Dodaj do ulubionych

RODOS - wróciłam :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:05
wróciłam wczoraj z Rodos - byłam w hotelu Kamari Beach w okolicach Lardos z
Rainbow Tours :-)
Hotel ogólnie ok :-) jakby ktoś był zainteresowany szczegółami chętnie służę
informacją :-)
Sama wyspa bardzo ładna - widoki super :-)
Oprócz miasta Rodos byliśmy w Filerimos, Dolinie Motyli (niestety jescze bez
motyli), na Farmie strusi, Zamek Kritinia, Monotlithos, Apolakkia, Kattavia,
Asklipio, Prassonissi, Lindos, Klasztor Tsampika, Epta Piges, Profilitis
Ilias :-)
Bilet do Pałacu Weilkich Mistrzów - 6 euro
tyle samo na akropol w Lindos,
Aquarium w Rodos - 3,5 euro
Filerimos - 3 euro
dolina motyli - 3 euro
bilet z Lardos do Lindos - 1 euro, z Lardos do Rodos - 3,5 euro
za wycieczkę na Symi zaplaciliśmy w porcie 16 euro od osoby :-)
Obserwuj wątek
    • mika_forum Re: RODOS - wróciłam :-) 09.06.04, 11:52
      Ja jade do El Vita tez w tej samej miejscowosci! Jaka tam jest atmosfera,
      restauracje, sklepy ???
      Dlugo wahalam sie miedzy Kamari Beach a EL VIta, w koncu wybralam ten drugi
      hotel, bo wole bez wyzywienia. One sa chyba blisko siebie?
      • Gość: paula Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:06
        ja nie widzialam tam w okolicy El vity - tylko olive garden i montemar :-( wiec
        odnosnie polozenia to nie pomoge :-(
        kamari lezy nad sama plaza i do Lardos jest piechota okolo pol godziny drogi -
        jak dla mnie to bylo troche zadupie...
        sama miejscowosc Lardos jest malutka - pare sklepików i tawern, jedna
        wypozyczalnia aut
        ja jestem zadowolona z Kamari przede wszystkim ze wzgledu na jedzenie -
        rewelacja - dawno tak dobrze nie pojadłam :-)
        • Gość: ania Re: RODOS - wróciłam :-) IP: 193.23.63.* 09.06.04, 15:56
          hej! czy mogłabyś mi napisać , które z odwiedzonych miejsc najbardziej
          zasługuje na odwiedzenie i ile kosztuje wynajęcie samochodu?
          pozdrawiam
          • Gość: paula Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:45
            w mieście Rodos koniecznie trzeba zobaczyć stare miasto i port
            aquarium też nam się podobało :-)
            koniecznie trzeba zobaczyć Lindos - ładne miasteczko z wąskimi uliczkami,
            oczywiście pełne sklepów ;-), ładna plaża i piękny widok na zatokę z akropolu

jeśli chodzi o punkty z fantastycznymi widokami to polecam monolithos, zamek
            kritinia, krzyż na filerimos i klasztor tsampika - natomiast Asklipio przy nich
            wypada blado ;-)
            motyle w dolinie motyli pojawią sie ponoć w drugiej połowie czerwca - bez nich
            dolina też ładna ale to nie to samo...
            Farma strusi taka sobie - jest tam pare gatunków strusi, pawie, pare innych
            ptaków, kozy, świnie, łasice, koń i osioł.Farma jest położona przy drodze z
            doliny motyli na zachodnie wybrzeze (jest widoczna reklama). Można tam zjeść
            oryginalnego strusioburgera albo jajecznice ze strusich jaj :-)
            Prasonissi jest warte zobaczenia (z jednej strony morze spokojne a z drugiej
            wzburzone)
            Epta piges też nam się podobało :-)
            Profitis Ilias to szczególne miejsce są tam 3 opuszczone hotele jakby żywcem
            wyjęte z Schwarzwaldu, mozna wejść do srodka bo sa nieco zdemolowane, wygladaja
            tak jakby ludzie z nich w poplochu uciekli - porzucone i poprzewracane łóżka,
            szafki, stare telefony - dziwne wrażenie, a z balkonow i okien przepiekny
            widok z góry - aż szkoda, że się tak piekne miejsce marnuje

potwierdzam ze rezydent ok
            plaza kamienista niestety dość nieprzyjemne dla stóp jest wejście do wody -
            polecam zakup takich piankowych sandałków :-)

za auto zaplacilismy 130 euro za 6 dni (Atos z klimą) - ale trudno porównywac
            ceny bo to przed sezonem...
        • Gość: skandal Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.telpol.net.pl 11.06.04, 01:27
          też planuję tam wyjazd

który hotel jest atrakcyjniejszy - kamari czy montemar ?

pamiętasz ile kosztowała wycieczka wokół wyspy Rodos ?
          • Gość: paula Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:10
            nie wiem który hotel jest atrakcyjniejszy bo montemar widzialam tylko z
            zewnątrz - nawet nie bylo widac basenu :-(
            kamari leży nad samą plażą - jest oddzielony od niej tylko parkingiem
            pokoje czyste, są dwa złączone łóżka (niestety nieco skrzypiące), szafa, szafki
            nocne, toaletka z lustrem, 2 fotele, radio, w łazience była wanna, jest klima -
            w sezonie chyba bezpłatna - generalnie dysponuję zdjęciami jakby ktoś był
            chętny :-)

myśmy mieli pokój w bungalowach z widokiem na ogród (skromny) ale na początku
            mieliśmy dostać w budynku głównym z widokiem na dach stołówki :-[[

w katalogu rainbow pisze że pokoje są z widokiem na morze lub ogród ale żeby
            dostać ten pierwszy trzeba dopłacić 60 euro :-[[

absolutnie niesamowite jest jedzenie tzn na śniadanie było wprawdzie codzinnie
            to samo ale za to dość duży wybór: jajecznica, rogalik francuski, bułki z
            sezamem lub bagietka, 2 rodzaje musli, jajka, 3 rodzaje wędlin, żółty ser,
            biały ser, 2 rodzaje jogurtu, 4 rodzaje dzemu, kawa, herabata i 2 rodzaje
            soku :-)
            natomiast obiadokolacje były niesamowite!!! codziennie 4 rodzaje ciepłych dań i
            4 rodzaje zimnych tzn jakies sałatki (jak się zjechało więcej gości to wybór
            był jeszcze większy) do tego zawsze zupa, deser, pomarańcze i jabłka, lody...
            nie byliśmy w stanie tego wszystkiego spróbować a było przepyszne :-)) i
            codziennie co innego - nic sie nie powtarzało :-)
            w montemar jest zdaje sie all inclusive - nam nie było potrzebne bo większość
            dnia spędzaliśmy poza hotelem :-)
            w recepcji hotelu można wymienić pieniądze (2% prowizji)
            sejf kosztuje 12,50 eur za tydzien
            lodówka 4,50 eur za dzien

wycieczki fakultatywne w rainbow (cena za osobę)
            symi 42
            rodos nocą 23
            dookola wyspy 44 (zdecydowanie bradziej oplaca sie pozyczyc auto i samemu
            objechac :-))
            water park 17-+19 bilet (dzieci 15)
            turcja marmaris 61+15
      • Gość: Jack Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:34
        Witam
        Wrocilismy wczoraj z Rodos,mieszkalismy w EL VITA.Wszystko OK. tak jak w
        katalogu. Pokoje sprzatane co drugi dzien.Bliziutko do morza,brodzik i basen
        przed hotelem .5 sklepow spozywczych i z pamiatkami w poblizu.Sporo
        restauracji.Blisko przystanek autobusowy.Do malej miejscowosci Lardos
        2,5km.bilet kosztuje 1 euro.Do Pefkos wiekszej miejscowosci turystycznej 1 euro.
        Wynajecie samochodu w tym okresie na 3 dni 50 euro.
        Rezydent p. Sebastian O.K. Tylko jeden minus ,plaza kamienista.
        • mika_forum Re: RODOS - wróciłam :-) 10.06.04, 20:53
          A czy zachowaliscie moze numer komorki do tego pilota?
          • Gość: Jack Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:14
            Niestety nie zostawilem numeru komorki.Ale na pewno maja w Rainbowtours.
            Rezydent nazywa sie Sebastian Wojtczak.
            Pozdrawiam
    • burza4 Re: RODOS - wróciłam :-) 20.06.04, 13:16
      Napisz coś więcej o hotelu, jeśli możesz - jak wygladają pokoje, jakie jest
      wyżywienie, w jakich godzinach podają obiadokolacje, czy jest tam jakieś
      miejsce żeby coś przegryźć na lunch, jakie ceny, czy w okolicy sa jakieś
      tawerny czy jest się skazanym na hotelowy bar...
    • guliwer80 Re: RODOS - wróciłam :-) 20.06.04, 18:20
      Witam serdecznie!!
      Mam w planach na przełomie lipca i sierpnia wybrać sie na RODOS. Słyszalem ze
      wyspa super ale chciałbym troche wiecej informacji. Jaka jest tam waluta? Jakie
      najlepiej zabrac pieniadze? Jakie sa oglne ceny zycia? Ile trzeba zabrac
      średnio pieniedzy na 2 tyg. Moze orientujesz sie ile kosztuje wynajecie
      samochodu? Co warto zobaczyc?

• Gość: Woman Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.04, 13:44
        Na Rodos podobnie jak w calej Grecji srodkiem platniczym jest euro.
    • Gość: mika Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 20:59
      Polecam hotel El Vita, przy plazy, pieknie polozony, wysoki standard- dzisia wrocilam!
      • Gość: Andzia Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:47
        No a co z życiem nocnym??jakies fajne kluby??
        • Gość: Betty Re: RODOS - wróciłam :-) IP: 195.94.193.* 05.07.04, 09:06
          Cześc,
          W mieście Rodos - ulica Bar Street i klub Colorado - jest super, muzyka na żywo ( fajny Szwedzki zespół - grają covery) i 2 poziomy dyskoteki- niezbyt duży ale klimacik nie do zapomnienia! Spędziłam tam większośc wieczorów będąc na Rodos. Wstęp przewaznie do 24.00 bezpłatny - później 8 euro w tym jest wliczony 1 drink ( średnio kosztuje tam 5- 6 euro.Poza tym godna polecenia jest błekitna Laguna - niesamowity piracki klimacik, nie pamiętam adresu ale jest to przy porcie i na pewno jak kogoś z tubylców zapytasz wskaże Ci drogę. Ponadto w miescie Rodos na kazdej ulicy jest mnóstwo miejsc gdzie można fajnie się pobawić. Udanego, niezpomnianego wyjazdu!Gdybyś miała jakieś pytania służe pomocą.
          • Gość: peter Re: RODOS - wróciłam :-) IP: 217.153.149.* 05.07.04, 09:45
            a słyszeliscie coś może o hotelu Genadi Bay na Rodos???
            • amarandyna Re: RODOS - wróciłam :-) 05.07.04, 22:31
              Też tam się wybieramy z koleżanką. Opinie na forach są bardzo różne, wiele osób
              narzeka na brud, więc mamy poważne obawy. Ale za to podobno plaże i morze
              fantastyczne.
            • Gość: aga29 Re: RODOS - wróciłam :-) IP: *.rodos.access.acn.gr 06.07.04, 12:34
              moge powiedziec tylko jedno Genadi to zadupie wszedzie daleko wiec jesli mozesz
              i masz okazje to wybiez cos innego wez pod uwage gorna czesc Rodos wiekszosc
              atrakcji a przewaznie zycie nocne wlasnie tam sie miesci a reszte mozesz
              zobaczyc wypozyczonym samochodem powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka