Dodaj do ulubionych

KRETA Malia Resort Club

IP: *.68.80.77.ostrow80.tnp.pl 14.03.11, 20:16
Witam. Chciałabym się zapytać czy ktoś był w tym hotelu, jakie tam są warunki, jakie jedzenie, czy są zabawy dla dzieci, czy jest fajna plaża generalnie czy hotel wart jest polecenia czy raczej nie ma sobie czym głowy zawracać? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: tapa Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.68.91.114.mielec91.tnp.pl 23.03.11, 16:52
      odświeżam
      • Gość: mika Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.11, 18:12
        27 lipca lecę razem z rodzinką do tego hotelu. Poczytałam opinie na jego temat (nie jest ich zbyt wiele) - wszystkie są pozytywne. Podobno sama Malia jest super miejscem na wypoczynek. Pewnie co do hotelu przekonam się na miejscu.
        • Gość: :) Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.11, 17:12
          My równiez lecimy 27 lipca hotel jest po generalnym remoncie, także powinno być dobrze.
          Pozdrawiam i do zobaczenia!
          Ela
          • Gość: mika Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 10:17
            Skąd wylatujecie?? My z Warszawy. Pozdrawiam i do zobaczenia!!
            • Gość: Ela Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.11, 19:27
              mika Doris.. ja niestety nie lece z Wami bo mamy wylot z Katowic. Ale spotkamy sie na miejscu:) Co tam hotel ważne żeby było dobre towarzystwo!:D ja mam sie zamiar dobrze bawić:P
              • Gość: miqa Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 13:40
                Ela masz rację - napewno będziemy się dobrze bawić!!
        • very_famous Re: KRETA Malia Resort Club 18.04.11, 21:31
          > Podobno sama Malia jest super miejscem na wypoczynek.

Jeśli nie będą przeszkadzać ci hordy pijanych i głośnych Anglików, których w sezonie w Malii jest zatrzęsienie.
      • Gość: Doris Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.ambit24.net 08.06.11, 16:12
        to jest nas już 3 ja też lecę 27 lipca z Wawy pozdrawiam Doris
    • Gość: mona Re: KRETA Malia Resort Club IP: 88.208.106.* 12.06.11, 14:27
      witam,trochę się przeraziłam czytając nowe opinie z tego hotelu my lecimy 24 sierpnia to dopiero będą już zmęczeni polakami!jak wrócicie z wakacji to proszę o opinie jak tam jest.dziękuję i życzę mimo wszystko pięknego urlopu!
      • Gość: nowa Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 13:24
        Ja lecę 22.06 i też się marwie nowymi komentarzami :(
        • Gość: haniala1 Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.lukman.pl 13.06.11, 18:06
          Malia to tragedia dla chcących odpocząć.Miasto jest dosłownie oblegane przez młodzież angielską - bardzo głośną.Na plaży sama młodzież w wieku 18-20-25 lat i głośna muzyka. Wszechobecny toples. ja i mąż oboje po 40 a dwójką dzieci w wieku 7 i 16 lat na plaży widzieliśmy dosłownie 1 małżeństwo z dzieckiem w wieku zbliżonym do naszego. W mieście jest pełno nocnych klubów, młodzież na ulicy zachowuje się bardzo głośno, oprócz tego jeżdżą po mieście na quadach, zatrzymują się na środku ulicy, krzyczą do siebie - to było w dzień, w nocy szaleją w klubach, z których wychodzą nad ranem.My na szczęście byliśmy tam tylko na 1 dniowym wypadzie, i dzięki Bogu bo jak bym tam miała być na wczasach przez tydzień lub 2 dostałabym fioła i cięzkiej nerwicy. Na moje szczęście wczasy spędzałam w klimatycznej i pięknej miejscowości w Sissi ok. 10 km od Mali.Malia to porażka , dobra dla ludzi bardzo młodych chcących imprezować i się bawić. Oprócz tego ciągnie się przy trasie do Heraklionu, jest duży ruch -autobusy, samochody i Quady . Brak kreteńskiego i greckiego klimatu. Szczerze odradzam.
      • Gość: ZAŁAMANA Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 21:13
        czy ktoś był w Maila resort i może coś pozytywnego powiedzieć o tym hotelu?
        Bardzo proszę o konkrety.
        Miejscowość jest rozrywkowa to wiadomo a hotel ma 2* czy 4* jak obsługa?wyżywienie i hotel?

Bardzo proszę o info osób które były tam w tym lub w 2010 roku

podobno jest po remoncie?
        • Gość: anulka499 Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.41.131.33.threembb.co.uk 13.06.11, 22:36
          tez slyszalam o tym ze jest tam duzo anglikow zwlaszcza w sezonie dlatgo zrezygnowalismy z tego hotelu choc bardzo mi sie podobal sam hotel no i wiadomo troszke wieksze miasto w ostatecznosci zdecydowalismy sie na poludnie Krety ale podejrzewam ze jak ktos jedzie po to zeby poimprezowac i troche odpoczac i jedzie w dobrym towarzystwie to nie ma co sie przejmowac anglikami ....
          udanego urlopu!
        • Gość: gość Re: KRETA Malia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 12:26
          Wróciłam z tego hotelu 08 czerwca 2011 i za wiele dobrego powiedzieć o nim nie mogę. Hotel ma 2,5* NIE 4* i NIE WYSTĘPUJE w opcji all inclusive (tak jak zapewnia biuro podróży). Pokoje małe, w miarę czystę. Czy on jest po remoncie? hmmm, sprawa dyskusyjna może łazienki. Wieczne kolejki do "restauracji" i baru. Okolica bardzo głośna, sami anglicy i w ogóle nie przypomina Grecji.
    • Gość: gongu Re: KRETA Malia Resort Club IP: 78.149.93.* 16.06.11, 21:07
      także dzisiaj dostałam informację iż musze dopłacic 220,66zł - dopłate paliwową czy coś takiego... < lece 6 lipca na Krete> Dzięki za informację jutro zadzwonie do biura i również poproszę o wydanie takiego pisma!
    • Gość: quinets Re: KRETA Malia Resort Club IP: 81.15.170.* 17.06.11, 11:02
      W 2010 roku przejeżdzałem przez Malie w kierunku na Ierapetra i dalej na wyspe Chrissi, zatłoczone miasto, głośno, totalny korek w drodze powrotnej identycznie . Ja bym się tam nie wybrał, ale zależy kto co lubi, najważniejsze to dobry humor.
    • jolik2 Re: KRETA Malia Resort Club 17.06.11, 21:25
      Niestety ostatnio same z negatywne opinie.
      www.odpoczne.pl/opinie/grecja/malia-resort-12692.html
      Nie wiemy na 100% czy niezadowoleni turyści złożyli oficjalną skargę do biura.
      Biuro twierdzi, że wszystko jest ok, ale ostatnio zmienili rezydenta.
      Spróbuje do nich jutro zadzwonić.
      • Gość: gosc Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.godula.net 27.06.11, 12:42
        Siema,
        dowiedzialiscie sie czegos moze? My lecimy 6-stego lipca. Tez sie troche martwimy :)
        • Gość: Michał Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 13:38
          Ja z żoną i dziećmi wylatujemy 29. czerwca o 17:20 z Katowic - na dwa tygodnie !
          Do zobaczenia ! Jak co, to piszcie do mnie: mihou@o2.pl, GG: 165055.
        • Gość: Beata Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 05:50
          Po przeczytanych opiniach bylam mocno zaniepokojona. Byłam wczoraj w biurze, gdzie wykupywalam wycieczke i Pani wykonala przy mnie pare telefonow. Czego sie dowiedziala? Skad te negatywne opinie? Powiedzieli jej, ze wlasciciel hotelu mial kilkanascie pokoi nieodremontowanych a mimo tego udostepnial je dla gosci hotelowych. Ponoc teraz te najgorsze sa wykluczone z uzytkowania. Troche mnie pocieszyla, ale licho wie ile w tym prawdy.. Czekam na wiecej opinii ludzi, ktorzy z tamtad wroca.. Ja lece 27 lipca. Jak coś to moj mail elamr@wp.pl
          • Gość: miqa Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 08:20
            hej
            Jak tam samopoczucia przed wylotem do Grecji i pobytem w Malia Resort ?? Powiem szczerze, ze coraz bardziej się denerwuję tym co tam zastanę. Lecę z rodzinką 27 lipca z W-wy. Kobitka z biura uspakajała mnie, że wszystko jest ok i by nie zwracać uwagi na złe opinie. Mam nadzieję, ze dobre towarzystwo i świetna zabawa zrekompensuje wszystko !!!!
            • Gość: Ela Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.11, 08:48
              też lecę 27 lipca ale z Katowic;) także spotkamy sie na miejscu. Po tych zlych opiniach tez bylam w biurze podrozy i mnie uspokajali. Pani powiedziala, ze te zle opinie sa spowodowane tym ze przez pierwsze turnusy byly udostepniane rowniez stare pokoje, a teraz ponoc juz tam ludzi nie kwateruja. No nic ja mam zamiar rozkoszowac sie piekna pogoda i tez mam nadzieje, ze towarzystwo dopisze. Do zobaczenia
    • Gość: gosc Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.mmpnet214.tnp.pl 14.08.11, 20:54
      odświeżam :)
      • Gość: Ela Re: KRETA Malia Resort Club IP: 78.8.136.* 14.08.11, 22:42
        :) ja już wróciłam. Było bosko.
        Złe strony to:
        - okropne jedzenie ( aquamaris ponoc spoznialo sie z przelewami i to dlatego); nawet kawa nie była dobra; ja wzięłam czajnik, swoją kawę i gorące kubki i to mnie ratowało,
        - głupawa animatorka, która nie nadaje się do tej pracy i krótko mówiąc olewała nas,
        -masa angoli szalejących na kładach w mieście, ale to tak od godziny 14, bo do tej godziny odsypiali imprezy. ( radzę wziąć korki do uszu wtedy można się spokojnie wyspać),
        -hotel jest przechodni, także przez wejście do hotelu anglicy chodzą sobie na plażę.
        Te wszystkie minusy anuluje bliskość morza, słońce i wspaniali ludzie, których poznaliśmy.
        Jedno ostrzeżenie- próbują lokować ludzi w tej starej części. Nam się to przydarzyło. Ale od razu jak zobaczyliśmy pokój poszliśmy do menadżera hotelu i bez problemu nam zamienił.
        Miłego wypoczynku!

• Gość: ana Re: KRETA Malia Resort Club IP: 148.177.129.* 22.08.11, 10:29
          Witam,
          Spędziłam tydzień w hotelu Malia Resort w czerwcu 2011. Jedyny plus to bliskość plaży (minusem jest to, że plaża jest publiczna i przez to jest bardzo głośno - właściwie przez młodych wrzeszczących Brytyjczyków).
          Minusy to:
          1.pokoje - małe, nieprzyjemnie pachnące z brzydkimi łazienkami, w których woda często jest tylko zimna.
          2. Jedzenie bardzo słabe - mało warzyw, nieduży wybór dań - często nie bardzo było co zjeść.
          Poza tym pierwszy raz w życiu spotkałam się ze specyficznym rodzajem opcji "all inclusive" - juz nawet nie mówię, że jedzenie było tylko w godzinach posilków (i często wydzielane). Dla mnie oszustwem jest nazywanie all inclusive sytuacji, kiedy napoje są podawane tylko w trakcie posików (poza godzinami posłków trzeba za nie płacić), to, że nie można nałożyć sobie 2 kawałkow ciasta itp.
          3. Animatorka - nie nadawała się do pracy i nie była nią zainteresowana, ogólnie bardziej interesowali ją ludzie pracującymi w hotelu, niż goście (widziałam ją głównie spędzającą czas przy barze).
          4. hotelu niezbyt czysto, ręczniki zmieniono nam raz.
          Ogólnie nie polecam - za tę cenę (lub z niewielka dopłatą) można znaleźć coś znacznie lepszego. Uważam , że Pani z biura podróży (Aquamarius) wprowadziła nas w błąd polecając taki hotel jako świetny.
          Pozdrawiam
        • Gość: dorota11 Re: KRETA Malia Resort Club IP: *.pl 25.08.11, 10:19
          hotel nie ma 5 gwiazdek ale ja tam spedzilam piekne wakacje!! wbrew pozorom jedzenie jest dobre! zapewne w domu macie wiecej do wyboru na obiad ;/ bylam w tym hotelu z aquamaris balam sie ze to bedzie lipa ale nie mozna narzekac:)
    • Gość: Robert Kto sie wybiera?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 10:33
      Hej wybieram sie na Krete w terminie od 31 sierpnia :) wylot z katowic jesli ktos leci albo chce sie podzielic dobra porada prosze o kontakt

GG 3376091

pzdr

Robert
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka