Dodaj do ulubionych

Rodos ferie !!!

22.10.12, 18:51
Chciałabym lecieć na Rodos w ferie razem z koleżanką . Dowiadywałam się w biurach podróży o wycieczkę . Niestety w każdym słyszę niestety nie mamy ofert w zimę :( . Myślałam o wycieczce indywidualnej . ( Mam obawy co do wycieczki indywidualnej , mój angielski jest na poziomie komunikatywnym) . Proszę o rady . W internecie mało jest opinii o wycieczkach indywidualnych . Trudno znaleźć coś konkretnego . Byłam już na Rodos rok temu w lato , i chciałam zobaczyć Rodos zimą :) . Lot oczywiście z Warszawy . Proszę o pomoc o podzielenie się swoimi doświadczeniami .
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Rodos ferie !!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.10.12, 20:48
      Odpowiedź jest taka - tam sezon trwa od kwietnia do października.
      Zima jest dość deszczowa.
      Lepszy klimat ma Cypr, dokąd spokojnie się poleci zimą, tzn. jest słoneczniej.
      • karakoli55 Re: Rodos ferie !!! 22.10.12, 21:19
        dzięki za odpowiedz ale Cypr zimą już mam za sobą :)
        • Gość: gość Re: Rodos ferie !!! IP: *.mobile.mycosmos.gr 23.10.12, 07:01
          Jak już napisał przedmówca: Rodos zimą nie jest zbyt atrakcyjna, sporo opadów deszczu, silny wiatr, otwarte jedynie nieliczne hotele w mieście Rodos, słabo działająca komunikacja itp.

Dodać należy jeszcze utrudniony dostęp do wyspy. Z uwagi na sztormy promy mogą nie pływać zaś samoloty są odwoływane:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka