Dodaj do ulubionych

Samolotem na KOS

20.02.12, 08:27
Witam
Wybieramy się z rodziną na Kos pod koniec kwietnia-początek maja. Hotel Gaia Garden. Wybieramy się samolotem z Kowna, hotel zamówiony indywidualnie. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy jest jakikolwiek problem dostania się z lotniska do Kos. Oczywiście są taksówki, ale może coś tańszego. Jeśli ktoś podpowie co warto zwiedzić z malutkimi dziećmi, to będę wdzięczny (planujemy wynajęcie samochodu). Może na inną wyspę (Turcja odpada, dzieci nie mają paszportów)...
Pozdraiwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gtw Re: Samolotem na KOS IP: 195.158.247.* 20.02.12, 10:29
      lotnisko jest ok. 25 km od miasta Kos, musisz wejść na stronę lotniska i zobaczyć czy kursują tam autobusy, a jeśli tak to czy w odpowiednich godzinach i czy przystsanki są przy waszym hotelu

moim zdaniem lepsza będzie taksowka, za 25-30 euro powinniście się dostać do hotelu, oczywiście trzeba się potargować i omówić na cenę przed przejazdem

co do innych wysp, trudno powiedzieć czy tak wcześnie beda już wycieczki organizowane prze lokalne biura, pewnie kursują regularne promy na Kalymnos (z Kos) i Nissiros (z Kardameny), tylko, że wtedy na miejscu bedziecie musieli sobie znów organizowac całe zwiedzanie samodzielnie

• Gość: mmm Re: Samolotem na KOS IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.12, 15:58
      Oprócz taksówek jest autobus ale nie podjeżdza on pod samo lotnisko tylko trzeba przejść jakieś 500-600m do przystanku Antimachia. Rozkład możesz sprwadzić np. tu ale nie wiem na ile ta strona jest aktualna
      www.kosisland.gr/en/kos-island-info/kos-bus-schedules.html
    • Gość: grubalski Re: Samolotem na KOS IP: *.home.otenet.gr 20.02.12, 18:19
      zdecydowanie taxi ,ok bez dzieci mozna wojowac busem ale z bobo i to małym chyba ciezko,taxi chyba 25 euro i to pod sam hotel a buz do miasta i z miasta kawalek drogi do maszerowania ....
      sobota czy poniedzialek??
      • bob-bo1 Re: Samolotem na KOS 21.02.12, 08:06
        Wylot o 6 z rana w sobotę.
        • Gość: grubalski Re: Samolotem na KOS IP: *.home.otenet.gr 21.02.12, 19:24
          jedziecie z Polski czy Litwy?
          Bo jesli z Polski to czym do Kowna ?Własnym autem ,pociągiem czy autobusem?Myslalem rok temu aby leciec na Kos z Kowna ale nie mialem pojecia jak sie tam dostac z Warszawy. No i jeszcze ten poranny wylot..... widzialem autobus ale nie skladal mi sie dojazd,pozdr M
          • bob-bo1 Re: Samolotem na KOS 22.02.12, 07:19
            Lecimy z Kowna. Mieszkamy 120km od Kowna, więc jedziemy własnym samochodem, zostaje na parkingu przy lotnisku i w drogę... Pociągiem nie dojedziesz, natomiast nie mam pojęcia co do autobusów. Raczej trudno wstrzelić się w dogodne godziny dojazdu.
    • Gość: xola Re: Samolotem na KOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 21:03
      Zdecydowanie taksówka, myślę że nie będzie droższa jak 30e, a na wakacjach nie ma się co szarpać z busami itd. Chyba, że od razu na lotnisku wypożyczycie auto (od 25e/doba- fiat
      panda).
    • bebiak Re: Samolotem na KOS 20.02.12, 22:46
      Tu całkiem niedawno wątek o Kos i to też z dziećmi choć chyba ciut starszymi:
      forum.gazeta.pl/forum/w,203,130946463,130946463,co_robic_na_Kosie_przez_2_tygodnie_.html
      Pozdrawiam. B.
    • Gość: X Re: Samolotem na KOS IP: *.static.korbank.pl 21.02.12, 07:49
      > ). Może na inną wyspę (Turcja odpada, dzieci nie mają paszportów)...

A mają dowody? Bo bez jakiegoś dokumentu chyba nie dostaniecie kart pokładowych, sprawdź to jeszcze przed wyjazdem :)
      X
      • bob-bo1 Re: Samolotem na KOS 21.02.12, 08:03
        Dzieciaki mają dowody, już "sprawdzone" w ubiegłorocznej podróży.
    • bob-bo1 Re: Samolotem na KOS 21.02.12, 08:01
      Dziękuję wszystkim za cenne rady i informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka