Dodaj do ulubionych

Pyli Bay Kos

28.05.12, 16:07
Witam, czy ktoś wrócił ostatnio z Kos z hotelu Pyli Bay? Bedę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • 47agnieszka Re: Pyli Bay Kos 28.05.12, 16:37
      Witam serdecznie!

Mam na imię Agnieszka i pracuję w portalu BajeczneWakacje.pl. Hotel Pyli Bay jest jednym z naszych najpopularniejszych hoteli 3* na Kosie ze względu na bardzo korzystną cenę i bardzo przyzwoity standard. Położony jest w spokojnej okolicy, w pięknym ogrodzie, a więc raczej dla osób szukających spokoju. Wyżywienie nie jest bardzo wyszukane, ale jak na 3* jest bardzo dobre. Jeśli chodzi o pokoje, to polecam prosić w recepcji o pokoje w nowej części - stara jest dużo skromniejsza. ogólnie hotel jak najbardziej wart polecenia

Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę o telefon :)
      Agnieszka, BajeczneWakacje.pl
      603993499
    • afork Re: Pyli Bay Kos 29.05.12, 13:31
      wybieram się tam za niecałe dwa tygodnie, po powrocie mogę napisać jak było
    • myszmusia Re: Pyli Bay Kos 29.05.12, 13:42
      ostatnio nie;-) ale za to dwa razy po 3 tygodnie byłam wczesniej.

dla mnie wszystko było ok, pokoj w tej nowszej czesci oba razy. faktycznie jest/była miedzy nimi róznica.

w recepcji bardzo sympatyczni i pmocni, pokoj wysprzatany, jedzeniowo ok. lokalizacja dla mnei bardzo dobra - no ale co kto lubi.
      • Gość: Zdzisek Re: Pyli Bay Kos IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.12, 14:57
        a ja byłem w Pyli Bay rok temu i mieszkałem w tej "starej" części. Stara część z zewnątrz niczym nie rózni sie od nowej, co do standardu poki to nie wiem czy jest jakaś różnica. Natomiast ten piękny ogród z piękną roślinnością (owocujące palmy bananowe, limonki itp) oraz bardzo ładny plac zabawa dla dzieci sa własnie przy "starej części" która też jest całkiem ok.
    • tombanger Re: Pyli Bay Kos 30.09.12, 20:59
      Wrocilem z Kos niedawno i Pyli Bay to nie byl najszczesliwszy wybor. Jesli do tej pory jezdziliscie do pensjonatu Pani Stasi w Dabkach to jest szansa, ze bedzie sie Wam podobac, ale jesli chociaz raz w zyciu byliscie np. w 3* hotelu w Hiszpanii to bedziecie zalowac kazdego grosza z tej "fantastycznej" oferty.
      Hotel daleki jest od europejskich standardow, ale jedna "drobnostka" go wg mnie przekresla: maja problemy z szambem i kanalizacja. Wieczorem nadmiar tego na co goscie przerabiaja jedzenie, przepompowuja chyba gdzies na okoliczne pola przez co smrod nie pozwala dostrzec piekna ich ogrodu. Kratki w podlodze lazienek nie maja syfonow i wieczorem staje sie przed wyborem w stylu: wykapac sie czy zwrocic kolacje?
      Za to obsluga jest bardzo mila, uczynna i pomocna - ale co z tego.
      • Gość: Bolek Re: Pyli Bay Kos IP: *.ip.netia.com.pl 02.10.12, 07:51
        Ja byłem w pyli bay w 2011 r. i niczego z tego co napisałeś nie mogę potwierdzić. Żadnego smrodu ani w łazienkach ani w okolicach hotelu nie było. Łazienki rzeczywiście wymagają remontu ale to jedyny chyba mankament tego hotelu jaki zauważyłem.
        • Gość: Beata Re: Pyli Bay Kos IP: *.ists.pl 11.03.13, 18:38
          Byłam w tym hotelu w 2011 roku .Ogólnie niczego nam nie brakowało ,ale jak dla mnie przereklamowany . Na to co o nim słyszalam i czytałam przed wyjazdem spodziewalam sie jeszczse czegos innego.Niczego złego jednak nie moge napisac , wszystko było ok.tylko komary dawały sie we znaki jak diabli, ale o tym tez mozna było poczytac przed wyjazdem.Mieszkałam w starej części .Pokój ok tylko lodówka działała tak głośno ze umarłego mogła by wskrzesic Panie w recepcji miłe ale ,,,,podobnie jak całemu hotelowi czegos im brakowało,,,,,,,,moze nie lubia Polaków którzy poza usmiechami i minami rozumieja jeszcze ich jezyk.Pozdrawiam wszystkich i zachęcam przed wyjazdem do zapoznania sie z Grecja z wszystkich mozliwych zródeł To ułatwi zrozumienie standardu 3 gwiazdki i problemów kanalizacyjnych ,no i jeszcze braku schabowych na obiad .
          • wondiii Re: Pyli Bay Kos 03.06.14, 07:50
            Witam
            Czy ktoś był w tym hotelu w ostatnim roku? Jaki standard pokoi? Czy jest jakaś różnica pomiędzy starą częścią a nową?Słyszałam że lepiej mieć pokój na parterze gdyż z dzieckiem i wózkiem będe musiała wchodzić po schodach. Jak daleko do plaży? Czy w okolicy jest dużo restauracji?
            • Gość: mami Re: Pyli Bay Kos IP: *.myslenice.net.pl 03.06.14, 14:43
              W 2011 wróciłam pogryziona przez pchły, pocieszenie nie tylko ja:(
              • Gość: mar Re: Pyli Bay Kos IP: *.38.97.158.internetia.net.pl 03.06.14, 14:54
                Bylem w zeszłym roku mieszkalem w starej czesci ,przez pchly nie zostalem pogryziony standart hotelu skromny,jedzenie nie najgorsze,ale ocena hotelu przez nie ktorych jest negatywna bo oczekuja zbyt duzo od greckich 3* .
                • Gość: wondiii Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: 217.153.246.* 04.06.14, 08:35
                  Do mar: Ja dużo nie oczekuje od hotelu który sprzedawał się w bardzo atrakcyjnej cenie. Bywałam w hotelach 2 ** i bardzo mi się podobało. Chciałam dopytać o szczegóły. Czy na terenie obiektu jest jakiś plac zabaw dla dzieci? Czy hotel ma jakieś atrakcje dla dzieci ?
                  Mamy opcję HB stąd moje pytanie czy w okolicy jest dużo restauracji z dobrym jedzeniem? gdyż piszą na forach, że Marmari to wioska z kilkoma hotelami. Czy w marketach w miejscowości dostane produkty dla dzieci typu pieluchy?

Bardzo proszę o odpowiedź
                  • Gość: Ydzio Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 09:21
                    Byłem w Pyli Bay 3 lata temu, a np rok temu na Krecie w hotelu 4* - w Pyli Bay mimo mniejszej ilości * podobało mi się bardziej. Moim zdaniem hotel jest bardzo dobrym miejscem na pobyt z małymi dziećmi - jest tam bardzo ładny (położony wśród palm) plac zabaw (przy "starej części), ogród jest ładny, dzieci maja gdzie pobiegać. Obok placu zabaw jest basen z brodzikiem a kawałek dalej restauracja hotelowa - wszystko masz na miejscu. Co do Marmari - to nawet nie jest wioska - po prostu skupisko hoteli, wypożyczalni samochodów, sklepów, do tego kilka tawern i 2 lokalne biura podróży. My też mieliśmy opcję HB - spokojnie w Marmari znajdziesz kilka tawern z przyzwoitym jedzeniem, jest też kilka mniejszych sklepów i 1 większy supermarket (kupisz tam wszystko co potrzebne). Do plaży z Pyli Bay masz 350 m - plaza piaszczysta, długa,szeroka - nie ma żadnego tłoku. Blisko hotelu jest przystanek autobusowy - można pojechać do miasta Kos - jest co zobaczyć. Pyli Bay to bardzo dobry wybór na wakacje z dziećmi - nie przejmuj się opiniami narzekających. Jedna rada - weź dobry środek od komarów bo wieczorami przy placu zabaw są mocno natarczywe.
                    • Gość: wondiii Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: 217.153.246.* 04.06.14, 09:41
                      Świetnie, dziękuje. Wszystko co chciałam na temat okolicy:) Mam jeszcze kilka pytań na temat zwiedzania. Chcemy wypożyczyć auto i pojechać na zachodu od Marmari ( miasto Kos autobusem) W planie: wioska Zia, Kardamena, Mastihari, Plaka, trochę poleżeć na którejś z plaż na Kefalos i jeszcze zobaczyć zachodnią część Kefalos (po drugiej stronie cypla). I tu moja znajomość się kończy.. Gdzie się dalej kierować żeby coś ciekawego zobaczyć? google maps pokazuje Agios Theolgos Beach, Kavo paradiso? Proszę o wskazówki

Czy do Tigaki dojdziemy na pieszo? autobusem? Na mapie jakieś 2 km od Marmari

i ostatnie pytanie jak z tym wiatrem na plaży, czy on jest faktycznie dokuczliwy? czy wypożyczając leżaki są też parawany ?
                      • Gość: Ydzio Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 13:14
                        Co do zwiedzania zachodniej części wyspy to nic nie podpowiem bo tam nie byłem. Do Tigaki można dojść pieszo plażą - to ok. 3 km. W pobliżu Tigaki - jakieś 500 m od plaży jest słone jezioro - można tam podejść bo póki jezioro nie wyschnie mozna zobaczyć tam brodzące flamingi.
                        • Gość: Ydzio Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 13:26
                          Co do wiatru to przez 7 dni naszego pobytu, 5 dni była pogoda w sam raz na plażowanie - wiatr był łagodny, ale przez ostatnie 2 dni meltemi było tak mocne ze nie dało się nawet wejść na plażę (parawan zostałby zdmuchnięty w kilka sekund), a np mniejsze jednostki nie dostały pozwolenia na wyjście z portu w Kos (8 stopni w skali Beauforta) :))
                          • Gość: gość Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: 109.207.101.* 14.08.14, 15:23
                            Witam, wybieram się do hotelu Pyli Bay we wrześniu, czy coś się zmieniło? jak z pogodą? czy ten wiatr w miarę ustaje we wrześniu? można prosić o nowe opinie :)

ile kosztuje wynajęcie samochodu np. na 1 dzień?
                            • Gość: jack448 Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: *.myslenice.net.pl 14.08.14, 21:16
                              Co do wrześniowej pogody to nie pomogę (byłem początkiem lipca), jeśli chodzi o wypożyczenie samochodu to Panda z AC na jeden dzień 30 euro, żadnych zbędnych formalności, nawet paliwa nikt nie sprawdzał przy zwrocie auta, hotel moim zdaniem bardzo dobry, dobre jedzenie, cisza spokój. Czasami smrodek z szamba się pojawi ale tylko między budynkami na zewnątrz, na basenie czy w pokoju nic takiego nie zaobserwowałem.Mieszkałem w starszej części, bardzo blisko do stołówki, głęboki basen( max 240 cm o ile dobrze pamiętam),przyjemny bar, ogólnie rodzinka bardzo zadowolona, dodam że tydzień w lipcu w opcii ALL kosztował mnie2150 za 2+1(dziecko 10 lat). Życzę udanego urlopu!!
                            • Gość: astka Re: Pyli Bay Kos Marmari IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 09:55
                              Byłam w czerwcu dwa tygodnie i mocno wiało tylko 2 dni,ale na plaży. Nawet w ciągu dnia siła wiatru zmienia się. Rano może mocniej wiać, koło południa wiatr słabł, a poźnym wieczorem znowu czasami było wietrzniej. Nie ma więc reguły. Jednego dnia rano zaobserowaliśmy nawet coś w rodzaju trąby powietrznej cyklonu, co prawda nie w samym Marmari, ale dalej na północ nad morzem (widzieliśmy z balkonu hotelowego). Po 20 min zniknęła i było bardzo gorąco,zero wiatru.
                              Sam hotel polecam jako bazę wypadową i z uwagi na cenę. Ogólnie pomimo wielu gości , raczej tłoków nie było (hotel położony na rozległym terenie). Dwa baseny. Przy nowszej częsci basen mniej oblegany,przy starszej więcej osób chyba z uwagi na plac zabaw dla dzieci. Minusem napewno jest stołówka,czasami jest bardzo ciasno,ale jedzenie jak na hotelowe muszę pochwalić. Kazdy coś znajdzie dla siebie i głodnym nie wyjdzie. Obsluga stolowki bardzo miła i nie nachalna (np. poprzez oferowanie napojow do kolacji).Ja miałam HB i dla mnie jest to opcja latem wystarczająca, tym bardziej jeśli nie chce się być niewolnikiem hotelu. W pokojach przydałyby się szklanki i sztućce.
                              W Marmari są dwa większe sklepy jeden przy samym Pyli Bay drugi należy się cofnoąc do Main Road duży supemarket (5 min drogi). Tam kupisz wszystko od pamiątek,artykuow plażowych po żywnośc itp. Jest kilka wypożyczalni. W czerwcu wypożyczenie fiata Pandy -20E,rower na 3 dni 10 E.Obok hotelu jest przystanek autobusowy w kierunku Tigaki,Kos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka