Dodaj do ulubionych

który region wybrać? - CYPR

25.05.12, 16:09
Kochani, ktoś z Was spędzał może wakacje na Cyprze i jest w stanie doradzić, który region wybrać? Ayia Napy, Paphos (jakiś hotel w pobliżu zatoki Coral Bay) czy może jeszcze gdzie indziej? Chciałabym piękną (najlepiej piaszczysta plażę - bo czytałam, że z tym na Cyprze bywa różnie) i oczywiście.. kluby, sporo różnych atrakcji (bardzo chciałabym odwiedzić delfinarium). Jeśli, ktoś ma sprawdzony hotel, to również chętnie poznam opinię. Wyjazd planujemy: końcówka sierpnia/najpóźniej początek września. Będziemy polować na ofertę LM i ALL (na ostatnim wyjeździe do Alanyi w Turcji zaoszczędziliśmy 800zł na osobie:)), więc zależy mi, żeby znać konkretne miejsca, aby bez wahania rezerwować. Dzięki z góry! i pozdrawiam, P.
Obserwuj wątek
    • Gość: natka Re: który region wybrać? - CYPR IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 20:50
      Na pewno nie wybieraj Limassol, plaże są tam niby piaszczyste, ale bardzo brzydkie i samo miasto też niezbyt przyjemne. Już Larnaca była lepsza, choć też bez rewelacji.
      Mi się bardzo podobało Paphos, ale plaże lepsze są w okolicach Ayia Napy.

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
      • Gość: Gość Re: który region wybrać? - CYPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 12:46
        Ayia Napa.. nissi beach :)
    • Gość: Ada Re: który region wybrać? - CYPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.12, 11:43
      Zabawa (centrum rozrywkowe wyspy) i piaszczyste plaże - Aya Napa :-)
      • Gość: paolaa07 Re: który region wybrać? - CYPR IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 29.05.12, 21:44
        Dziękuje za odpowiedzi!
        Już teraz wiem, czego szukać.. mam tylko nadzieje, że cenowo się nie przeliczyłam i trafie przyzwoity hotel w tej okolicy (z tego co widzę po ofertach chyba najdroższej..,eh).
        pozdrawiam!
        P.
        • janusz15 Re: który region wybrać? - CYPR 31.05.12, 02:36
          oczywiscie Ayia Napa , masz tam wszystko , kluby , bary, dyskoteki do białego rana , o co najwazniejsze piękna plaża. Jak chciałabys troszke na uboczu , miejszy ruch to polecam kilka kilimetrów od Ayia Napy ,Protaras/ dojazd dobry autobus/ , a hotel w Protaras np Cavo Maris z własna plazą.
    • Gość: peala Re: który region wybrać? - CYPR IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 13.06.12, 23:29
      A ktos poleci jakiś hotel w okolicach plaży Nissi? Obserwuję oferty dotyczące hotelu "Aktea Beach Village" ale nawet LM jest strasznie drogi.. jest w super lokalizacji... ale cena mnie przerasta. Może ktoś był na Cyprze i doradzi jakiś hotel w tych okolicach? nie musi być nie wiadomo jak blisko plaży, aby był w miarę przyzwoitej lokalizacji i cenie! dzięki za wszystkie podpowiedzi
      • grekan Re: który region wybrać? - CYPR 14.06.12, 01:23
        Nissi beach jest piekna ale niewielka, dosyc tloczno. Polecalbym Grecian Beach o wiele wieksza, dluga z dobrymi hotelami. Hotel Atlantica Sansta Napa 4* blisko plazy, na dzien dzisiejszy we wrzesniu 2tyg. z All 4500zl. a z HB 3400zl/os. Dziesiatki dyskotek roznych narodowosci/ miasteczko dyskotekowe/, Aqua Park, delfinarium, koncerty przy fontannie zapewnia wspanialy pobyt.
        • jakanu Re: który region wybrać? - CYPR 14.06.12, 09:12
          Warto wynająć samochód na 2-3 dni i trochę sobie pojeździć po Cyprze, np. pojechać w góry Troodos. Tylko pierwszy dzień się dziwnie jeździ - ruch jest tam lewostronny, ale szybko można się przyzwyczaić...tylko ta zmiana biegów lewą ręką :)
    • Gość: monika Re: który region wybrać? - CYPR - proponuję Paphos IP: *.gemini.net.pl 16.06.12, 13:11
      byłam tydzień temu w Paphos. Są tam 2 plaże, małe, ale piaszczyste. Niedaleko jest trzecia większa w Coral Bay, gdzie łatwo dojechać autobusem 615 z Paphos. Zerknij sobie tu, jeżeli chodzi o plaże Plaże na Cyprze Zwiedziliśmy prawie całą wyspę, w Paphos jest naprawdę ok, sporo zabytków, fajne restauracje, plaże, port i wszystko czego potrzebujesz na urlopie
      • hellusia Re: który region wybrać? - CYPR - proponuję Papho 17.06.12, 21:22
        no cóż Cypr jest dość drogi w porównaniu z np Turcją niestety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka