gość: lubie lato Re: Korfu - pogoda ... IP: *.dhcp.bluecom.no 24.06.10, 21:44
      B. dobra strona po angielsku:

www.yr.no/place/Greece/Other/Corfu/long.html
      • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 25.06.10, 12:29
        Gość portalu: lubie lato napisał(a):

> B. dobra strona po angielsku:
        >
        > www.yr.no/place/Greece/Other/Corfu/long.html

Tej w zestawie nie miałam ;-)
        Dzięki!

• Gość: lubie lato Re: Korfu - pogoda ... IP: *.dhcp.bluecom.no 25.06.10, 12:57
          Milych wakacji !

"Lece" na Korfu za dwie godziny ;)
          • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 28.06.10, 08:43
            No niestety, prognozy nie są optymistyczne, jest ciepło, ale występują opady ...
            • Gość: d.biel Re: Korfu - pogoda ... IP: *.home.aster.pl 28.06.10, 10:24
              Gdzie Ty znajdujesz takie prognozy? Bo ja na www. zoover.pl i na
              www. wetteronline.de nic niepokojącego nie widzę. Jednego dnia
              jakieś tam chmurki i przelotny deszcz, ale temperatury w okolicy 30
              stopni. Wakacje na wyspach greckich spędzam od 5 lat i to w drugiej
              połowie czerwca i nigdy pogoda mnie zawiodła. Dlatego wydaje mi się,
              że szkoda nerwów. Zobaczysz, ze bedzie super :-)
              Pozdrawiam
              Dominika

• becik75 Re: Korfu - pogoda ... 28.06.10, 12:46
                znajduję np. tu:
                www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/30X554/kerkira.html?cityID=30X554
                i tu: www.accuweather.com/en-us/EUR/GR/GR025/Kerkyra/Details1.aspx ... :-(
                Wiesz, przelotny deszcz to ja miałam cały maj i prawie czerwiec, dlatego
                wymarzony urlop wolałabym spędzić już bez niego ;-)

Z tego co obserwuję, w ubiegłych latach nie było takich anomalii z deszczem, to
                nie jest mój pierwszy wyjazd po za Egiptem - gdzie pogoda jak w banku ;-)mam
                oczywiście na myśli pogodę w lipcu, bo wtedy zawsze podróżuję.

W każdym razie dzięki za wsparcie, na pewno napiszę po powrocie jak się sytuacja
                miała
                Pozdrawiam :-)
                • Gość: kate Re: Korfu - pogoda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 09:22
                  ja na Korfu byłam 2 lata temu - ludzie pisali na forum jakie to zimne noce, że
                  trzeba kurtki brać itp itd. Dodam że wtedy lecieliśmy w połowie sierpnia. Pogodę
                  mieliśmy 2 tygodnie przepiękna! Noce cieplutkie, woda też. Deszczu wogóle.
                  Uważam że nie trzeba martwić się tak pogodą (prognozy często są mylne). W tym
                  roku także lecimy ale 20 lipca.
                  • Gość: wiki Re: Korfu - pogoda ... IP: 212.87.11.* 08.07.10, 11:47
                    my też lecimy 20 lipca do Agios Gordios na Korfu :)
                    • Gość: kate Re: Korfu - pogoda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 15:10
                      my do Agios Ioannis:)
                      • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 08.07.10, 21:49
                        Wróciłam :-)
                        choć najchętniej zostałabym na zawsze , ale do rzeczy
                        Z pogodą w tym roku faktycznie trochę się namieszało, to znaczy, 2 dni - 2 i 3
                        lipca poranek przywitał nas ...nie wiem do konca co to było, chmury czy mgła,
                        ale masakrycznie to wyglądało, bo nawet morza nie widzieliśmy, choć było przed
                        naszym nosem...
                        Dodam, że mieszkaliśmy w Agios Gordios, a hotel znajdował się na wzniesieniu ...
                        To coś ustępowało po 13, 14 oczywiście sukcesywnie i pokazywało się błękitne
                        niebo, przy czym było cały czas ciepło, jakieś 25 st, a po ustąpieniu "chmur"
                        temperatura szybowała w górę ...
                        od 4 lipca codziennie niebo bezchmurne i temperatura ponad 30 st :-)

Woda rano rześka, po południu cieplejsza, cudownie orzeźwiała :-)

• Gość: qmka Re: Korfu - pogoda ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:05
      w tym roku prawie wszędzie pogoda niepewna. Na Kosie też bywało różnie: słońce,
      deszcz, wiatr, burza- temperatury w dzień od 23 do 39 stopni (w dniach 15-29
      czerwiec). Nie ma się co zniechęcać. Wakacje to nie tylko leżenie na plaży- w
      pochmurne dni proponuję zwiedzać, zwiedzać, zwiedzać- a na Greckich wyspach jest
      co :)
      • becik75 Re: Korfu - pogoda ... 09.07.10, 13:01
        Tak też robiliśmy, do południa kiedy u nas było zachmurzone, jechaliśmy do
        Kerkyry, a tam ... słoneczko i błękit nieba ..
        ehhh, cudne miejsca ....
        • Gość: ania Re: Korfu - pogoda ... IP: 193.138.241.* 11.07.10, 13:48
          w AGIOS GEORGIOS od 15 czerwca było różnie raz lało raz upał ogólnie lepiej niż
          nad polskim morzem zawsze było jakieś 30 stopni trochę ochłody nie
          zaszkodzi..... lecę też za rok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka