Dodaj do ulubionych

TRIADA - LITTLE BAY

IP: 195.20.110.* 04.07.04, 20:50
Witam
właśnie zastanawiamy się nad wykupieniem wakacji we wrzesniu
właśnie w Little Bay,już dużo przeczytałam na forum na temat tych
apartamentów i jak na razie mam dosyć pozytywne odczucia.
Zastanawiamy się nad wykupieniem opcji ze sniadaniem. Moze ktoś z Was wie czy
są one w formie szwedzkiego bufetu, czy dostaje się na talerzu bułkę, dżemik
i kawke do popicia.
Czy któraś z osób, która spędzała tam wakacje moze przesłać mi zdjecia
okolicy i samych apartamentów.

Z góry dziekuję za odpowiedź

pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: ika Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: 81.168.209.* 05.07.04, 09:15
      szwedzkiego bufetu nie ma a tej dwójce turystów którzy wykupili śniadania
      bardzo zaspana Greczynka podawała (ziewając o 9.00 rano) dwa małe talerzyki -
      nie wiem co na nich było!
    • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 11:43
      Śniadania są w pobliskiej knajpce, do wyboru: omlet albo tost +pieczywo +napój,
      na początek dali nam małe dżemiki ale później przestali więc kupowaliśmy sobie
      sami. Omlet był całkiem niezły ale po paru dniach ma się go dość :-)
      Ze względu na brak konkurencji warto chyba wziąć te śniadania, ale na pewno nie
      warto obiadokalcji.
      Aha, kiedy jeździliśmy na wycieczki dawali nam bardzo bogaty suchy prowiant.
      zdjęcia będą wieczorem :-)
      • Gość: Asiula Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: 195.20.110.* 05.07.04, 15:39
        dzieki za info:)))
        z niecierpliwością czekam na zdjecia.
        • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 21:56
          Pierwszy raz wklejam linki na Gazecie-mam nadzieję że się uda
          <A HREF="http://www.smadzia.republika.pl/stavros/zdjecia.html">Stavros 2003</A>
          • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 22:00
            No niestety, przepraszam wszystkich, jeszcze jedna próba ;-)
            <A HREF=http://www.smadzia.republika.pl/stavros/zdjecia.html>Stavros 2003</A>
            • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 22:09
              Ale to trudne ;-)
              <a href="HTTP://www.smadzia.republika.pl/stavros/zdjecia.html">Stavros 2003</a>
              • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 22:11
                Czy można kasować swoje posty??? ;-)
                Stavros 2003
                Tak to jest jak się nie przeczyta od razu całości
                • Gość: Asiula Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: 195.20.110.* 05.07.04, 22:21
                  Dzieki za zdjęcia
                  metoda prób i błedów udało mi sie wejść na stronę:))))
                  są śliczne
                  czy słyszałeś coś może o apartamentach Egli z Rainbow Tours?
                  bierzemy je ewentualnie pod uwagę
                  Będę wdzięczna za wszelkie opinie, bo powoli musimy sie brać za rezerowanie
                  wyjazdu.
                  Pozdrawiam
                  Asia
                  • neronka Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 23:33
                    Ja byłam w Egli. Mogę coś powiedzieć na temat samych apartamentów.
                    Są dość skromne, 1 lub 2 pokojowe (2 poziomowe). Nie ma klimatyzacji, nie
                    wszędzie są moskitiery w oknach. Ładny nieduży basen, leżaki, brak parasoli.
                    Na dachu taras do opalania.
                    Czysto, bardzo miły właściciel. Stara się pomagać w razie problemów, jest
                    bardzo usłużny.
                    Sprzątanie 2 x w tygodniu + wymiana ręcznikó.
                    Do plaży jest z górki ok. 400 m, w pobliżu dobra tawerna Maria i kilka innych.
                    • Gość: Asiula Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: 195.20.110.* 07.07.04, 07:26
                      czy mogłabys mi powiedziec cos na temat tamtejszej plaży?
                      w katalogu Rainbow tours czytałam również ze do najbliższej większej
                      miejscowości jest ok 3 km, czy wieczorami (oprócz spacerku :))) mozna tam
                      dojechac autobusem?
                      jak oceniasz okolicę?

• Gość: sony Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: *.magtel.net.pl 05.07.04, 22:56
                  bądźmy szczerzy... na podstawie tych zdjęć można wyciągnąć jeden wniosek - LB
                  jest na końcu świata... w kamieniołomach...
                  i jakość nie czuję tam klimatu charakterystycznego dla wysp greckich...
                  z drugiej strony, nie było mnie tam, więc nie oceniam...:) podrowienia...
                  • k.r.e.c.i.k Re: TRIADA - LITTLE BAY 05.07.04, 23:53
                    > bądźmy szczerzy... na podstawie tych zdjęć można wyciągnąć jeden wniosek - LB
                    > jest na końcu świata... w kamieniołomach...
                    > i jakość nie czuję tam klimatu charakterystycznego dla wysp greckich...
                    > z drugiej strony, nie było mnie tam, więc nie oceniam...:) podrowienia...

Nigdy nie ukrywałem że dla mnie NIE jest to typowa grecka miejscowość. Z tego
                    co zaobserwowaliśmy mieszkają tam nie ubodzy wieśniacy utrzymujący się z roli
                    ale raczej bogatsi grecy (może z kontynentu) na wakacjach-sporo zabudowań
                    wygląda na domy letniskowe.
                    We wrześniu jest tam dosyć pusto i nawet dla mnie uciekającego zawsze
                    jaknajdalej od dyskotek i angielsko-holenderskich barów było wieczorami trochę
                    nudnawo. Niestety nie można wydostać się stamtąd na wieczór komunikacją
                    publiczną. Pozostaje tylko samochód, taxi albo "okazja".
                    Wszystko to nie przeszkodziło mi spędzić tam udanych wakacji.

Co do kamieniołomów-cała Kreta tak wygląda i dla mnie jest to piękne.
                    Góry i morze to dla mnie krajobraz idealny.

PS
                    Uzupełniając informacje o Little Bay:
                    nie ma klimatyzacji, nie ma basenu, nie ma recepcji. W samolocie słyszałem
                    narzekania rodaków na wyposażenie więc kto liczy na luksusy niech się zastanowi
                    a kto chce mieć przede wszystkim dach nad głową i bazę wypadową na okolice
                    Chanii nie będzie zawiedziony.

pozdrawiam
                    • Gość: sony Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: *.magtel.net.pl 06.07.04, 00:30
                      planowałem wybrać się do LB, na podstawie realacji osób, wszcześniej
                      spędziających tam urlop, stowrzyłem sobie obraz miejsca trochę innego, niż to z
                      Twoich zdjęć... stąd moje zaskoczenie :)
                      zazwyczaj również uciekam od miejsc pełnych "podpitych"... jednak okolice LB
                      wydają mi się pustkowiem...
                      zgadzam się z jednym, gwarancją fajnie spędzonego czasu nie jest miejsce, a to
                      z kim i w jaki sposób go spędzasz... pozdrowienia :)

• Gość: maja Re: TRIADA - LITTLE BAY IP: *.proxy.pascal.pl 06.07.04, 10:43
      A my w Stavros spotkaliśmy... Greków, którzy nam sporo opowiedzieli - o tym,
      jak kręcili w wiosce Zorbę, po co noszą przy sobie dziwne koraliki, jak żyją,
      ile zarabiają ich córki i zięciowie, a nawet straszne historie o wojnie i
      partyzantach. Dowiedzieli się również sporo od nas, bo byli bardzo ciekawi, jak
      żyje się w Polsce.
      To były świetne wakacje. W tym roku jedziemy szukać tej atmosfery na Thassos.
      Może się uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka