IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 10:33
witam mam kilka pytań co do wycieczek na miejscu
1.z jakiej miejscowości najlepiej wypłynąć na zatokę wraku ,i o której najlepiej płynąć
wiem że ,czytałem coś o porto vromi, ale w porto vromi są dwa porty ?
2.to samo dotyczy błękitnych grot
3 to samo na wyspę maratonisi ,bardzo proszę o podpowiedz,będę miał wypożyczone auto ,tak więc z dojazdem nie będzie problemu,bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi ,ach i jeszcze jedno, jaką wypożyczalnie samochodów polecacie w kalamaki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: taba Re: Zante IP: *.ip.media3.com.pl 06.08.12, 12:31
      Moim zdaniem najlepiej z przylądka Skinari i najlepiej jak najwcześniej, żeby w Zatoce nie było jeszcze tłumów. Ja kupiłam bilet bodajże za 15E i płynęłam motorówką (kameralnie, bo były tylko 4 osoby), najpierw do grot, a potem do wraku. Wyruszyliśmy ok. 10.
      Auto rezerwowałam w PL, w firmie często tu reklamowanej:)
      • Gość: Lenzi Re: Zante IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.12, 19:56
        Nie ma zmartwienia gdziekolwiek bedziesz na tej malej wyspie tam wyplyniesz ... Ja bylam w Argassi i plynelam z Zante /20 eu/ Cudowna WYSPA !!!!!!
        • gonio74 Re: Zante 07.08.12, 23:02
          Lenzi ma rację.
          Dodam tylko, że jeśli będziesz miał samochód to najlepiej wcześniej zobaczyć zatokę wraku z punktu widokowego, a dopiero potem pojechać do portu i tam popłynąć. Z góry widok jest zjawiskowy i zaostrza apetyt na popłynięcie tam. Niestety nie pamiętam nazwy miejscowości tego pkt widokowego, ale na miejscu dostaniesz mapkę i możesz dopytać rezydentkę lub kogokolwiek w hotelu. Wysepka jest maleńka i łatwo ją "zjechać".
          My popłynęliśmy do zatoki wraku na koniec dnia i było bardzo kameralnie, było nas w sumie przez godzinę na plaży 5 osób, więc rewelacja, a przed nami odpłynęły trzy wyładowane po brzegi statki:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka