Dodaj do ulubionych

Kos- dobry hotel

IP: *.telpol.net.pl 23.08.11, 20:28
Kto był w ostatnim czasie na wyspie Kos i może podzielić się opinią na temat fajnego hotelu,
z góry dziękuję,
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Kos- dobry hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 21:30
      Polecam H.Korali
    • Gość: Asia Re: Kos- dobry hotel IP: *.man.poznan.pl 24.08.11, 08:33
      Polecam Hotel Club Magic Life Kos w Marmari. Super hotel przy plaży. Czysto, pyszne jedzenie 3 baseny, miła atmosfera opcja all włączając do tego rożne formy sporu: rowery, tenis, windsurfing, kajaki i inne.
      • Gość: grubalski Re: Kos- dobry hotel IP: *.home.otenet.gr 24.08.11, 10:20
        To prawda Magic to naj naj na Kosie tylko ta cena ,uf ale naprawde godny polecenia,
        Tylko czy pytasz o dobry czy bardzo dobry he he he
        bo dobrych jest kilka a bardzo dobrych bardzo bardzo mało(:(:(:
    • Gość: JJ Re: Kos- dobry hotel IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 10:49
      Ja byłam z wnukami w Mitsis Ramira Beach/ byliśmy z Grecosa?. Wszysko nam się podobało.Nie wiem jakie granice finansowe są dla Ciebie do przyjecia .
    • faraonka76 Re: Kos- dobry hotel 24.08.11, 11:04
      Dobre opinie ma Grecotel Royal Park. Leży obok Magic Life . Będe w tym hotelu od 17.09.Swoje wrażenia opiszę po powrocie .
      • agiq Re: Kos- dobry hotel 24.08.11, 14:54
        Też w Marmari- polecam Sandy Beach Hotel.
        • mybra Re: Kos- dobry hotel 24.08.11, 15:00
          ja się zdecydowałam na mitsis hotels blue domes resort & spa jae pod koniec września! mam nadzieję, że będzie ok:)
          • Gość: bozena Re: Kos- dobry hotel IP: *.telpol.net.pl 24.08.11, 16:19
            Wobec tego co czytam, pytam o raczej dobry hotel a nie o baardzo dobry,
            cztery- dobre trzy i pół gwiazdki,blisko morza,( ok 3700zl od osoby we wczesnej rezerwacji za dwa tygodnie),pozdrawiam
            • anit64 Re: Kos- dobry hotel 24.08.11, 16:55
              bylam na przelomie czerwca i lipca 2 tygodnie w hotelu Maramari Beach, solidne 4* z all przy szerokiej piaszczystej plazy porosnietej palmami z piaszczystym wejsciem do morza, bylam zadowolona chociaz mam swoje wymagania ale ten hotel polecam
          • 4269m Re: Kos- dobry hotel 24.08.11, 17:57

ja się zdecydowałam na mitsis hotels blue domes resort & spa jae pod koniec wrz
            > eśnia! mam nadzieję, że będzie ok:)

Wróciliśmy właśnie z pobytu na Kos w tym hotelu.
            Rewelacja pod każdym względem.
            • Gość: lamia68 Re: Kos- dobry hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 10:01
              Sandy Beach / Marmari z oferty Neckermann'a.
            • mybra Re: Kos- dobry hotel 25.08.11, 15:06
              możesz coś więcej napisać o mi Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa ?
              mało jest info o tym hotelu a interesuje mnie wszystko:)
              pokoje?
              plaża?
              jedzenie?
              co zobaczyć na kos?
              wynająć samochód?
              pojechać na wycieczkę do bodrum?
              w okolicy są jakieś knajpy?
              byłeś z necermanna?
              pisz jak masz jakieś opinie|!!!!
            • mybra do 4269m :) 25.08.11, 15:08
              możesz coś więcej napisać o mi Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa ?
              mało jest info o tym hotelu a interesuje mnie wszystko:)
              pokoje?
              plaża?
              jedzenie?
              co zobaczyć na kos?
              wynająć samochód?
              pojechać na wycieczkę do bodrum?
              w okolicy są jakieś knajpy?
              byłeś z necermanna?
              pisz jak masz jakieś opinie|!!!!
              • 4269m Re: do 4269m :) 27.08.11, 20:43
                Bylismy z grecosem . Pokoj rodzinny polozony w bungalowach miedzy basenami. Ladnie umeblowany. Zreszta w calym hotelu bardzo dbaja o wystroj co sprawia ze wyglada jak z bajki. Obsluga sympatyczna. Jedzenie pyszne. To tak w skrocie. Szczegoly jutro.
                • 4269m Re: do 4269m :) 28.08.11, 21:27
                  Teraz dokładniej.
                  Na plus hotelu zasługuje jego położenie. Przede wszystkim od lotniska dzieli go 15 minut jazdy autokarem, a poza tym stanowi świetną bazę wypadową do zwiedzania wyspy.
                  Na miejscu jest wypozyczalnia aut ( obsługuje ją Frank, mówi po niemiecku i angielsku), można wypożyczyć też skutery, rowery i inne środki lokomocji. Co warto zobaczyć? Wszystko. Nam Kos bardzo się podoba. Polecam samo miasto Kos, wizytę w Asklepionie, miasteczko Zia z pięknymi widokami, podobnie Pyli, zresztą z hotelu warto jechać właśnie drogą na Pyli przez góry, Kefalos , Limanos, Lagades , źródła termalne w Agios Fokas, Antimachia z wiatrakiem, park wodny Lido w Mastichari ( naszym zdaniem najładniejszy na wyspach greckich), jedną z plaż Paradise Beach, Camel Beach. I obowiązkowo wycieczka na wyspę Nissyros, tym bardziej ,że wypływa się z Kardameny oddalonej o 7 km od hotelu.
                  Hotel bezpośrednio położony przy plaży, na niej bar , leżaki parasole, animacje.
                  Pokoje są różne, mozna zarezerwować dwójkę z bezposrednim wyjściem do basenu i te znajdują się w górnej części hotelu. W niższych partiach pokoje w bungalowach.
                  W pokojach barek uzupełniany codziennie , sejf bezpłatny.
                  Ręczniki plażowe za kaucją 10 euro za szt, wpłaca się w recepcji i dostaje się karty , które w dwóch miejsch wymienia się na ręczniki. W sezonie różnie z nimi bywało:)
                  W restauracji głównej śniadanie kontynentalne, normalne śnaiadanie,lunch i kolacja. Są też restauracje a la carte, dość długie kolejki : włoska, azjatycka, meksykańska.
                  Wzdłuż basenów dodatkowe restauracje czynne od 12 do 21- ostatnie zamówienie o20: sushi, Pitta Corner ( bardzo smacznie), Beer Hause- z kuchnią niemiecką- pyszne sznycle, burger, Ouzeri. Jest też naleśnikarnia ( pychota) czynna od 10.30 do 2.00. Tam też lody i ciasta.
                  Bary przy basenie z napojami, Lobby Bar, Bar z muzyką na żywo, i Theatre Bar, otwarty podczas animacji.
                  Dla dzieci pokój zabaw, animacje, plac zabaw, basen , karuzela ( wieczorem), a wszystko na wyznaczonym i ogrodzonym terenie.
                  Do recepcji dowożą meleksy,wystarczy zadzwonić i poprosić.
                  Przed hotelem market, plus sklep z pamiątkami.
                  Taksówka do kardameny 10 euro - zamawia się w recepcji.
                  Goście hotelowi korzystają też z mini parku wodnego .

w razie innych pytań- odpowiem
                  • 4269m Re: do 4269m :) 28.08.11, 21:47
                    jeszcze jedno
                    rewelacyjna i sympatyczna rezydentka z Grecosa - Miranda
                    właściwa osoba na odpowiednim miejscu
                    pozdrawiamy
                    • mybra Re: do 4269m :) 06.09.11, 18:04
                      hej! nie było mnie kilka dni! dzięki za odpowiedz!
                      mam jeszcze pytanie:
                      1. czy jest na co wydawać kasę? sklepy? perfumy? czy przy takim allu chodziliście do knajp? zastanawiam się ile trzeba zabrać kasy ze sobą.
                      2. skad leciałeś? i w jakich godzinach?
                      pozdrawiam :)
                      mybra
                      • 4269m Re: do 4269m :) 12.09.11, 10:17
                        Sklepy w Kardamenie- jak dla mnie nic ciekawego, trochę tureckiego towaru i pamiątki.
                        W Mieście Kos więcej możliwości:) I lotnisko:)
                        W miejscowych tawernach jadaliśmy podczas wycieczek, które sami sobie organizowaliśmy samochodem.
                        Lecieliśmy z Poznania, lot dzienny:)
    • Gość: stavros Euro Achilleas Resort IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 25.08.11, 18:12
      koło Mastichari, przy pięknej piaszczystej plaży, jednopiętrowe bungalowy wszystko w zieleni, olbrzymi basen, sporo atrakcji dla dzieci
    • holidayservice Re: Kos- dobry hotel 25.08.11, 18:21
      Jak na wakacje we dwoje to Mitsis Blue Domes warty polecenia (opis tutaj), a z cenami aż tak bardzo nie przeginają...
    • Gość: Tolka Re: Kos- dobry hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 22:14
      Sol Kipriotis Village ..wspanialy hotel, swietnie polozony, super jedzenie, duzo basenow, fantastyczni animatorzy, czysto, zadbany, plaza ..a przy plazy bar
    • Gość: Kora Re: Kos- dobry hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 09:39
      Wlasnie wrocilam z Kos. hotel wydaje mi sie dobry nazywa sie Gaia Village w miejscowosci Tikaki. Duzo basenow szczegolnie dla dzieciakow. Jedznie all. Blisko plaza piaszczysta, woda w morzu czysta. Nie na zadupiu a i nie w centrum. Da sie odpoczac i jest gdzie sie przejsc wieczoem. POLECAM
    • sylwiamc Re: Kos- dobry hotel 20.09.11, 23:59
      Ja polecam Karda Garden w Kadamenie.
      Blisko plaży, 2 baseny, figloklub czyli animacje dla dzieci po polsku.
      Opcja all.
      4*
      Wróciliśmy zadowoleni :)
      • ko-tel Re: Kos- dobry hotel 30.12.11, 10:15
        Ja zdecydowanie polecam Aqua Marine Resort ... pod Tigaki, pojechałem z córka 6 letnią i półroczna, moja starsza stwierdziła ze to najwspanialsze wakacje w jej życiu, autobus 200 od hotelu, co godz kursy do stolicy miasta Kos a sam hotel super ekstra zjeżdżalnie, obsługa międzynarodowa - rewelacja animacje międzynarodowe fajne (była tez Polka wśród nich) barmani gadający po polsku przemili i robili drinki jakie się zażyczyło, pod hotelem wypożyczalnia samochodów skuterów i rowerów, jedynie posiłki co prawda urozmaicone ale po tygodniu mogły sie znudzić. Dobry hotel ale jedynie dla rodzin dziećmi parom bez dzieci i singlom odradzam
        • Gość: stefa Re: Kos- dobry hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.11, 12:12
          dostałam taka oferte z miejscowego biura podrózy:

termin 4-11.08.2012 wylot z Katowic
          Aquis Marine Resort 4*
          all inclusive
          cena: 6 673zł

termin 4-18.08.2012
          cena: 11 057zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka