Dodaj do ulubionych

Aparthotel Fereniki

22.05.11, 21:15
Witam!
Zamierzam spędzić urlop w tym hotelu. Zależy mi głównie na informacjach dotyczących czystości w pokojach i czystości wody w basenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Aparthotel Fereniki IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 22:26
      Czystość wody w basenach bez zarzutu, w pokojach też ok.
      • gosiek_72 Re: Aparthotel Fereniki 23.05.11, 18:53
        Zależy na co się nastawiasz i na jak długo chcesz tam wyjechać. Ja byłam tam przez tydzień i byłam nastawiona na zwiedzanie Krety, w hotelu więc tylko w sumie spaliśmy ... bo mieszkać się tam bardzo nie dało... Nie mam chorych wymagań ale bardzo lubię czystość, a pokoje są bardzo kiepsko wykończone i sprzątane bardzo niedokładnie. Meble są jakieś stare, plastiki najtańsze a w łazience to aż nieprzyjemnie było się myć. Panie sprzątające potrafiły też nocą biegać po korytarzach i do siebie krzyczeć- raz wyjrzałam żeby zwrócić uwagę bo o 3 wszystkich obudziły. Jak dostaliśmy pokój to się okazało, że w łazience nie było nawet mydła do mycia rąk i musieliśmy kupić sami. Łazienka była wielkości mikroskopijnej a i pokoje niewielkie- jak położyliśmy walizkę, bo nie dało się jej schować w szafie, to nie było przejścia i trzeba było przeskakiwać ... :) Woda w basenach może nie była brudna w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale np. przy największym basenie cały czas czuć było "zapach" szamba, więc my zawsze chodziliśmy na plażę. Za to jedzenie naprawdę było dobre- w na świeżym powietrzu i zawsze był widok na morze- super. Zaletą hotelu jest położenie bo w pobliżu jest mnóstwo klimatycznych tawern, sklepików itp., przystanek jest też bliziutko i łatwo można podróżować komunikacją miejską jeśli ktoś jest zainteresowany. Ja staram się nie pamiętać hotelu i Kretę wspominam ogólnie wspaniale- zakochałam się po prostu. Jeśli więc chcesz tylko spać w tym hotelu a zapewniać sobie inne atrakcje samodzielnie na zewnątrz to jest to dobry wybór bo hotel jest tani. Warto jednak naprawdę wziąć pod uwagę to, że hotel jest dobry dla bardzo niewymagających gości! Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu - Kreta jest ogólnie super!
        • Gość: Piotr Re: Aparthotel Fereniki IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 20:51
          Cóż muszę trochę polemizować z wypowiedzią poprzedniczki. Co do wielkości pokoju - my byliśmy z dzieckiem i dostaliśmy do dyspozycji pokój z balkonem(piękny widok na góry/wzgórza) i podwójnym łóżkiem oraz salonik z dodatkowym łóżkiem, aneksem kuchennym(wyposażonym) lodówką, telewizorem i kanapą, do tego oczywiście łazienka - więc miejsca mieliśmy full ! Wyposażenie pokoi rzeczywiście bez luxu ale funkcjonalne - w łazienkach przydałby się remont ale nie jest źle. Co do smrodu kanalizacji nad basenem to prawda - ale nie było tak że nad basenem śmierdziało szambem (woda w basenie była czyściutka)!!! Po prostu idąc nad basen w pewnym miejscu czuło się "zapach" kanalizacji (prawdopodobnie znajdowała się tam studzienka kanalizacyjna). Co do jedzenia to rzeczywiście super - zwłaszcza możliwość konsumpcji z miłym szumem fal w tle. Trzeba dodać że plaża hotelowa jest kiepska - ale 300 -400 m na prawo za wpadającym do morza strumieniem rozciąga się piękna plaża tak więc wszystko jest ok. Ja wróciłem zadowolony - trzeba dodać że cena hotelu w pełni rekompensuje wszelkie niedociągnięcia - polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka