Dodaj do ulubionych

Pogoda na Krecie-teraz!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 14:44
bardzo proszę nie odsyłać mnie do stron z pogodą- są niewystarczające:-)
Bardziej interesuje mnie opinia będących teraz na wyspie lub tych co wrócili.
Jaka jest temperatura wody (nie w stopniach tylko w przyjemności kąpieli);-
)??? Czy są chmurki czy tez czyste niebo no i w ogóle czy da sie plażować???
Obserwuj wątek
    • gale Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 27.05.04, 22:34
      Woda jeszcze za zimna do plumkania sie. Niebo raczej bezchmurne, choc zdarzyly
      sie 2 dni przetykane krociutkimi deszczami.
      • betinka8 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 28.05.04, 10:26
        dzięki Ci bardzo... ale nie uszczęśliwiłeś mnie tymi wiadomościami, liczyłam na
        wodę
        • marta76 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 28.05.04, 11:10
          ja w poniedzialek lece na Rodos i tez jestem troche przerazona bo chce 30
          stopni i sie wygrzac
        • gale Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 28.05.04, 12:00
          Woda to predzej w pazdzierniku - raczej po sezonie niz przed. Po prostu nie
          zdazyla sie nagrzac.
    • leif1 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 28.05.04, 18:10
      Wczoraj wrocilismy z Krety.Bylismy 14 dni i tylko jednego dnia nie bylismy
      na plazy.Pogoda byla dobra,woda nie za ciepla,ale jak slonko przygzalo w
      poludnie-godz 14 to kapalismy sie i po dwa razy w ciagu godziny.Wieczory raczej
      chlodne-radzimy wziasc jakis swetr i dlugie spodnie,bylismy w miejscowosci
      Georgioupoli lezu pomiedzy Chania a Rethymnon.
      Przyjemnego urlopu.
      p.s.jezeli masz pytania to pisz na flamenco@bredband.net
      • Gość: ajkoka Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 21:54
        ale numer z tą pogodą na Krecie ,mam nadzieję że robicie sobie żarty ,ja lecę
        03 06 i to nie pierwszy raz o tej porze roku na wyspy greckie. Może zmienić na
        Syberię tam są teraz ,,upały" wszystko popie...yli chyba terroryści? Błagam
        piszcie prawdę .
    • Gość: il Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: 62.103.255.* 28.05.04, 21:10
      obecnie teraz zimno...........jak na krete,nie da sie plazowac,mieszkakm tutaj
      15 lat i moze to takie moje odczucie ,ale mysle ze pogoda jest niespecjalna,nie
      polecam ,mysle ze dppiero w polowie czerwca znajdziesz to czego
      szukasz...........jutro ma padac ja dzisiaj zalozylam zimowa pidzame,w poludnie
      mialalm koszule i kangurek.....
    • marta76 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 28.05.04, 21:28
      no to niezle wdeptenelismy co prawda na Rodos ale chyba nie ma znaczenia.Lecimy
      w poniedzialek i nie wiem co pakowac.
      • Gość: il Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: 62.103.255.* 29.05.04, 09:07
        dzisiaj jest pochmurnie i bedzie padac poczekajcie sobie do polowy czerwca,ale
        teraz tez jest fajnie tylko nie na plazowanie
    • leif1 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 30.05.04, 09:54
      Do Betinka8-zalezy tez gdzie jedziez na Krete.Jednego dnia na polnocnym
      wybrzezu nie bylo specjalnej pogody,to pojechalismy na poludnie do Plakias
      w lini prostej 35km a tam bylo bardzo goraco.
      • Gość: Betinka8 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 14:31
        Oczywiście będziemy na płn wybrzeżu (niestety nasze biura nie oferują płd z
        braku lotniska) ale jako ze tez jestem stałą bywalczynią Krety liczę sie z
        wycieczkami na południe-
    • Gość: lulik Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.gov.pl 01.06.04, 16:11
      Co do pogody to nie masz sie czym przejmować! Bo pogoda na Krecie jest teraz OK
      i spokojnie da sie plażować. Mój wyjazd trwał do 20 do 27 maja i pogodę
      mieliśmy jak na zamówienie! Raptem 1 dzień był pochmurny (w trakcie wycieczki
      do wąwozu Samaria, wiec tym lepiej dla nas że nie szliśmy w upale po tej
      drodze "płaczu" ;)) A ogólnie temp. w dzień to ok 25-26 stopni w nocy chłodniej
      gdzieś ok 16 stopni, woda czyściutka, za dużo ludzi na plaży nie ma, leżaki
      tylko czekają... tak więc brązowiutkiej opalenizny życzę!
      • Gość: Anka Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 16:21
        mam pytanie co do wąwozu. czy tam konieczne jest obuwie pełne typu adidasy, czy
        jest możliwe przejście w sandałach
        • neronka Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 01.06.04, 16:46
          Przejdziesz i w klapkach ale po co się męczyć.
          Lepiej mieć wygodne pełne buty.
        • Gość: lulik Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.gov.pl 02.06.04, 08:27
          Dobre buty są obowiązkowe! Klapki, sandały nie są najlepsze na taki "spacer".
          Droga wiedzie 13 km tylko przez sam rezerwat a potem w promocji masz jeszcze ze
          3 - 4 kilometry do przejścia (trochę lepszą drogą) do Agia Roumeli, gdzie czeka
          prom. Poza tym jest to dość kamienista droga, a turyści już dobrze wyślizgali
          kamienie... wiec dobre, wygodne buty będą w sam raz.
        • czarodziejka1 Re: Do Anki 02.06.04, 09:43
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> mam pytanie co do wąwozu. czy tam konieczne jest obuwie pełne typu adidasy,
          czy
          >
          > jest możliwe przejście w sandałach

W sandałach to trochę niebezpiecznie, ale ja przeszłam w adidasach, ale takich
          z białego grubego płótna i nie miałam problemu. Najlepiej jeszcze założyć
          cienkie karpetki.
          • Gość: Anka Re: Do Anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 09:50
            Dziękuję za podpowiedź, zrobię podobnie
            • Gość: Preslaw Re: Do Anki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 12:05
              Ja z Krety wróciłem w niedzielę i szczerze powiem, że spodziewałem się, że
              będzie tam cały czas pogoda upalna, a tak nie było. Jednego dnia, konkretnie w
              zeszły wtorek było wręcz zimno, około 20 stopni, wiał wiatr, a jak patrzyłem na
              morze, to wydawało mi się, że widzę Bałtyk. Ale z kolei kiedy niebo robi się
              bezchmurne, to temperatura szybuje nawet do 30 stopni, ale tak jak już wyżej
              inni pisali morze za zimne na kąpiel. Ale już za niedługo ma tam powiać wiatr
              znad pustyni libijskiej i z pewnością zrobi się wyłacznie gorąco.
              • Gość: bah7 Re: Do Anki IP: 213.192.80.* 02.06.04, 13:32
                Myślę, że właśnie o takie pogodowe info chodziło Betince8, czyli o temperatury
                _odczuwalne_... :)
                Bo oczywiście w necie, w TV itd., większość prognoz mówi o temperaturach
                mierzonych _w cieniu_...

Pzdr.

bah7
                • Gość: miki Kreta pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:05
                  ze wszytskich oznak, prognoz wynika ze pogoda na Krecie w tej chwili nie jest
                  najlepsza, nie ma tez mowy o pływaniu w morzu.
                  • Gość: czarodziejka1 Re: Kreta pogoda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 09:32
                    Właśnie oglądałam prognozy do 12 czerwca w łącznie. Na Krecie jest 26 C i
                    słonecznie. Miki, to naprawdę nie najlepsza pogoda....
                    • Gość: bah7 Re: Kreta pogoda IP: 213.192.80.* 03.06.04, 10:36
                      > Na Krecie jest 26 C i słonecznie.

W jakiej miejscowości?
                      Raczej nie w Chanii, nie w Rethimnonie i nie w Heraklionie...

pogoda.onet.pl/0,5609,1236,miasto.html

pogoda.onet.pl/0,13680,1236,miasto.html
                      pogoda.onet.pl/0,7012,1236,miasto.html

bah7

• czarodziejka1 Re: Kreta pogoda 03.06.04, 13:49
                        Oczywiści nie na polskich stronach. Np. w Heraklionie :)

www.weatheronline.co.uk/Europe.htm
                        • czarodziejka1 Re: Kreta pogoda 03.06.04, 13:51
                          www.weather.com/outlook/travel/extended/GRXX0030?promo=forecast&site=www.yahoo.com&par=yahoo

• Gość: bah7 Re: Kreta pogoda IP: *.portgdansk.pl 03.06.04, 15:22
                            Re: Kreta pogoda
                            Autor: Gość: czarodziejka1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl
                            Data: 03.06.2004 09:32 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                            Właśnie oglądałam prognozy do 12 czerwca w łącznie. Na Krecie jest 26 C i
                            słonecznie. Miki, to naprawdę nie najlepsza pogoda....

No cóż, chyba ci się trochę dni pomyliły na tej twojej zagranicznej stronie...
                            Dziś jest 03.June i o 9 było ok. 21 st. C, a nie 26 C i było częściowe
                            zachmurzenie, a nie słonecznie (a na zachodzie Krety - o co pytała Betinka8 -
                            jest obecnie ok. 2 C mniej)...

www.weather.com/outlook/travel/detail/GRXX0030

A to nie jest, jak dla mnie, wymarzona pogoda na Krecie...

bah7

• czarodziejka1 Re: Kreta pogoda 03.06.04, 15:48
                              Bah7, ja jak wchodzę na:
                              www.weatheronline.co.uk/Europe.htm
                              to dzisiaj jest 25 C a od jutra 26 (Iraklion i Chania). Oczywiście słonecznie.
                              Może ta pogoda się co chwilę zmienia???

South Europe - Greece - Iraklion lub Chania

Pozdrawiam :) I uśmiechnij się!

• Gość: bah7 Re: Kreta pogoda... IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 03.06.04, 22:38
                                Więc sobie myślę, że Ty po prostu czarujesz i zawsze masz ładną pogodę... :-)))

Ja tak nie potrafię i w Kasteli widzę ciągle lekki chłodek przez najbliższe
                                dni... :-(

www.wunderground.com/global/stations/16760.html

Pozdrawiam

bah7
                                • czarodziejka1 Re:Do bah7 - Kreta pogoda... 21.06.04, 16:37
                                  Witaj Bah7 :) Jednak ja umiem czarować :) Kiedy 4 czerwca o godz. 15:45
                                  wylądowałam na lotnisku w Heraklionie, temperatura wynosiła 32C! Było cudownie
                                  ciepło i świeciło słońce. Podczas całego mojego dwutygodniowego pobytu na
                                  Krecie (a byłam w różnych zakątkach Krety) było b. ciepło i najczęściej niebo
                                  bez chmurne. Kiedy 15 czerwca byłam na Elafonissi, temperatura tam wynosiła 38
                                  C! Na szczęście była lekka bryza i można było wytrzymać. Donoszę też, że
                                  codziennie kąpałam się w morzu, które było ciepłe (ok. 21-22 C). Serdecznie
                                  pozdrawiam :)
                                  • Gość: bah7 Re:Do Czarodziejki1 - Kreta pogoda... :-))) IP: 213.192.80.* 22.06.04, 07:43
                                    Witaj Czarodziejko1 !

Bardzo się cieszę, że miałaś słoneczny urlop - też uwielbiam upały!

Choć ostatnio miałem chwilami troszkę inną pogodę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=13606023

Ale przeważnie słoneczko świeciło do północy...

Pozdrawiam serdecznie

bah7

• Gość: lusia Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:17
      wrociam dzis, a bylam od 20 maja. Do 1 czerwca bylo bardzo cieplo ok 22, 23
      stopnie czyli mozna chodzic w krotkim rekawku i szortach. Na plazowania pogoda
      super, woda w morzu jeszcze chlodna, malo osob sie kapie, w basenie juz mozna
      probowac.
      Po 1 czerwca zrobil sie upal( goraco nawet pod parasolem na basenie)i chyba tak
      juz zostanie do konca sezonu.
      Pozdrawiam
      Lusia
      • Gość: Hania Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:51
        Dziękuję za dobrą wiadomość - bardzo mnie ucieszyłaś. Lecę 10 czerwca na Kretę -
        miłam lekką obawę co do pogody.
        • Gość: blek Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 15:34
          proszę napisać, że tam jest ciepło!!!!!
    • Gość: Rafał Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 08:25
      Wróciłem z Krety 03.06.Przez 2 tygodnie tylko 2 dni nie były "plażowe".Każdy
      może mieć inne odczucia,ale moim zdaniem pogoda była taka jak u nas w lipcu w
      czasie upałów stulecia;28-30 stopni, wieczory chłodniejsze,ale ani razu nie
      założyłem kurtki lub bluzy,a chodziliśmy "na zachody słońca".Woda w morzu taka
      jak w Bałtyku latem,A piasek tak gorący,że trudno chodzić po nim bosą
      stopą.Sądzę,że pogoda po prostu w sam raz.Jeszcze 2 tygodnie i będzie nie do
      wytrzymania.
      • Gość: Hania Re: Pogoda na Krecie-teraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 09:22
        Dziękuję Ci bardzo za relację pogodową. Wylatuję 10.06 i cały czas mam obawę o
        pogodę. Jestem ciepłolubna, tym bardziej na wakacjach. Mam nadzieję, że woda do
        tej pory podniesie się powyżej średniej z Bałtyku!
        • marta76 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 07.06.04, 17:28
          dzisiaj wróciłam z Rodos.Nie wiem ile było przez tydzien stopni ale słońce
          grzało cały czas mocno oprócz soboty wtedy lekko padało i słońce było za
          chmurami to samo do południa w niedzielę.Dzisiaj jak wyjeżdzaliśmy o 7 rano
          czyste niebo i grzało na maksa od rana.Wieczory sa chłodniejsze trzeba wziąć
          jakiś grubszy sweter i spodnie.No i oczywiście offa bo komary gryzą.
    • wojtek33 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 10.06.04, 14:32
      Byliśmy między 20.05 a 6.06. Pogoda do plażowania była trudna może przez pół
      dnia (akurat byliśmy w "Pałacu Knososa" - cytat z jednej z polskich "turystek",
      potem pytała też, gdzie jest labirynt ;-)). Prognozy przez cały ten czas
      wskazywały ok 25 stopni a okolicach Heraklionu, ale musicie pamiętać, że
      tamtejsze 25 stopni w cieniu bardzo się różni od nadbałtyckich - słońce jest o
      wiele wyżej i odczuwalna jest znacznie wyższa. Morze wcale nie za zimne, ale to
      duży wpływ zatoki w Agia Pelagia. Inna sprawa to typowe dla Morza Śródziemnego
      wybrzeże, niewiele tam piasku, stąd raczej korzystaliśmy z basenu. Pod koniec
      pobytu poczuliśmy ten słynny południowy wiatr, wtedy dopiero zrobiło się
      upalnie i tak pewnie pozostanie do połowy sierpnia, gdy zacznie wiać z północy.
    • betinka8 Re: Pogoda na Krecie-teraz!! 21.06.04, 18:16
      Dzięki wszystkim!!! :-) rzeczywiście jak zwykle było pieknie i ciepło,
      wymoczyłam się w solance strzaskałam na mahoń i naładowałam baterie słoneczne
      na rok:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka